MARJA

Vanaf het allereerst uur fan van Gordon… Daarbij opgeteld al jaren diehard fan van JEANS… kon het niet anders of ik raakte vanaf het eerste moment ook verslingerd aan Los Angeles the Voices toen Gordon dit vijftal oprichtte en er 2 ex-jeansjes in bleken te zitten. Dat Gordon en Los Angeles the Voices bovendien gingen samenwerken met Maurice Luttikhuis, naar mijn idee de allerbeste dirigent die Nederland heeft, maakte het voor mij helemaal compleet! Hun muziek vind ik geweldig en elk lied raakt me diep. Alle cd’s die uitgekomen zijn ‘moest’ ik gelijk hebben, het liefst al voor de officiële uitgave, ik draai ze in de auto dus grijs en zing luidkeels mee, dit overigens soms ook tot vermaak van mijn medeweggebruikers die mij wel zien maar niet horen ;-)
Afgelopen donderdag werd bekend gemaakt dat Gordon het vijftal gaat verlaten en dat ze voortaan als kwartet verder zullen gaan. Al met al dus zeer logisch dat mijn ‘zwijmelen op zaterdag’ voor vandaag aan Gorden en zijn Engelen is gewijd. Dat ik hiervoor zou kiezen stond al vast, de keuze van het lied dat ik zou plaatsen kostte me meer tijd. Ik koos uiteindelijk voor onderstaand nummer omdat het mij altijd vrolijk maakt in verdrietige momenten, mij licht geeft als ik in een donker gat kijk. Ik weet dat een aantal bloggers zich in donkere dagen bevindt dus niet alleen voor mezelf maar ook voor hen, en iedere ander die wel een oppeppertje kan gebruiken, dit mooi nummer waarvan ik ook de tekst erbij plaats zodat je mee kunt zingen als je dat wilt.

Aanvullend: met dit lied wil ik ook dié webloggers bedanken die voor mij dat ‘licht’ zijn en bij wie ik mag zijn wie ik ben, ongeacht hoe ik ben!

Langs bergen en valleien
door het diepste dal omhoog
van het donker naar het licht toe
naar de pot van goud bij de regenboog

iedereen die je de weg wijst
goed bedoeld of met een list
willen dat je op hun pad reist
en soms een afslag mist

Refrein:
Voor zolang als ik leef
geloof ik in mijn eigen weg
er is iemand die mij vasthoudt
die precies weet wat ik zeg
en lijkt de weg soms eindeloos
en is het einde niet in zicht
wordt dan niet te hopeloos
maar loop dan altijd naar het licht

Volg je eigen intuïtie
hou je vast aan jouw verhaal
het is je eigen expeditie
wijzer door een misstap of schandaal

en iedereen die zegt te leven
volgens de regels, het moraal
weet dan dat mensen soms ook liegen
want dat doen we allemaal

4x Refrein