Zwijmelen op Zaterdag ~ Vaarwel verleden

Marja‘s
Zwijmelen op Zaterdag
~ 213
Gestart op 17 november 2012
In een eerdere blogpost van deze week benoemde ik een nummer dat ik wel als mijn lijflied betracht, nou ja bijna dan, want muziek is niet statisch, wat je ervan vindt of niet hangt altijd af van tal van omstandigheden van het moment waarin je verkeert en de emoties die je in dat moment hebt.

Een ander nummer dat ik ook heel erg mooi vind, en dan met name om de tekst, dat ook wel in de categorie ‘lijflied’ thuishoort eigenlijk is dit nummer hier vandaag.  Ik heb het vast al eens geplaatst, sorry ben te lui om het op te zoeken dus kan je geen link geven.

Met alles dat er op het gebied van mijn gezondheid is gebeurd en dat er nog steeds gebeurt, zowel lichamelijk als geestelijk slaat de tekst van dit nummer nog dieper in dan dat het altijd al deed.

Daarbij weet ik dat een heel dierbaar iemand uit blogland ook heel hard werkt aan het ‘verplaatsen’  van de inhoud van diens zware rugzak!

In de hoop dat 2017 dat zal brengen waarvoor we nu zo hard vechten
(al heel lang streden…)

Vandaag dus voor mij de meest logische keuze…

 

22 thoughts on “Zwijmelen op Zaterdag ~ Vaarwel verleden”

 1. Marja schreef:

  Wat een hoopgevende tekst. Begrijpelijk dat het je aanspreekt. Dank je wel.

  1. Melody schreef:

   Zo ervaar ik het inderdaad ook en ik hoop dat die hoop ook bij anderen versterkt zal worden.

   Graag gedaan.

 2. Regenboogvlinder schreef:

  Oh Mel, snap het zo goed! Ik heb dat ook met dit nummer! Echt prachtig! Superkeuze dus…
  Liefs XXX

  1. Melody schreef:

   ;-) Dat jij dat snapt snap ik dan weer ook ;-)

   x-♥

 3. Cellie Citroen schreef:

  Mooie tekst. Toch hoop ik meestal op “anders” voor de toekomst. Beter vind ik een te hoge lat.

  1. Melody schreef:

   Vind ik ook. “anders” is wellicht toepasselijker maar als je in een heel diep dal zit en dat al heel lang is “beter” een keuze die je niet met je verstand maakt maar met je ♥

 4. ria schreef:

  Dat het leed is geleden zeg ik niet. Maar ik leef bij de dag met een knipoog naar morgen
  Liefs

  1. Melody schreef:

   Dát zal ik ook niet zeggen, al hoe graag ik dat ook wil…. dat probeer ik ook en ik ben blij dat dat me tegenwoordig aardig goed lukt waardoor ik met meer lef naar morgen durf te kijken en ja soms zelfs ook knipogen.

 5. rietepietz schreef:

  Dat deze tekst veel mensen aanspreekt begrijp ik heel goed. Hier doe je dus vast weer heel veel mensen een plezier mee.

  1. Melody schreef:

   Jawel hè? Dat vermoeden heb ik ook maar het gaat me hier met name om 1 persoon onder de bloggers.

 6. Corry schreef:

  Mooi en fijn om te horen. Hoop dat het in 2017 een werkelijk betere toekomst geeft.

  1. Melody schreef:

   Zekers! Dank je wel, dat hoop ik ook, niet alleen voor mezelf maar ook mede voor jou!

   Knuffel xxx

 7. Kakel schreef:

  Mijn oren verdragen SIck en Nimon (-: niet. Maar als jij zegt dat het een prachtnummer is, neem ik het graag van je aan.
  Dikke kus ♥

  1. Melody schreef:

   ;-) Dit is , vind ik althans, hun mooiste nummer ooit…. met name door de tekst.

   x-♥

 8. Kakel schreef:

  Dank je, Mel. Het is een práchtige tekst ♥

  1. Melody schreef:

   ;-) dat bedoel ik ;-) xxx

 9. dwarsbongel schreef:

  Iemand, nogal een betweter hoe anderen moeten leven, zei ooit tegen mij, dat ik het verleden met rust moest laten. Op de vraag of hij wist hoe je zorgt dat het verleden jou met rust laat, wist hij geen antwoord. Ik denk dat hij zelf iets verdrong uit zijn verleden. Ik heb vrede gesloten met mijn verleden, en dat levert nog wel eens een goed verhaal op.

  1. Melody schreef:

   Zulke mensen ken ik ook… heb daar, ja ik weet zelf toegestaan, toch heel lang last van gehad, het willen voldoen aan verwachtingen etc om maar…. je weet wel. Dat doe ik niet meer, beter laat dan nooit maar toch dat lesje uiteindelijk wel geleerd.

   Het loslaten van iets…. is een klus op zich maar wel eentje die constante inzet verdient vind ik. Ik ben op weg om die uitspraak van jou zelf ook te kunnen zeggen maar ben er nog niet dus kan ik het op dit moment nog niet… de wil is er en dat maakt het mogelijk als ik me er maar voor blijf inzetten en dat ben ik wel volop van plan…. falen mag, moet zelfs, daar leer ik van, daar groei van… en de rest is een mengeling van Hoop, Geloof, Liefde en vertrouwen.

   Ben natuurlijk wel blij voor jou dat jij dat punt al wel bereikt hebt !!

 10. Natasja schreef:

  Sorry, ik haak af bij Nick en Simon, je weet het denk ik intussen wel.
  Maar ik ben het helemaal eens dat muziekbeleving heel afhankelijk is van het moment in je leven en welke emoties je ervaart.
  Dat heb je mooi omschreven!

  1. Melody schreef:

   Daarvoor hoef je je niet te verontschuldigen hoor !!

   dat we het eens zijn over dat andere is veel mooier, dank je wel.

 11. Frederique schreef:

  De tekst en het nummer spreekt mij erg aan. Ik zou mijn verleden zo graag achter mij laten. Maar er komt nog teveel voorbij wat alles weer oprakelt. Ik houd mij staande met lieve mensen om mij heen. Kon ik het maar echt achter mij laten. maar anderen rakelen door hun gedrag toch heel wat op.

  Liefs Frederique

  1. Melody schreef:

   Dat snap ik natuurlijk wel !! Je hebt gelijk inderdaad, en het nare is dat je geen invloed hebt op wat wel of niet voorbij komt noch op welk moment… Mij lukt het gelukkig wel veel beter dan voorheen maar ik heb ook nog een lange weg te gaan….

   xxx

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: