Trips

Midsummer-Dieren in het donker

Het stond al weer een tijdje op de agenda en vandaag was het dan eindelijk zover. Weer eens een kijkje achter de schermen in Dierenpark Emmen, al hoe vaak ik dat ook al gedaan heb, ik vind het iedere keer weer geweldig leuk! Ik haalde vanmiddag rond half vier Anita op en een klein uurtje later waren we ter plaatse. We meldden ons met de bevestigingsbrief en togen via de ingang naar het Safari-restaurant waar we opgewacht werden met een tropische smoothie. Lekker fris, smaakte heerlijk. Enkele minuten later kwam de bediening weer langs en werden broodjes met warm vlees en bijbehorende saus uitgedeeld, dat viel er zeer smakelijk in. We werden welkom geheten en even later gingen we op pad. De groep was niet zo heel groot. De verzorger vertelde honderduit, het enthousiasme werkte aanstekelijk want in no time was de groep bijna net zo uitgelaten vrolijk als de verzorger zelf.

Met behulp van andere verzorgers begonnen we de route bij de safari, waar eerst de neushoorndames Zahra, Jennifer en Petra naar binnen gehaald werden. Daarna waren de 7 giraffen en de 7 zebra’s aan de beurt en weer even later de 17-koppige groep impala’s. In de giraffenstal stond Bono, de hengst al te wachten op zijn harem. De verzorger vertelde dat er onenigheid in de groep is waardoor Bono vaak wat eerder van de groep gescheiden wordt. Nog voor de overgang naar het nieuwe park in maart 2016 zal Bono verhuizen naar een ander dierenpark en zal in Emmen een nieuwe hengst verwelkomd worden. Dit geldt overigens ook voor een aantal van de bulletjes bij de olifanten. Emmen krijgt een nieuwe olifantenbul om mee te fokken, deze bul staat momenteel nog in Artis.

Daarna gingen we naar de nijlpaarden, 8 stuks maar liefst. Van daaruit gingen we naar de leeuwen maar omdat het toen enorm begon te regenen besloten we door te lopen naar de stallen van de olifanten. Helemaal beneden in de kelder deed de verzorger een deur open en legde wat boterhammen neer zodat wij goed konden zien hoe een olifanten met zijn slurf dat weer oppakt. Dan zie je dus ook gelijk het verschil tussen een Aziatische olifant en een Afrikaanse. De laatste zul je nooit in een dierentuin treffen overigens. Een Aziatische olifant heeft een slurf met maar 1 vingertje, een Afrikaanse heeft 2 vingertjes. Mingalaro OO stond (uiteraard, als Matriarch bij de deur en liet zich de boterhammen prima smaken. 1 van de kleintjes probeerde bij haar te bedelen maar kreeg niets. Of dat nou Radja jr. of Ravi was weet ik niet, ik zag nl alleen maar het slurfje.

Inmiddels was het weer droog geworden en was ook de zon gaan schijnen. We gingen naar de leeuwen en daar werd verteld dat Zulu tegenwoordig veel mot heeft met de beide dames, Tia en Brandy, en dat ook hij dus naar een andere dierentuin zal gaan en Emmen een nieuwe mannetjesleeuw zal krijgen om verder mee te fokken. Zoon Timba is inmiddels al weg maar Tia en haar 3 dochters, Aisha, Dalila en Lula lieten zich om beurten even zien. Brandi vond het in haar hok kennelijk te aangenaam en liet zich dus niet zien. Daarna gingen we naar het ondergrondse verblijf van de ringstaartmaki’s en de colobosapen. Van daaruit liepen we achterlangs bij de neushoorns door de stallen en gingen we de stallen in waar de giraffen, de impala’s en de zebra’s stonden te eten. Aan de andere kant er weer uit en toen stonden we al weer bij het Safari-restaurant waar we nog een hapje en een drankje zouden krijgen. Dat was geen onverdeeld feestje!!! Ik ril nog als ik er aan denk! Terwijl ik naar het toilet was werden de 1e hapjes uitgedeeld, bitterballen. Althans dat dacht ik. Ik zette mijn tanden erin en gelijk trok er een rilling door mijn kaken. Ik nam de bitterbal terug uit mijn mond en brak hem open, zag ik toch meelwormen? Met mijn nekharen overeind, acuut een draaiende maag, heb ik het op een servet gelegd en (uiteraard) niet opgegeten. Anita was maar wat blij met mijn actie want ze zag iets roods in die bitterbal, jawel, paprika dus en aangezien zij daar super-allergisch voor is heeft zij haar bal ook maar niet in de mond genomen. Wetende welk effect dat op haar heeft was ik ondanks mijn eigen gruwel wel blij dat ik de 1e beet had gedaan want anders waren we wellicht in het ziekenhuis van Emmen beland. Weer even later kwamen andere hapjes, veilige hapjes, kaas met worst enzo voorbij en kregen we nog wat te drinken. Daarna hebben we onze badges ingeleverd en zijn naar de auto gelopen. Waarbij we nog even een kleine verrassing kregen want 2 olifantenbulletjes waren buiten aan het dollen.

Ruim 3 kwartier later zette ik Anita thuis af en keerde huiswaarts. Joop had aan het eind van de middag met het ziekenhuis gebeld om te horen hoe laat hij morgen verwacht wordt voor zijn knie-operatie. 10 uur, mooie tijd. Operatie om half een. Grappend zei hij: “we kunnen uitslapen”. Nou ja dat proberen we dan maar al denk ik stiekem dat hij morgen om deze tijd wel heel anders zal piepen ;-) We gaan het beleven, kortom wat dat betreft, wordt vervolgd. Deze ‘midsummer-dieren in het donker’-actie was weer reuzegezellig en afgezien van het bitterbalverhaal kan ik zeggen dat ik weer enorm genoten heb! Mijn foto’s staan HIER

10 gedachten over “Midsummer-Dieren in het donker

 1. Hapjes met wormen en ander gespuis zijn nogal hot op het moment dacht ik, moet reuze gezond zijn ;-)
  Maar jullie hadden dus weer een gewéldige dag dat is duidelijk aan de foto’s te zien!

  1. Jah kennelijk maar niet aan mij besteed….. zo ongeveer als die boer maar dan de vrouwelijke versie die niet eet wat ze niet kent , althans bijna dan…. proberen wil veel maar niet dit kruipend spul

   Ja we hebben ons prima vermaakt, zulke bijeenkomsten zijn altijd heel erg gezellig omdat je elkaar ‘herkent’ als liefhebber van de dieren.

   1. Geeft niks hoor, je doet het nu alsnog immers.

    Hij is net terug op de uitslaapkamer, het gaat hem goed naar omstandigheden

  1. Ja is het ook. Is voor jou misschien nog niet zo handig, gezien de afstanden die je moet lopen en diverse trappen die je op en neer moet, maar als je het eens kunt dan kan ik het je van harte aanbevelen.

 2. Steeds meer dierentuinen gaan een speciale avond rondleiding aanbieden hé. Een kennis van mij heeft vakantiewerk in de horeca in Blijdorp, daardoor loopt ze ’s avonds na sluiting ook wel eens door de dierentuin, en zij vertelde dat er dan zo’n bijzondere sfeer hangt. Die lome rust stralen sommige van jou foto’s ook af.

  1. Ja klopt, ik zie het ook steeds vaker, geweldig !

   Dat klopt hoor, die sfeer is altijd weer heel anders en bijzonder.

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫