Zwijmelen op Zaterdag

MARJA

Een paar weken terug plaatste ik in dit topic al een lied van Adele, gezongen door Tjindjara en Benny van JEANS. Ik herhaal het nummer hier, niet alleen omdat ik het zo’n schitterend lied vind maar ook omdat ik deze versie vanavond live zal horen in het theater in Heerenveen als ik met Niels en Anita en Greet bij een concert van The Deep River Quartet op rij 1 zal zitten. Van dit quartet plaatste ik eveneens al eerder een nummer. Deze groep volg ik al vanaf begin 80-er jaren. Er zijn in de loop der jaren diverse bezettingswisselingen geweest, 2 van de originele eerste 4 zijn er nog steeds, in dit geval de beide blanke heren. Ik ga vanavond weer genieten dat weet ik nu al, niet alleen van mijn gezelschap maar ook van heerlijke harmonieën en tal van mooie liederen, vooral negro spirituals, die het diepste puntje van de ziel weten te raken.

28 thoughts on “Zwijmelen op Zaterdag”

 1. dieneke schreef:

  Dus van Adele is het een cover,goh .Deze is ook mooi,wat kan die ene laag zingen zeg.Geniet ze vanavond!!

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Dit lied ken ik in meerdere versies….. wie het origineel ooit zong weet ik niet, heb dat niet opgezocht. En ja die ‘lage’ is Siebe, die heeft een ontzettend lage stem en dat is met de loop der jaren alleen maar mooier geworden.

   Ga ik zeker doen, dank je wel.

 2. Hilde schreef:

  inderdaad een mooi nummer, en prachtig pianospel!
  fijn weekend, Hilde

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Ja he? Vind ik ook hoor!

   Dank je wel, wens jou hetzelfde !

 3. Greet schreef:

  Wat een mooi nummer. Ik heb ademloos zitten luisteren. Veel plezier vanavond maar dat zal wel lukken met deze mooie muziek.

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Mooooii te lezen dat het je is bevallen!

   ‘ademloos’ luisteren zal ik vanavond ook ongetwijfeld meermalen doen ;-)

   Dank je wel, komt helemaal goed!

 4. V☺nnieb schreef:

  Mooi nummer ;-)
  Fijn weekend meid
  Liefsssssssssssssssss -X-

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Ja vind ik ook ;-)
   Dank je wel schat -x-♥ jullie ook!

 5. jokezelf schreef:

  Erg mooi nummer, oorspronkelijk door Billy Joel gezongen. Gek genoeg is het nooit in welke top tien dan ook gekomen, terwijl het zo mooi is. Soms snap ik de hitlijsten niet.

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Ja vind ik ook.

   Aha dank je wel, ik schreef eerder al dat ik dat niet wist ;-)

   Ja dit hitlijsten…… daar verbaas ik me al niet meer over, net als vele andere zaken zijn die ook onnavolgbaar…

 6. Geniet ze vanavond. dat zal zeker lukken met zo’n swingende groep. Helemaal in Fryslan. Een eind weg van Assen of valt dat mee. Alles wat boven Zwolle ligt is voor ons ver ;-) Saludos de Albert y Mara
  P.S. Het is natuurlijk weer een smaakverhaal maar de uitvoering van Billy Joel geniet onze voorkeur. Ga naar:

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Dat gaat ongetwijfeld wel lukken ;-)

   Van mijn huis tot aan het theater is het 80,6 km volgens de ANWB, dus valt reuze mee, ook omdat het hoofdzakelijk snelweg is.

   Nadat Joke zei dat Billie Joel de oorspronkelijke versie gezongen had heb ik dat opgezocht en beluisterd. Het is inderdaad een smaakverhaal, mijn voorkeursversie is die van JEANS alhoewel de andere 3 versies die ik nu ken ook mooi vind, ieder op diens eigen manier.

 7. Elisabeth schreef:

  Wauw wat is dit mooi ,ik heb heel stil zitten luisteren en met tranen in mijn ogen ,echt deze uitvoering van het nummer raakt me .Wat een stemmen!! Ik lees een paar keer de naam Billy Joel,ik dacht altijd dat het orgineel van Garth Brooks was ,en ja die vind ik ook super mooi ,maar deze ,Zucht!!!
  Liefs Elisabeth

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Ja zeker, en live vanaf rij 1 is het nog mooier, kan ik nu zeggen na vanavond ;-)

   Liefs terug.

 8. Minoesjka schreef:

  Ja, dit nummer is er in diverse geweldige uitvoeringen ………… het blijft mooi, zo;n gevoelig nummer …… echt genieten.
  En ik weet haast zeker dat jij vanavond ook zit te genieten. :-)

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Ja vind ik dus ook…..

   Je had gelijk hoor, heb genoten!

 9. Trees schreef:

  Het is een prachtig nummer, hoop dat je een fijne avond hebt gehad.
  En weer op rij 1? Nee, niet echt mijn ding, daar ben ik gewoon te klein voor. En ik hoef de artiesten ook niet perse in hun kruis te kijken ;-).

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Haha nee ik weet dat rij 1 niet jouw ding is… kan dat me ook wel voorstellen.
   Ik zie die dingen niet, let daar ook niet op ;-)

 10. Frederique schreef:

  Mooi nummer, prachtige uitvoering. Ik hoop dat je hebt genoten!

  Liefs Frederique

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Ja he?
   Vind ik ook, en live is het nog beter dan via youtube ;-)

   heb echt genoten, dank je wel lieverd -x-♥

 11. Emmelinda schreef:

  En? Heb je genoten gisteravond? Stomme vraag hihi, het zou me verbazen als dat niet zo was. Mooi nummer! :D

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Verbaas je dan maar niet ;-)

   Ja heb genoten met de grote G

   1. Emmelinda schreef:

    Zie je, daGGikal ;-)

    1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

     ikwisutweldajijdaaldag

      1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:
 12. rietepietz schreef:

  Ik las al dat je een fijne avond had , niet verwonderlijk met deze heren !
  Je zwijmelnummer is weer een héle beste ;-)

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Jaha, eg wel, nee zeker niet ;-)

   Ja vond ik ook ;-)

   Dank je wel.

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: