Verdrietig Berlijn

De zoo in Berlijn rouwt vandaag na het overlijden van ijsbeer-welpje Fritz.

Het ijsbeertje was nog maar een paar weken in het buitenverblijf en overleed vier maanden na zijn geboorte. Gisteren werd Fritz weggehaald bij zijn moeder Tonja voor lichamelijk onderzoek. In het weekend vertoonde hij namelijk tekenen van ziekte.
Uit het onderzoek kwam naar boven dat het diertje een leverontsteking had, maar of dit de doodsoorzaak is, moet nog blijken uit autopsie. Mogelijk was er vanaf het begin al iets mis, want zijn tweelingbroertje overleed bij de geboorte. De dierentuin reageert verslagen. ,,We zijn sprakeloos, verdrietig en gedeprimeerd over dit nieuws,” aldus een woordvoerder van Tierpark. ,,Het is onvoorstelbaar hoe  de kleine ijsbeer onze harten heeft gestolen.”

Op 12 dagen na 6 jaar geleden moest de Berlijnse dierentuin ook al afscheid nemen van een ijsbeer, Knut, toen 4 jaar jong.  Hij werd opgevoed door dierenverzorger Thomas nadat zijn moeder hem verstoten had. Net als Fritz had ook Knut een tweelingbroertje die 4 dagen na de geboorte overleed. Knut verdronk na een val in het water in zijn verblijf en bij sectie bleek dat hij was bezweken aan een virusinfectie, ook waren de hersenen van de ijsbeer aangetast. In 2015 werd bekendgemaakt dat Knut ook heeft geleden onder een zeldzame auto-immuunziekte, de anti-NDMA-receptor encefalitis. Deze ziekte was tot dan toe alleen bij mensen vastgesteld.

Het is verdrietig als zo iets gebeurt! Ik wens de betrokkenen dan ook veel sterkte.

Tags: , , ,

12 Responses to “Verdrietig Berlijn”

 1. Edward McDunn 7 maart 2017 at 18:37 #

  Ach gut, wat vreselijk sneu en zielig Melody, het was zo’n poepie.

  • Melody 8 maart 2017 at 00:17 #

   Jah ;-(

   Wat er precies fout ging beide keren zou ik graag willen weten… ik vermoed dat men toch niet helemaal goed heeft opgelet bij het koppelen van de paren, dus dat de bloedlijnen niet zuiver genoeg waren.. Gelukkig gebeuren dat soort dingen in Nederland niet omdat hier de wetgeving op voortplanting etc veel strikter gehandhaafd wordt.

 2. Matroos Beek 7 maart 2017 at 19:30 #

  Wat zielig. Dat mooie, lieve beertje… zo jammer…

 3. karel 7 maart 2017 at 22:10 #

  naar bericht lees ik hier
  en het is niet het eerste
  zal er iets mis zijn in het verblijf :(

  • Melody 8 maart 2017 at 00:18 #

   Inderdaad… nee dat denk ik niet, en volgens de ‘experts’ is dat ook niet de oorzaak… men denkt (en dat vermoed ik zelf ook) dat het eerder te maken heeft met niet zuiver genoeg bloedlijnen van de ouders

   • karel 8 maart 2017 at 07:59 #

    dat gaat mijn pet te boven , zelfs nu ik die niet op heb

 4. Vonnieb 7 maart 2017 at 22:45 #

  Ik las het :( niet leuk. Zo sneu
  Liefs Xxx

 5. Marije, van Hans de Gans (MSW) 7 maart 2017 at 23:27 #

  Ach wat zielig 😍😢

Voel je vrij & musiceer naar ♥-elust met mij mee... Please feel free to share the 'music' in your ♥ with me

%d bloggers liken dit: