Trips

Eindelijk goed nieuws uit Emmen

HtooKinAye

Al geruime tijd kampte Dierenpark Emmen met een strijd tussen de grootste dieren in het park, de olifantenkudde. De strijd ontstond na het overlijden van Htoo Kin Aye op 11 juni 2012. Deze dame was dusdanig indrukwekkend dat de groep heel vredig samenleefde toen zij er nog was. Na haar overlijden veranderde dat helaas en moest men uiteindelijk het besluit nemen om een nieuwe huisvesting te zoeken voor 4 van de 11 olifanten. Het telkens gesplitst naar buiten laten gaan werkte wel voor een tijdje maar is natuurlijk niet de ideale oplossing. Gelukkig kwam vandaag het nieuws dan naar buiten dat een dierentuin in Osnabrück bereid was het viertal te huisvesten. En zo gaan dus eerdaags Mama Htoo Yin Aye (geboren in 1981 en sinds 1998 in Emmen aanwezig) met haar Dochter Ma Palai (geboren in Emmen op 8 maart 1998) en Zoon Mong Tine (geboren in Emmen op 6 februari 2011) en Zoon Ananda (geboren in Emmen op 25 februari 2008) met zijn vieren op reis. En zal er rust terugkeren in de kudde. De overgebleven 7 olifanten (Radza 1966, Mingalar Oo 1-3-92, Shwe Zin 8-8-07, Yoe Ma 4-9-08, Ein She Min 23-5-09, Einga Tha 9-3-10, Shwe Myarr 8-8-11) zullen dan weer in alle rust en vrede van hun schitterende verblijven in Emmen kunnen genieten, en het publiek natuurlijk van hen!

14 gedachten over “Eindelijk goed nieuws uit Emmen

  1. Ja inderdaad.

   Dat weet ik niet…. ik vermoed van wel…. zal daar eens naar vragen bij een eerstvolgend contact met mijn adoptie-contactpersoon… dan laat ik het je wel weten.

 1. Ja, waar een dode (leidinggevende) olifant al niet teweeg kan brengen. Ik las het vanochtend in de krant. Maar jouw bericht was sneller, Melody!
  Tja, tegen onwillige olifanten is het slecht strijd voeren. Blij dat het goed afloopt, al zullen ze door de verzorgers wel gemist worden.

  1. In het wild gebeurt dit ook he….. iemand neemt de rangorde als hij./zij de sterkste blijkt te zijn en dan gaat de ‘zwakkere’ elders diens heil zoeken….
   Hoe mooi en groot het verblijf in Emmen ook is, voor 2 kuddes is het evengoed te klein…

   Ja nou, er komen nogal wat kiloos in beweging en als ze kwaad willen kun je maar beter maken dat je weg komt…

   Ja dat denk ik ook, niet alleen bij verzorgers.. maar het welzijn gaat natuurlijk boven de wens van de mens ;-)

 2. Ik zag er al iets over op de TV ..
  In zo’n dierentuin is er natuurlijk helaas niet de ruimte om het de dieren op hun eigen manier op te laten lossen,gelukkig dat het nu zo geregeld kan worden ,

 3. Uiteindelijk is dat de beste oplossing denk ik. Fijn dat ze als familiegroep bij elkaar kunnen blijven. :-)
  Doet me er aan denken, ik wil wel weer een adoptie bijdrage naar je overmaken.

  1. Dat denk ik ook meid!

   Dat is superlief, dank je wel!
   Wacht daar nog maar eventjes mee….
   Ik kom er eerdaags wel weer mee (was ik toch al van plan) zodat het na de zomer weer afgerond kan worden.

Mag ik luisteren naar jouw ♫ ~ May I listen to your ♫