Vanmiddag ben ik dan toch maar in de auto gestapt om een ventilator te halen…. De afgelopen dagen op zich goed doorgekomen waarbij ik meermalen dankbaarheid voelde voor ons besluit in 2007 het huis te isoleren omdat die isolatie het toch heerlijk koel houdt. Om dat nou niet tot het uiterste te tarten en omdat ik op weeronline zag dat het bijv. as. vrijdag 35 graden zou kunnen gaan worden, maar bovenal ook om onze beide honden en de twee logeehonden enige verkoeling te kunnen bieden ging ik op zoek. Nou… dat had wat onvermoede voeten in aarde! Bij winkel 1 kreeg ik te horen: ‘uitverkocht mevrouw, we krijgen eind volgende week nieuwe binnen..’ bij winkel 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 waren de antwoorden bijna identiek. Het zweet parelde me inmiddels van het voorhoofd, ik was het in- & uitstappen, het telkens weer een paar dubbeltjes parkeergeld betalen behoorlijk zat aan het worden. Met de gedachte ‘stom stom stom, ik koop altijd alles online, waarom dan nu niet? Zodra ik thuis ben, doe ik het alsnog, heb ik ‘m morgen vast ook wel in huis..’ reed ik naar mijn laatste winkel op de agenda, de dierenwinkel namelijk, om nog wat plantjes voor het aquarium te halen. Tegenover die dierenwinkel zit de Media-Markt. Een winkel die ik ‘altijd’ mijd ivm het lawaai daarbinnen, dat mij gelijk over de rooie jaagt en mij hartkloppingen bezorgt. Even weifelend voor de deur besloot ik toch een kansje te wagen. Alsof ik wist waar het artikel in de winkel zou staan liep ik de kortste route en vond een heel rek vol. Zo snel als ik kon griste ik een doos uit het rek en ijlde terug naar de kassa. De dame achter de kassa vroeg me gelijk al of ik elders ook was geweest en niet geslaagd? Na mijn bevestigend antwoord glimlachte ze, zeggende: ‘ze vliegen vandaag echt de winkel uit’. Logisch… toch?!

Ik weer naar huis en in no time, dankzij Dapne, stond het ding op zijn plek en verspreidde zich een frisse lucht door de woonkamer. Alle honden, op dat moment nog 3, nestelden zich er omheen, grappig gezicht. Even later werd logeehond nr.2 gebracht en na eerst een fikse welkom-stoeipartij met de 3 al aanwezige viervoeters kwamen ze gevieren binnen, vleiden zich rondom de ventilator over de plavuizen. Precious aanschouwde het geheel vanaf de bank, draaide zich vervolgens om en sliep weer in. Daar waar zij lag kwam de frisse lucht ook en dat vond ze duidelijk prettig genoeg om zich niet verder te verplaatsen.

Kortom… dat ding draait hier, zeer geruisloos wat ik tot mijn vreugde constateer, en op standje 1 is het prima te doen. Standje 2 en 3 ‘bewaren’ we nog maar eventjes. Nu niet al aan wennen zodat we het vrijdag in kunnen zetten als extra verkoeling. Ik durf nu de komende dagen inclusief de voorspelling wel aan, meer dan voordat ik die ventilator het huis had binnengebracht ;-)

22x Akkoorden op ~ 1x Chords on “Géén hittegolf, ‘sléchts’ warme dagen”

 1. Wij doen het al jaren met een eenvoudige ventilator. Met die hete dagen kan ik echt niet zonder. Maar ik heb wel al vaker gezegd, dat we eens een betere moeten aanschaffen. Zoiets als jij nu gekocht hebt. Lijkt me veel beter.
  Ook al wordt het dan misschien geen hittegolf, dan nog kun je veel plezier aan je nieuwe apparaat beleven. Houd het hoofd koel!

  1. We hebben eentje op zolder liggen die aan het plafond kan….
   maar die wil ik niet in de woonkamer hebben omdat ik het
   niet alleen spuuglelijk vind maar ook nog eens niet passend
   in ons nieuw interieur…

   En deze was iets meer dan 3 tientjes, dus mi prima betaalbaar.

   Dank je wel, gaat goed komen!

 2. Ik zie nu al op tegen de komende dagen. Ik ben gewoon geen hittegolfmens.
  Je vindt mij dus ook in de buurt van de ventilator.

  1. Ik ook hoor….. en als ik dan bedenk hoe mijn honden erbij lagen de afgelopen hete dagen,
   nee dat wilde ik hen niet nog een keer aandoen…

 3. Jij kunt er tegenaan, de komende dagen. Husband heeft erg veel last van de warmte.Hier draaien verschillende ventilatoren op volle sterkte.
  Het is wel lekker verkoelend. De beestjes zullen er ook blij mee zijn.

  Liefs Frederique

 4. Goed idee, maar heb geen zin om naar Assen te rijden. En via website bestellen en morgen bezorgd, heb ik ook niet veel aan, want pakketpost wordt hier altijd aan het eind van de dag bezorgd. Ik doe gewoon mijn vertrouwde ventilator aan, werkte vorige week goed, moet het nu dan ook maar.

 5. Ja dat is typisch Nederlands , zodra het warm wordt is alles dat koelte kan brengen uitverkocht!
  Na 2 of drie dagen wat koelere dagen is het hier nu wel weer aardig uit te houden.
  , We houden overdag alles lekker afgesloten en laten vroeg in de morgen alles lekker doorwaaien.
  Gelukkig dat je er tóch nog één kon vinden!

  1. jah haha inderdaad…..dat schoot mij ook door het hoofd….

   ja daar ben ik ook erg blij om, zeker na vandaag en vooral|
   met het vooruitzicht van de komende uren….

 6. Had ik maar zo’n ding. Maar ik ga altijd te laat en dan
  zijn ze uitverkocht. Nou ja, dan maar af en toe met
  een nat washandje over de bol.

  1. Ja nou zoiets ja….. ‘te laat’ ben ik meestal ook met dit soort dingen….

   Ja die hou ik ook dichtbij hoor…..en natte theedoeken
   voor de honden….

Mag ik luisteren naar jouw ♫ ~ May I listen to your ♫