Zwijmelen op Zaterdag – 260

Marja‘s

Zwijmelen op Zaterdag

256

Gestart op 17 november 2012

Ik kwam op tv iets tegen waarbij ik gelijk dacht: “Leuk voor een zwijmelzaterdag”…  dit dus:

Nou had ik deze artiest al wel eens eerder gezien maar deze keer raakte hij me echt en dook ik op youtube in meer van zijn muziek, één van de mooie nummers die ik van hem vond en met jullie wil delen is:

Ben dus wel op weg om fan van deze meneer te worden glimlach.

Ook nog iets van een andere orde… afgelopen zaterdag overleed Gert Timmerman op 82 jarige leeftijd. Nou hangen er aan zijn naam dan wel diverse controversiële verhalen maar toch heb ik fijne herinneringen aan hem. Ik heb hem meermalen ontmoet en gesproken, toen nog met Hermien erbij (zij overleed op 23 mei 2003), en ik ervaarde hen als een mooi koppel met veel interesse in hun medemens en we deelden de liefde voor de muziek. Daarom toch ook nog maar iets van hen/hem! RIP Gert Timmerman. Hij is in 2 genres bekend geworden en daarom plaats ik er dan ook eentje van beiden.

 

32 gedachten over “Zwijmelen op Zaterdag – 260

 1. De stem van Gregory Porter is heerlijk rustig ,een echte zwijmel.
  Gert en Hermien werden vaak gehoord op de radio. R.I.P. Gert
  Fijne zwijmeldag en liefs

  • Ja dat vind ik ook… heb inmiddels een cd van hem gekocht, zo mooi….

   Dat hoor ik van mijn (v)echtgenoot, ik luister zelf nooit naar de radio

   Dank je wel, jij ook, liefsss terug

  • Haha ja inderdaad…. geeft ook niks toch, smaken mogen verschillen gelukkig.

   Van mij ook…. ik heb al jaren geen cd’s meer gekocht maar deze keer maakte ik een uitzondering, prachtig voor in de auto als ik onderweg ben.

 2. De melancholiek spat van die nummers af! Maar met Gert en Hermien heb ik niks, nooit gehad. Zelfs mijn moeder vond hem niks ;-)
  Maar ja, 82.. net ff te jong, ja ik ben weer mijn grenzen aan het verleggen.. ;-)
  XXX

  • Ja dat is waar… haha dat was dan 1 van de heel weinig dingen waarover ik het met mijn ouders wel eens was…maar ja dat was toen, in een ander leven, ik snap nu niet meer wat ik er toen aan vond…

   Haha ja jij ook al ?

   xxx

  • Ik kende hem tot voor redelijk kort ook nog niet maar ik zag hem een tijd terug voor het eerst op tv en ik had weer kippenvel….dat gebeurt hoogstzelden tegenwoordig, dus ik week van mijn geloof af en kocht weer een cd, geen idee wanneer ik dat voor het laatst deed ;-)

   Absoluut!!

 3. Het tweede nummer van de Porter telg is wel een echte zwijmel, het eerste nummer kan me niet bekoren, té jazzy!
  Dat Gert ruste in vrede, om hem niet te storen zal ik hem niet laten zingen dat is wel zo rustig voor ons allebei;-)

 4. Eerlijk gezegd vind ik alle vier de nummers niets. Porter heeft een diepe, warme stem maar het muziekgenre spreekt me niet aan. Om over Timmermans maar te zwijgen.
  Ik zeg het maar gewoon eerlijk…
  Volgende keer beter (-:

  • Haha dat mag hoor, ik zal je maar geen cd’s van deze artiesten cadeau doen dan ;-)

   Eens kijken of dat dan gaat lukken *grijns* (verzoeknummers doe ik wel aan in jouw geval hoor)

   xxx

 5. Mooi nummer, smile. Echt genoten.
  Gert Timmerman is een beetje van zijn voetstuk gevallen na al die aantijgingen van zijn dochters. Daarna weinig meer van hem gehoord.
  Maar je hebt een fantastische zanger ontdekt.

  Liefs Joanne

  • Ja toch, fijn te lezen!

   Ja dat is wel zo, al heb ik er wel altijd mijn twijfels bij gehad. Ik vraag me altijd weer af waarom dat ‘slechte’ pas in het nieuws komt als iemand bekend/rijk is geworden, maakt het voor mij althans, altijd een heel stuk ongeloofwaardiger.

   Dat wel ;-)

   Liefs terug

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫