Schiere Bagger

TG

Een zacht gezoem maakte hem wakker. Wat was het ook al weer voor dag? Ohja woensdag. Wat stond er in de planning voor vandaag? Hij wist het zo snel even niet. Hij graaide zijn gsm van het nachtkastje af en opende snel de agenda. Op de datum van vandaag stond een T. Die T betekende dat hij vandaag de weg op moest, waarheen die weg hem zou leiden wist hij op dat moment nog niet, dat zou zijn chef hem wel vertellen, wist hij uit ervaring. Een blik op de klok vertelde hem dat hij nog tijd genoeg had, hij zou maar eens beginnen met een heerlijk warme douche en daarna een stevig ontbijt. Buiten was de lente nog niet begonnen en de wind zorgde voor een behoorlijke lage gevoelstemperatuur. Hij zou veel buiten zijn vandaag, die wind dus ook veelvuldig voelen en hij wist dat als zijn lichaamsmotor niet van voldoende brandstof was voorzien hij het kouder dan gewenst zou krijgen. Enige tijd later was hij op weg naar een ietwat oudere dame wiens auto een mankementje vertoonde dat hij niet ter plekke kon repareren. Hij bood haar een lift aan en weer even later reden ze gemoedelijk naar de werkplaats alwaar hij zijn laadbak leegde nadat hij die dame naar een collega had gebracht die haar verder zou helpen zodat ook zij haar plannen verder kon uitvoeren.

De agenda toonde een leeg plekje. Mooi, tijd dus voor een bakkie en een happie. Hij toog de kantine in en al snel waren hij en enkele van zijn collegae in een aangenaam gesprek verwikkeld. Men was het er over eens dat het buiten koud was en dat, ondanks hun liefde voor hun werk, ze toch ook wel een baan ambieerden die binnenshuis kon plaatsvinden om altijd in aangename temperaturen te vertoeven. Hij glimlachte zwijgend en dacht aan de G in zijn agenda. 6 dagen in week werkte hij zich uit de naad, nooit met tegenzin in welke vorm dan ook. Hij had 2 banen die beiden veel tijd vergden en hij genoot van beiden, ongeacht of misschien wel juist dankzij de diversiteit in die 2 banen. Naast die diversiteit was daar het feit dat die 2 banen voor een prachtig inkomen zorgden, waardoor hij zich veel luxe kon veroorloven.

In gedachten ging hij terug naar enkele dagen geleden toen hij na het ontwaken in zijn agenda niet die T had zien staan maar een G. Die ochtend had hij geen haast gehad. De afspraak die G die dag had zou veel van hem vergen maar zoals altijd zou hij ook vandaag zijn beste beentje voorzetten. De G in zijn agenda vergde altijd veel voorbereidingen, veel meer dan de T deed. Hij moest in de G-vorm zo optimaal mogelijk voor de dag komen. Hij prees zichzelf gelukkig met het feit dat hij weinig slaap behoefde en daardoor naast zijn 6-daagse werkweek veel tijd had om aan uiterlijke verzorging te besteden. Wat hij ook maar nodig had was altijd beschikbaar, niet afhankelijk van kantoortijden van 9 tot 5. Hij hield van zijn twee banen, maakte van alles mee en ontmoette de meest uiteenlopende soorten mensen. Meestal was het zeer aangenaam en kwam hij meer dan voldaan en moe thuis. Zowel in functie van T als in functie van G. De laatste keer dat hij de functie van G uitoefende was het hem zwaar gevallen, erg zwaar zelfs, hij rilde even bij de herinnering. Snel schudde hij die rilling van zich af, het had hem immers weer een mooi bedrag opgeleverd. Geld verzoent de arbeid, zei hij tot zichzelf. Altijd beter dan handje ophouden, dat is zeker mijn eer te na. In de huidige 24-uurs consumptiemaatschappij mag dan wel ogenschijnlijk alles te koop zijn maar mijn trots is pas écht onbetaalbaar.

16 gedachten over “TG

  1. ;-)

   Nou als ik mag kiezen :

   Zo rond de 1.90-1.95 lang… om en na bij de 90-95 kg, mooie bos haar met dat charmante grijs erin… ondeugende ogen en een mooie glimlach. Goed verzorgd, geen macho, geen bodybuilder maar wel strak in een pak ;-) enzo hihihi

 1. Hahaha, jouw verhaal slaat naadloos aan bij de verhalen van Kakel en Rietepietz.
  En dan de versie van Hans nog. Als dit zo doorgaat kan er nog een boek van gemaakt worden. :-)

 2. Voor mij als buitenstaander…….vind ik het een een mooi verhaal!…. en gaat het naar mijn idee over een persoon die er heel wat aan doet om een goed salaris te verdienen, voor mij de vraag of hij dit kan volhouden!….

  Liefsssssss, Hanny

  1. Haha…. heb je beide andere verhalen gelezen? Dan weet je dat het ene beroep niet iets voor jou / mij is ;-)

   Eh ja dat volhouden is en blijft de vraag die wij zullen open houden.

   -c-♥

 3. Wat ontzéttend leuk gedaan , jammer dat ik het verhaal niet eerder ontdekte ( al had dat natuurlijk niets uitgemaakt) maar je weet hoe gek ik op interaktie ben en dáar hebben we dus niets over te klagen ..deze week !.
  Doe ik nóóit mee aan opdrachtlogjes ….zitten we ineens met z’n allen zónder opdracht elkaar te inspireren ….kan het nóg leuker ?….

  1. Dank u mevrouw
   Ja ik zag het bij Hans, bij Kakel en bij jou en kon het niet laten……in mijn brein ontsproot gelijk dit verhaal….

   hahaha ja zo zie je maar, zeg nooit nooit ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge