Zwijmelen op Zaterdag ~ Breng hem thuis

20

Marja‘s

Zwijmelen op Zaterdag

 

~ 207

Gestart op 17 november 2012

 

Veel, heel veel, artiesten brengen covers uit van bekende muziek uit elk genre. Eén van de populaire genres is de musical. Vandaar 1 van de mooiste nummers uit mijn musicalfavoriet nr. 2.
Gewoon…… buitengewoon ongewoon mooi….. uit Les Miserables. Deze scene staat op mijn netvlies, in diverse settings en variaties maar nooit heb ik het te vaak gezien, ben altijd weer geraakt en ontroerd, gaandeweg de musical kijk ik uit naar dit moment… Het gaat in deze scene om een man die de weg naar een goed leven terug vindt na jaren van ontberingen. Die een kind als baby redt en opvoedt als zijn dochter. Die dochter ontmoet dan de man van haar dromen en die man beseft dat hij zijn dochter moet overdragen aan een andere man. Deze man raakt ernstig gewond en de as. schoonvader knielt dan bij hem neer en smeekt God het hart van zijn dochter niet te breken. Symbolisch zegt hij in enkele woorden veel meer dan alleen dat maar dat begrijp je pas als je de musical hebt gezien, of moet ik zeggen, ervaren?

Dit nummer is om de drommel niet zo eenvoudig, ook al klinkt dat misschien niet zo. Niet velen kunnen dit nummer zo prachtig brengen en ook nog op de juiste wijze geïnterpreteerd maar Josh Groban heeft mijn toestemming, voor wat dat waard is *glimlach*.

20x Akkoorden op ~ Chords on Zwijmelen op Zaterdag ~ Breng hem thuis

Ik 'beluister' graag jouw 'muziek' ~ I'dd love to 'listen' to your 'music'

CommentLuv badge

Xieje graag terug! ~ Love to see you again! All rights reserved by Melody Music 2003-2017