Volg jij de Olympische Spelen?
Vraag je jezelf dan ook af in hoeverre er ‘echte’ sport wordt bedreven?

En wat denk je dan van:

* De vele Russen die van hun grond en eigendommen beroofd zijn om de locaties Spelen-klaar te maken?

* Dat er een bedrijf is dat speciaal aangenomen is om de stad vrij te maken van zogenaamde zwerfdieren, en dus alle vrijheid heeft om elk dier te doden zoals ze maar willen?

* Dat de kosten van de beveiliging het 6-voudige zijn van het ‘normale’, dat normaliter al buiten-proportioneel is?

* Dat anno 2014 discriminatie nog steeds volop mag?

* Dat homofobie gekweekt én blijvend gevoed wordt?

* Dat onze koning en koningin en minister-president met hun gevolg daar aanwezig zijn als levend bewijs in drievoud dat Nederland en diens inwoners bovenstaande allemaal goedkeuren en ondersteunen?

* Jij dus ook? En dat je die mening toont door het te volgen?

Of????
Ben je zo naïef te denken dat de Olympische Spelen PUUR EN ALLEEN draaien om de beste prestaties van een sporter of groep sporters die UITERAARD wars zijn van prestatieverhogende middelen???

Of?????
Kies je er bewust voor struisvogelpolitiek te spelen omdat jij zoveel plezier beleeft aan die uitzendingen op radio en tv en het je geen ene donder kan schelen wat er voor opgeofferd moet worden???

IK WALG ERVAN!!!

12x Akkoorden op ~ 1x Chords on “Kotsi”

 1. Het leed van de hele wereld op m’n rug nemen heb ik afgeleerd, ik maak me alleen druk over dingen waar ik iets aan kan doen.
  In dit geval kijk ik niét, niet uit principe maar gewoon omdat ik niets héb met dat opgefokte gedoe van welke soort spelen dan ook.
  Het ergert me alleen maar dat er zoveel zendtijd aan vergeven wordt.
  Evengoed hadden protesten tegen het land beter naar voren gebracht moeten worden voor de keuze op dat land viel.Wie wil kijken mag dat van mij mits ik niet méé hoef te kijken.

 2. ‘opgefokte’ precies een woord dat vaak in mij opkomt bij dit soort nonsens…

  en ja dat de protesten niet ‘gehoord’ zijn ligt mede aan de invulling en uitvoering, maar jammer blijft het hoe ook.

 3. Er is altijd wel iets te doen rondom de Olympische Spelen waar ze ook gehouden worden. Ik vind dit soort toernooien geweldig! De energie die van die sporters afstraalt, prachtig!

 4. alles dat je schrijft onderschrijf ik van harte…. die laatste regel zeker.

  Ik blijf het echter onverteerbaar vinden dat er zoveel leed aangericht wordt, express en ongeacht wat het aan geld extra kost…

 5. Toen de Spelen gisteravond geopend werden, dacht ik, ja verrek da’s waar, ze gaan ook nog sporten. Dat was ik door alle commotie helemaal vergeten. Jammer dat ons koningshuis en Rutte geen fatsoen hebben. Ik had mooi afgezegd. Maar…wel genoten van onze schaatsers!
  Fijne zondag en liefs,
  Kakel

 6. Inderdaad, met die toevoeging dan die sporters die het allemaal op hun eigen pure kracht doen en zich niet (erom liegend en al) volpompen met diverse zooi

Mag ik luisteren naar jouw ♫ ~ May I listen to your ♫