Achter-de-foto-16

18


Foto-Uitdaging ~ Gestart: 17 – 8 – 2017

30 november – 6 december 2017

Bijdrages van: JOANNE

Een druilirige donderdagavond in november 2016.
Met mijn schoonmeisje in de auto op weg naar een stad waar ik absoluut geen fan van ben maar ja soms ‘moet’ je wel.  En dan rij je ergens en kom je dit onderweg tegen…
Deze reis betrof een voorstelling van de musical Ciske de Rat, die die avond gespeeld zou gaan worden in De Nieuwe De La Mar, met daarin niet alleen de mooiste maar ook de liefste musicaldame die ik ken, die ik persoonlijk mag kennen ook nog, en dat al vele jaren. Brigitte Nijman.
Zoals altijd lag ook nu de stad weer op de schop en moesten we hartstikke goed opletten waar we reden om niet te verdwalen want waar ons kleine land groot in kan zijn….zogenaamde wegverbeteringen, altijd en overal …. waar ons kleine land zo slecht in is, nog steeds, altijd weer, het duidelijk aangeven hoe je dan moet rijden… bleek ook nu weer volop aan de orde.
In een donkere hoofdstad met overal verbodsborden, afgesloten weg en wat al niet meer bereikten we amper op tijd een straatje waar we de auto konden parkeren. Gehaast als we waren vergaten we de parkeermeter te vullen, dat schoot me pas te binnen toen we na de voorstelling het theater uitliepen en ik mijn sleutels uit mijn tas opdiepte. Elke seconde op weg naar de auto terug hield ik mijn hart vast, in grote vrees een lege plek aan te treffen omdat mijn auto wegens het niet betalen van parkeergeld weggesleept zou zijn. Dat was gelukkig niet zo!

Hier in het noorden zijn we niet gewend aan helder verlichte pleinen en straten laat op de avond, dat is daarginds wel anders, het was een druke van belang, alsof het lunchtijd was, vreselijk. Mensenmenigtes waren toen niet mijn ding en angstig klemde ik me aan mijn tas vast en liep op kousenvoeten door de stad naar de parkeerplaats want aan het begin van de avond was al gebleken dat die schoenen me te groot geworden waren en dus navlogen, en dan is lopen op hoge hakken echt een drama, zeker in een stad die hoofdzakelijk met kinderkopjes geplaveid is.

Met een zucht van opluchting plofte ik enkele minuten later gerustgesteld én veilig en wel in mijn auto neer en reden we zo snel we konden huiswaarts, op dat moment me realiserend dat ik veel overheb voor een klein aantal mensen maar dat ik van ze never nooit niet zal gaan verhuizen naar het westen en dat ik Godsgruwelijk dankbaar ben noordelinge te zijn en daar te mogen wonen.

18x Akkoorden op ~ Chords on Achter-de-foto-16

 • fietszwerver  schreef ~ wrote:

  als je daar rechts gaat en dan recht door kom je bij Artis hihi
  enne het is een prachtige stad want het is mijn geboorte stad :)

  geniet de dag

 • Rietepietz  schreef ~ wrote:

  Opgegroeid in zo’n grote stad zou ik weer niet zo snel in het Noorden kunnen aarden. Al woon ik dan heel stiekem aan de rand van die grote stad in een dorpsachtig stadje. Maar misschien had de trein een goed optie geweest , dat werkt voor grote steden vaak het best.
  Rietepietz componeerde ~ composed wat is 100 jaarMy Profile

  • Melody  schreef ~ wrote:

   Dat kan ik me wel voorstellen hoor.

   Jullie wonen inderdaad ook erg mooi, bijna landelijk ;-) zoals ik.

   De trein? Afgezien van het feit dat ik daarin dood nog niet gevonden wil worden *grijns* is het ’s avonds laat onmogelijk om met de trein thuis te komen en ergens overnachten doe ik niet tenzij het echt echt echt niet anders kan.
   Melody componeerde ~ composed KleurrijkMy Profile

 • Mirjam Kakelbont  schreef ~ wrote:

  Ik ben in hartje Rotterdam opgegroeid en zodra ik daar ben, voel ik me thuis. Al zou ik er nooit meer willen wonen. Die (verkeers)drukte alleen al, pfff. Aan Amsterdam met de auto waag ik me niet, dus ik vind je een held!
  Even dacht ik dat het beest in de aanhangwagen een eenhoorn was, maar hij heeft geen hoorn (-:
  Liefs en een knuffel ♥
  Mirjam Kakelbont componeerde ~ composed De diepvrieskistMy Profile

  • Melody  schreef ~ wrote:

   Dat weet ik schat en dat gevoel herken ik natuurlijk, alleen niet bij Rotterdam ;0)

   Met auto ergens (door-)heen boeit me totaal niet, nooit gedaan. Ik weet nog dat jaren geleden mijn vader naar het Anth.v.Leeuwenhoek moest en niet met het ov durfde, zelf met de auto zou hij ook nooit doen, dus reed ik hem. Die dag had hij reuzeveel bewondering voor mij om het gemak waarmee ik me daar in het verkeer voegde..

   Haha ja dat dachten wij in 1e instantie ook, tot we dichterbij kwamen.

   Knuffel xxx ♥♥♥
   Melody componeerde ~ composed KleurrijkMy Profile

 • Yvonne  schreef ~ wrote:

  Geboren in Rozenburg en in Vlaardingen #watzedeparkeerplaatsvanrotterdamnoemen gewoond
  Vaak in Rotterdam gewinkeld, zelfs daar gewerkt. Maar ik voel me veel meer thuis in Amsterdam :)
  Is toch prima als je niet in het westen wil wonen. Ik wil voor geen goud in het Noorden wonen.
  Ieder zijn plekje :)
  Doei

  • Melody  schreef ~ wrote:

   Haha je hebt gelijk hoor lieffie, en gelukkig mogen smaken verschillen en dat is maar goed ook want zo blijft het noorden grotendeels lekker leeg ;0)

   xxx
   Melody componeerde ~ composed KleurrijkMy Profile

 • Joanne  schreef ~ wrote:

  Geweldige foto! Wel heel origineel.
  Amsterdam is mijn stad niet. Maar dat was ook het onderwerp niet.

  Liefs Joanne
  Joanne componeerde ~ composed MistMy Profile

Ik 'beluister' graag jouw 'muziek' ~ I'dd love to 'listen' to your 'music'

CommentLuv badge

Xieje graag terug! ~ Love to see you again! All rights reserved by Melody Music 2003-2017