Inmiddels is de maand november begonnen en kun je in een winkel niet meer om de kerstartikelen heen. Wij vinden het leuk om dan bij een aantal tuincentra langs te gaan om even een kijkje te nemen. Ons te vergapen aan al die pracht en praal waarvan we het meeste natuurlijk nooit zouden willen aanschaffen terwijl dat weinige dat we dan wel zouden willen aanschaffen gewoonweg te duur is voor die paar dagen dat je het tentoonstelt. Kortom, gewoonweg even lekker ‘gluren bij de buren’ en daar van genieten zonder dat het een kapitaal kost.
Met zijn drieën, Joop, Daphne en ik, stapten we aan het begin van de middag de auto in en haalden eerst Anita op. Daarna reden we naar Groningen. Wat een kakofonie aan kleuren is dit jaar de mode zeg. Brrrrr om de rillingen van te krijgen, maar goed smaak is iets waarover niet valt te twisten zegt men. Van knalgroen naar knalblauw, veel koperkleur, goud- en zilver. Veel bling bling ook. Maar ook heel veel knallende fluoriserende kleuren. En om het nog erger te maken…. de combinatie van veel van die schreeuwende kleuren bij elkaar…ieksssss We hebben op ons gemakkie verder rondgestruind en onze ogen goed de kost gegeven. Wel proberend de prijskaartjes niet te bekijken om hartverzakkingen te voorkomen. Hoezo economische crisis? Ik heb er geen foto van maar op een gegeven moment zagen we bijvoorbeeld een (kunst)kerstboom staan van 305 cm. Wauw, wat een schitterende boom. Helaas ontging ons het prijskaartje ook niet…. €.599,00 euro maar liefs. ‘Wie koopt zo iets nou??” Vroegen wij ons af. Die vraag bleef uiteraard onbeantwoord.
Toen we in Groningen weer buiten stonden zagen we dat de oliebollenkraam open was. We kochten een bol naar keuze en zijn toen in de auto gaan zitten om die heerlijk op te peuzelen onder het mom van “het begin is er…. en hoeveel bollen zullen er nog richting onze magen verdwijnen…. ook die vraag bleef wederom uiteraard onbeantwoord.
Daarna reden we naar Winschoten. Na een kerstshow in de Tuinland wilden we nu wel even kijken of die van de Intratuin anders zou zijn. En dat was ook zo. Ook al zagen we daar dan wel dezelfde kleuren terug natuurlijk. Daar hebben we een kopje koffie gedronken voordat we huiswaarts keerden. Het was een gezellige middag en dat was natuurlijk het hoofddoel. Verder hebben we veel gezien en ook wat ideeën kunnen opdoen. In hoeverre ik die ga toepassen bij de inrichten van ons huis in kerstsferen weet ik op dit moment nog niet want daar ben ik nog niet mee bezig. Eerst maar eens het Sinterklaasgedruis zien te overleven en ik verheug me uiteraard enorm op het Sinterklaas-Spel dus de kerst en de bijbehorende versieringen zijn van latere zorg.