MARJA

1999 kwam de musical Elisabeth naar Nederland. In die tijd stond het huwelijk tussen mij en Joop op barsten, het hoe en waarom laat ik hier achterwege want dat is niet relevant. Die tijd ligt inmiddels al heel ver achter ons en hebben we gelukkig overwonnen. Opgeven zit niet in mijn, en gelukkig ook niet in zijn, aard! Niet dat ik scheidingen oid wil veroordelen, mag ook niet want men kent nooit 100% het achterliggende verhaal, maar toch ben ik heel blij dat wij er samen voor geknokt hebben en eruit gekomen zijn. Iedere relatie gaat met vallen en opstaan gepaard en volgens mij is iedere relatie het waard om voor te vechten, ongeacht de afloop. Ons gevecht heeft tot pure winst geleid en in december mogen we onze 30e trouwdag vieren.

Het lied dat ik vandaag plaats heb ik in die tijd als ‘mijn verhaal’ ervaren; heeft daarom een speciaal plekje in mijn hart.

ELISABETH
liefde is mooi,
maar soms merk je
dat liefde niet voldoet.
Geloof geeft kracht,
maar enkel
geloven is niet goed.
Dat grote wonder,
dat heeft niet mogen zijn.
Onze levens varen tussen
schijn en pijn.

Wij zijn als twee
schepen in de nacht.
Ieder op zijn eigen koers
en met zijn eigen vracht.
Wij passeren elkaar op zee.
Telkens weer
valt afscheid niet mee.
Gelukkig zijn ligt niet
in onze macht.

FRANZ JOSEPH
Jij wil het hoogste. maar dat is
een onbereikbaar doel.

ELISABETH
Jouw droom is mij te klein.

FRANZ JOSEPH
Dicht bij elkaar in `t donker geeft troost,
naar mijn gevoel.

ELISABETH
Ik wil niet jouw schaduw zijn.

ELISABETH EN FRANZ JOSEPH
Kon jij het leven door
mijn ogen ondergaan.
dan zou je eindelijk weer
mijn taal verstaan.

Wij zijn als twee schepen
in de nacht.
Ieder op zijn eigen koers en
met zijn eigen vracht.
Wij passeren elkaar op zee.
Telkens weer
valt afscheid niet mee.
Gelukkig zijn ligt niet
in onze macht.

ELISABETH
Jij en ik, wij zijn twee schepen
in de nacht.
FRANZ JOSEPH
Begrijp toch… ik mis je…
jouw liefde. Kan jij niet
bij me zijn?

ELISABETH
Ieder op zijn eigen koers en
met zijn eigen vracht.
FRANZ JOSEPH
Begrijp toch… ik mis je…
jouw liefde. Alleen zijn
doet zo`n pijn.

ELISABETH EN FRANZ JOSEPH
Wij passeren elkaar op zee.
Zo alleen en triest, alletwee.
Gelukkig zijn lag niet
in onze macht.

FRANZ JOSEPH
Ik mis je.

ELISABETH
Begrijp toch, wat niet zijn kan.
kan niet zijn.