In tegenstelling tot onze vorige woonplaats is de provinciehoofdstad Assen, waarin wij nu wonen, een plek waar veel meer aan cultuur en volksvermaak wordt gedaan. Enige tijd geleden werd bekend gemaakt dat het DRENTS MUSEUM een expositie over De Dode Zeerollen zou gaan plaatsen. In het kader hiervan werd een beeld gemaakt dat op de Kop van de Vaart moest komen te staan. Waar eerder dus Lenin stond ter ere van een expositie De Sovjet Mythe, staat nu een Menora, een 7 armige Joodse kandelaar. Een hoog bouwwerk met zo ontzettend veel details dat je niet weet waar je het eerst of het laatst moet kijken. Stond daar tot voor kort dus een ruim 9 meter hoge Lenin staat er nu de menora van 4 meter breed bij 7 meter hoog. Ik was er al wel met mijn camera langsgereden maar het was er telkens zo druk dat ik het niet goed in beeld kreeg.

Dit weekend is er op het TT-terrein het Truckersfestival. Ik heb weinig tot niets met trucks maar schoondochter-in-spé had het de afgelopen weken al meermalen benoemd dat ze daar altijd met pa en ma en broertje naar toe ging om de intocht en/of de uittocht te bekijken. Zoonemans had het vorig jaar met haar bezocht en weigerde het dit jaar weer te doen, hij vindt dat helemaal niks. Tja.. Zij wilde er wel graag naar toe dus stapte ik maar met haar de auto in gisterenavond om haar daar weer naar te laten kijken.
We reden eerst naar een viaduct waarop zich al meer mensen verzameld hadden, sommigen staand, sommigen zittend met lekkernijen tussen hen in. Op de snelweg was het al redelijk druk, een komen en gaan van vrachtwagens. De ene toeterde nog luider en mooier/lelijker dan de andere, de ene truck was mooier/lelijker dan de andere beschilderd etc. Al snel bedacht ik me dat het tellen ervan zinloos was en deed ik dat dus ook niet.
Na daar een tijdje gestaan te hebben besloten we een andere locatie op te zoeken. De herrie op dat viaduct vond ik verre van aangenaam. Hoe groot het contrast dan is tussen die herrie en de stilte die ook in Assen en omgeving kan heersen, bemerkten we ook….
Op een andere locatie stonden we weer even stil om te zien hoe zich een lange rij van trucks zich bij 1 van ingangen van het TT-terrein verzamelde om stapvoets verder te rijden.
Ook daar was het een herrie van jewelste dus zochten we weer een rustig stukje op….
Even verderop weer de auto aan de kant gezet want we kregen iets heel moois in beeld….
en dat moesten we natuurlijk vastleggen…