Zwijmelen op Zaterdag ~~ 2.15 ~~

<

div align=”center”>MARJA

We kennen allemaal het verdriet dat in het diepst van ons hart omhoog komt op het moment dat je afscheid neemt van iemand in dit aardse leven. Soms ben je in de gezegende omstandigheid dat te mogen doen voordat iemand sterft, maar meestal pas echt daarna. Ingegeven door een aantal van die afscheidsmomenten in de laatste jaren, alsmede mijn bezoek aan lieve logvriendin SASKIA woensdag waar ik HIER over schreef, maar ook door het overlijdensbericht dat ik gisterenmiddag ontving nadat gisterenmorgen een oom van mij was overleden, ben ik momenteel even meer dan normaal met die vorm van afscheid bezig.

Ik ben al sinds mijn jeugd groot fan van de schrijver JRR Tolkien en dat zijn verhalen na jaren uiteindelijk verfilmd werden was dus zeker tot mijn groot plezier. De films heb ik uiteraard, zodra het mogelijk werd, aangeschaft in de extended versie op blue-ray. Ik kijk ze ook echt met grote regelmaat en ze boeien me nog steeds enorm. In die films zitten vele, zeer mooie en diepzinnige, teksten en stukken muziek. Ook al ben je geen Tolkien-fan, ook al vind je de boeken en de films helemaal niks… beluister dan hetgeen hieronder staat zonder op de bijgevoegde filmbeelden te letten maar wél op de tekst, en laat die even op je inwerken. (mocht het Engels voor jou te onduidelijk zijn, laat het me dan weten, ik mail je graag de vertaling). De zangeres die je hoort is Annie Lennox en de titel van dit lied is ‘Into the West’. De tekst vind ik niet alleen bijzonder mooi maar bovenal erg veelzeggend met betrekking tot dât ene moment waar velen van ons met angst naar uitkijken, ingegeven met name omdat niemand echt met zekerheid kan zeggen wat er definitief wel of niet gaat gebeuren.

Ik vind het een zeer bemoedigende tekst op prachtige muziek; het staat op mijn lijstje van te draaien nummers als mijn tijd daar is. Enerzijds omdat ik dat lied als begeleiding wil hebben bij mijn laatste reis, anderzijds omdat ik hoop dat het mijn achterblijvers zal troosten. (De ‘dood’ is altijd al iets geweest dat mij intrigeert omdat ik een overtuiging in mij draag, (vraag me niet dat te verklaren, het is gewoon een gevoel dat al jaren ongewijzigd in mij aanwezig is) dat het ‘slechts’ een fase is. Een drempel naar een andere levensvorm. Het is volgens mij absoluut niet het definitieve einde.)

22 thoughts on “Zwijmelen op Zaterdag ~~ 2.15 ~~”

 1. Wij nemen aan dat je tijd van gaan nog niet aangebroken is ;-) . Fijn weekend en je hebt een gevoelig nummer uitgezocht. Ook nog gecondoleerd met je oom. Sterkte met het verwerken van dit verlies.

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Daar ga ik ook vanuit.

   Dank je wel, jullie ook.

   Bedankt.

 2. Petr@ schreef:

  Wat mooi Melody! De tekst is prachtig.
  Het is maar goed dat we niet weten wat ons te wachten staat.
  Iedereen hoopt zijn verloren dierbaren weer terug te zien.
  Gecondoleerd met het verlies van je oom.
  Liefs Petr@

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Dat vind ik dus ook.

   Nou inderdaad, ik wil het niet weten in ieder geval. Ja dat zeker. Sommigen blijf je missen.
   Dank je wel, liefs terug!

 3. vlasje schreef:

  Ben ook een Tolkienfan. Toepasselijke muziek in tijden ven verdriet en verlies. Sterkte!

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Mooi Vlasje, wat een fantasie had die man he?

   Dank je wel.

 4. Trees schreef:

  Wat een prachtige muziek! Gecondoleerd met het verlies van je oom. En in die laatste passage kan ik me helemaal vinden. Het leven hier kan dan wel stoppen maar daarna komt er zeker meer…daar geloof ik in!
  Sterkte!

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   FIjn dat je het ook mooi vindt!
   Dank je wel.
   Daarin geloven is fijn, geeft ook een gevoel van rust en dat is weer erg belangrijk vind ik.

   dank je wel.

 5. ria schreef:

  Gecondoleerd met je oom Melody.
  ik heb het boek van Tolkien, Lord of the rings., was ooit van mijn overleden zoon en deze muziek brengt even tranen in mijn ogen.
  Liefs, Ria

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Dank je wel lieve Ria.

   Dat het je tot tranen roert kan ik me heel gemakkelijk voorstellen natuurlijk.

   Liefs terug!!

 6. cornma schreef:

  Wat een prachtig nummer heb je weer uitgezocht. Gecondoleerd met het dubbele verlies in deze week. Deze muziek past daar wonderwel bij.

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Dank je wel.

   Het was geen dubbel verlies, godzijdank niet. Evengoed dank je wel natuurlijk.

   1. cornma schreef:

    Oh sorry, ik had niet goed gelezen.:-)

    1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

     Is oke hoor, kan gebeuren

 7. rietepietz schreef:

  Gecondoleerd met het verlies van je oom. en de muziek is inderdaad wel heel passend bij dit soort gebeurtenissen.
  Toch laat ik de muziekkeuze over aan mijn “achterblijvers”want het is voor iedereen weer anders bij welke muziek men zich getroost voelt , dat laat is dus graag open!

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Dankjewel.

   Dat is ook helemaal waar, mijn ‘plan’ is bijna gelijk aan wat jij bedoelt…. 1 lied namens mijzelf en de overige liederen namens mijn achterblijvers…. Om het even compleet te maken :-)

 8. Elisabeth schreef:

  Dit komt wel aan hoor pfff de waterlanders laten zich gelden hier .Geen afscheid kunnen nemen ,niet van mijn ouders en niet van mijn enige broer [deze week zijn sterfdag] De muziek en tekst raken me .Ook bedankt voor je lieve woorden ,het doet me goed .Ik wens ook jou veel sterkte met het verlies van deze mensen in louw familie en omgeving .Ik heb zelf altijd het gevoel dat er meer is , wat weet ik niet en kan ik ook niet uitleggen .
  Liefs Elisabeth

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Tranen kunnen ook opluchten, hopelijk doen ze dat in dit geval.

   Dat is graag gedaan!

   Jij ook bedankt.

   Dat gevoel hebben is toch prima, altijd beter dan angst en onrust over wat er zal gebeuren. Verklaren kunnen is onnodig, het vertrouwen in je gevoel is genoeg.

   Liefs terug.

 9. Frederique schreef:

  Gecondoleerd met het verlies van je oom.
  Je hebt prachtige muziek uitgekozen. Ondanks de mooie beelden heb ik genoten met mijn ogen dicht. Dankjewel voor deze mooie keuze.

  Liefs Frederique

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Dank je wel.

   Zolang je maar genoten hebt is het voor het mij goed ;-)

   Graag gedaan dus, jij bedankt, -x-♥

 10. Ohhh wat mooi… het is dat je het vroeg, om er echt even voor te gaan zitten en het was het waard. Heel Erg Mooi. En heel veel kracht voor al het verdriet.

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Ben blij dat ik die vraag in die woorden heb gegoten die jou motiveerden dan!!

   Fijn dat je er zo van genoten hebt!

   Dank je wel, komt goed.

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: