Zwijmelen

Zwijmelen op Zaterdag

MARJA

Een paar weken terug plaatste ik in dit topic al een lied van Adele, gezongen door Tjindjara en Benny van JEANS. Ik herhaal het nummer hier, niet alleen omdat ik het zo’n schitterend lied vind maar ook omdat ik deze versie vanavond live zal horen in het theater in Heerenveen als ik met Niels en Anita en Greet bij een concert van The Deep River Quartet op rij 1 zal zitten. Van dit quartet plaatste ik eveneens al eerder een nummer. Deze groep volg ik al vanaf begin 80-er jaren. Er zijn in de loop der jaren diverse bezettingswisselingen geweest, 2 van de originele eerste 4 zijn er nog steeds, in dit geval de beide blanke heren. Ik ga vanavond weer genieten dat weet ik nu al, niet alleen van mijn gezelschap maar ook van heerlijke harmonieën en tal van mooie liederen, vooral negro spirituals, die het diepste puntje van de ziel weten te raken.

28 gedachten over “Zwijmelen op Zaterdag

  1. Dit lied ken ik in meerdere versies….. wie het origineel ooit zong weet ik niet, heb dat niet opgezocht. En ja die ‘lage’ is Siebe, die heeft een ontzettend lage stem en dat is met de loop der jaren alleen maar mooier geworden.

   Ga ik zeker doen, dank je wel.

  1. Mooooii te lezen dat het je is bevallen!

   ‘ademloos’ luisteren zal ik vanavond ook ongetwijfeld meermalen doen ;-)

   Dank je wel, komt helemaal goed!

 1. Erg mooi nummer, oorspronkelijk door Billy Joel gezongen. Gek genoeg is het nooit in welke top tien dan ook gekomen, terwijl het zo mooi is. Soms snap ik de hitlijsten niet.

  1. Ja vind ik ook.

   Aha dank je wel, ik schreef eerder al dat ik dat niet wist ;-)

   Ja dit hitlijsten…… daar verbaas ik me al niet meer over, net als vele andere zaken zijn die ook onnavolgbaar…

 2. Geniet ze vanavond. dat zal zeker lukken met zo’n swingende groep. Helemaal in Fryslan. Een eind weg van Assen of valt dat mee. Alles wat boven Zwolle ligt is voor ons ver ;-) Saludos de Albert y Mara
  P.S. Het is natuurlijk weer een smaakverhaal maar de uitvoering van Billy Joel geniet onze voorkeur. Ga naar:

  1. Dat gaat ongetwijfeld wel lukken ;-)

   Van mijn huis tot aan het theater is het 80,6 km volgens de ANWB, dus valt reuze mee, ook omdat het hoofdzakelijk snelweg is.

   Nadat Joke zei dat Billie Joel de oorspronkelijke versie gezongen had heb ik dat opgezocht en beluisterd. Het is inderdaad een smaakverhaal, mijn voorkeursversie is die van JEANS alhoewel de andere 3 versies die ik nu ken ook mooi vind, ieder op diens eigen manier.

 3. Wauw wat is dit mooi ,ik heb heel stil zitten luisteren en met tranen in mijn ogen ,echt deze uitvoering van het nummer raakt me .Wat een stemmen!! Ik lees een paar keer de naam Billy Joel,ik dacht altijd dat het orgineel van Garth Brooks was ,en ja die vind ik ook super mooi ,maar deze ,Zucht!!!
  Liefs Elisabeth

 4. Ja, dit nummer is er in diverse geweldige uitvoeringen ………… het blijft mooi, zo;n gevoelig nummer …… echt genieten.
  En ik weet haast zeker dat jij vanavond ook zit te genieten. :-)

 5. Het is een prachtig nummer, hoop dat je een fijne avond hebt gehad.
  En weer op rij 1? Nee, niet echt mijn ding, daar ben ik gewoon te klein voor. En ik hoef de artiesten ook niet perse in hun kruis te kijken ;-).

  1. Haha nee ik weet dat rij 1 niet jouw ding is… kan dat me ook wel voorstellen.
   Ik zie die dingen niet, let daar ook niet op ;-)

Mag ik luisteren naar jouw ♫ ~ May I listen to your ♫