Marja’s Zwijmelen op Zaterdag

238

Gestart op 17 november 2012

2 over- & welbekende feitjes:
a) Reclames zijn hoogstzelden leuk en bijna altijd tenenkrommend irritant
b) Muziek wordt keer op keer op keer gecoverd
Een voorbeeld van bovenstaande feitjes:

a) Reclame H&M-modeketen – 2017
b) Origineel van Nancy Sinatra & Lee Hazlewoord uit 1967, gecoverd door vele (on-)bekende artiesten…

Ik koos niet voor de originele versie maar voor een andere cover dan die door H&M gebruikt wordt. Een zanger die in 2015 op 69-jarige leeftijd overleed.  Van de originele uitvoerders leeft Nancy Sinatra nog wel, zij is  afgelopen donderdad 77 geworden. Lee Hazlewood daarentegen overleed in 2007 op 78-jarige leeftijd.

Dit lied is dan qua tempo wel geen zwijmel maar de tekst kan dat weer wel zijn:

22x Akkoorden op ~ 1x Chords on “Aardbeien, kersen en…”

    1. Zo is het ;-)

     Ja doe dat, die krijg ik later vanmiddag

     Doe ik volop, heerlijk in mijn uppie thuis met het vee, iedereen werken. Zalig weer, het regent hier, temperatuur perfect… kortom, het is goed.

  1. Dat klopt… hij is 1 van de velen die het gecoverd hebben… omdat ik het gevoel had/heb dat zijn versie wellicht de minst bekende was/is koos ik dus voor deze

    1. Ja nou en of … kersen zijn mijn lievelingsfruit, altijd al, ik drink kersenthee (sinds oktober ik geen koffie meer drink) … die ik uit Duitsland haal omdat het daar naar kersen smaakt in tegenstelling tot de zooi die men met die smaak in Nederland verkoopt maar er niet naar smaakt..

     xxx

 1. Toen de kopregel in beeld verscheen, dacht ik dat we iets zouden krijgen in de sfeer van “Knolraap en lof, schorseneren en prei”, maar deze meneer is iets zoetgevooisder, wat ook beter past bij de tuinproducten uit de kopregel. Evengoed is het lied van Drs. P. oorspronkelijk ook bedoeld voor een tuinrubriek, maar of dat geschikt spul is voor een zomerwijntje…? ;)

  1. Ach heb ik je op het verkeerde been gezet ;-)

   Ik heb de adviezen van Drs.P. niet opgevolgd… ik had ooit een chef die hem verschrikkelijk goed kon imiteren, toevallig kwam die chef deze week nog ter sprake bij een lunch met een vriend (ook voormalig collega van toen) … grappig dat jij er dan ook mee komt.

  1. Nou als ik nog een bewijs nodig had dat mijn korte-termijn-geheugen niet goed functioneert krijg ik het bij deze dus ;-)

   Ik heb me dat dus niet herinnerd… erg he

   LIefs terug

Mag ik luisteren naar jouw ♫ ~ May I listen to your ♫