*2016·OOR·Zwijmelen

Zwijmelen op Zaterdag ~ Weer samen

Marja’s Zwijmelen op Zaterdag ~ 206

Gestart op 17 november 2012

 

 

 

 

 

miekewilly

In de nacht van afgelopen woensdag op donderdag overleed in haar woonplaats Zeist op 82 jarige leeftijd zangeres Mieke Telkamp.
Ik had kunnen kiezen voor haar, denk ik, wel meest bekend nummer maar dat wilde ik niet, expres niet.

Ik koos voor een ander nummer met een prachtige veelzeggende tekst, een nummer dat ze zong met één van Nederlands mooiste stemmen uit een ‘grijs’ verleden die helaas in februari 1985 al naar ‘boven’ vertrok.

Ik stel me (moeiteloos overigens) voor hoe die 2 stemmen nu daarboven weer samen zingen en bij die gedachte raak ik ontroerd omdat ik weet dat daarboven meer mensen zijn die eerder ook zo van deze 2 mensen genoten en dat nu weer mogen doen maar dan een heel stuk dichterbij
.

18x Akkoorden op ~ Chords on “Zwijmelen op Zaterdag ~ Weer samen

  1. Niet helemaal mijn gerne maar je hébt gelijk, de stemmen passen écht perfect bij elkaar en uiteraard weer heel veel herkenning uit lang vervlogen tijden en alleen al daarom toch goed om weer eens te horen.
    Rietepietz componeerde ~ composed biddenMy Profile

    1. Dat kan ik me wel voorstellen, ook niet echt zo zeer het mijne maar evengoed vond ik wel de moeite waard om het te plaatsen. Deze 2 mensen hebben heel veel betekend voor de Nederlandse muziekwereld.
      Melody componeerde ~ composed Het mag nuMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge