Zwijmelen op Zaterdag ~ 204

Marja‘s

Zwijmelen op Zaterdag

~ 204 ~

Gestart op 17 november 2012

Over 4 dagen is het ‘alweer’  19 jaar geleden dat hij om het leven kwam bij een noodlottig ongeval. Dat zijn oeuvre onvergetelijk is hoef ik niemand te vertellen, zijn muziek wordt nog steeds wereldwijd beluisterd en gewaardeerd.  Zijn genre is ook één van mijn favorieten, zijn stem bezorgt me altijd weer kippenvel.

In combinatie met een andere stem die mij altijd raakt, die van Placido Domingo, geniet ik nog meer en is mijn kippenvel zo mogelijk nog groter. Zeker als het over mijn favoriet onderwerp gaat. Een bijdrage dus in 3-voud prachtig, van een nummer dat opgenomen werd in 1981

Gezien de datum voor mij dus een logisch tijdstip voor een hommage aan John Denver.

22 thoughts on “Zwijmelen op Zaterdag ~ 204”

 1. Hartelijkehothulk schreef:

  Van Denver houd ik enorm, maar ik heb het.niet op opera zangers/essen. 😉

  1. Melody schreef:

   ;-) is toch prima, smaken verschillen en dat mag gelukkig

 2. Marja schreef:

  Prachtig nummer dat al 2x voorbij kwam. In de jaren 80 gaf mijn broer een feest en rond middernacht zong hij dit nummer samen met een vriend. We hadden allemaal kippenvel en de tranen stonden in onze ogen. Onvergetelijk.

  1. Melody schreef:

   Eh ja dat geloof ik graag… ik heb dat niet allemaal onthouden en elke week de lijst langs lopen is me te veel werk ;-) Zeker nu.

   Dat kan ik me helemaal voorstellen, ik zit hier al met kippenvel en een brok, en ik lees het alleen maar….

 3. Elisabeth schreef:

  Nog altijd zo’n schitterend nummer van een geweldige zanger .Ik heb gehuild toen ik het bericht hoorde van zijn dood ,iets wat nog bij geen enkele artiest gebeurd is .Nog altijd krijg ik tranen in mijn ogen als ik de prachtige dvd kijk van het Concert for Wildlife ..Een man die heel veel indruk op mij gemaakt heeft
  Liefs Elisabeth

  1. Melody schreef:

   Ik kan natuurlijk niet anders dan het volkomen met eens zijn….

   Liefs terug

 4. Frederique schreef:

  Kippenvel, nog steeds. Ik hou van John Denver en ook zeker van deze uitvoering. Mooie keuze. Ik heb erg genoten van je zwijmel.
  Ik hoop dat het inmiddels weer wat beter gaat. Heel veel beterschap.

  Liefs Frederique

  1. Melody schreef:

   Fijn te lezen lieverd.

   Nee helaas niet. Val of ban uitputting in slaap of wordt wakker van de pijn. Kan nog steeds niets zonder hulp. Godzijdank heeft manlief vrij kunnen krijgen dit weekend.

 5. Rietepietz schreef:

  Ook hier een liefhebber, er staan nog twee LP’s in het platen rek, veel van genoten in die tijd. Deze uitvoering mag er ook zijn, kende ik natuurlijk wel maar heb hem zelf niet. En ja natuurlijk, over het onderwerp liefde zal men nooit uitgezongen raken en dat is goed!

  1. Melody schreef:

   :-) verbaast me niets.

   Nee inderdaad een zo hoort het ook toch

 6. Trees schreef:

  Een prachtige combinatie die 2 stemmen.. Een heerlijk nummer en ja.. ook veel te jong gegaan..
  XXX

  1. Melody schreef:

   Klopt….. en ja dat ook helaas. xxx

 7. ria schreef:

  Een prachtige keuze.Te jong gestorven maar onsterfelijk.
  XXX

  1. Melody schreef:

   Dank je wel, ja inderdaad….

   xxx

 8. Natasja schreef:

  Wat klinken ze mooi samen…
  Mooie zwijmel Melody.

  1. Melody schreef:

   Ja gaaf hè?

   Dank je we Natasja

 9. Cellie Citroen schreef:

  Ik kan alleen maar instemmen met wat mijn voorgangers schreven. Hij had een recht-door-zee stem en uitstraling en ja, herinner me nog goed toen ik las dat hij een ongeluk had gehad en overleden was.

  Dit nummer pink ik een traantje bij weg. Dat ligt niet aan dit nummer alleen hoor. Dank je voor je keus.

  1. Melody schreef:

   Fijn te lezen.

   Ja ik ook…. en dat traantje herken wel, zij het om andere redenen.

 10. Dwarsbongel schreef:

  Ik vind dit soort combinaties vaak interessant, maar dit vind ik een beetje gekunsteld klinken. Niet dat ik beide heren slecht vind in hun genre.
  John Denver heeft bij mij echt een scheve schaats gereden, toen hij op een van zijn CD’s zich het nummer “Some day’s are diamond, some day’s are stone” toeëigende in de credits, terwijl ik zeker wist dat het is geschreven en gecomponeerd door Dick Feller.

  1. Melody schreef:

   Ik herken wel wat je benoemt, al ‘voel’ ik dat bij dit nummer dan weer niet…

   Oeps, oh echt? Dat wist ik niet. he bah!

 11. Liesbeth schreef:

  Kan helemaal niks met het nummer;) Maar dat zal je ook met mijn smaak regelmatig hebben.

  1. Melody schreef:

   Is niet erg toch…. iedereen zijn smaak en gelukkig is er genoeg om uit te kiezen.

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: