Zondagsrijders

Vanochtend al voor acht uur vertrokken Joop, Bastiaan en Daphne richting Sint Anna Parochie voor een dag wedstrijden van hun sport, het boogschieten. Een half uurtje later verliet ik het huis en ging op weg naar de andere kant van de stad om Niels op te halen. Anita was al voor zeven uur vertrokken om te gaan werken en aangezien ik geen zin had in een hele dag alleen thuis en Niels ook niet, hadden wij afgesproken weer samen op pad te gaan. Een dagje zondagrijders spelen om het zo maar te noemen. We vertrokken expres vroeg in de hoop het mooie ochtendlicht te kunnen vangen. We hadden geen concrete plannen gemaakt waar we precies heen zouden gaan en in de auto overlegden we even. Een aantal locaties vielen gelijk al af vanwege de afstand, ik wilde niet de honden te vele uren achtereen alleen laten. We kozen er voor om ‘thuis’ in eigen provincie te blijven, we weten als geen ander hoe verrassend de binnendoorweggetjes kunnen zijn en ondanks dat we al vele delen goed kennen weten we ook dat we nog lang niet alles kennen ook al is ons land dan ‘klein’. Onze route leidde ons het Dents-Friesche Wold-gebied in.

Op een gegeven moment kregen we zin aan koffie…. en alsof het zo moest zijn zagen we even verderop een hotelletje staan en besloten we ons daar even te verwennen. De cappuccino en Drentse Keien smaakten overheerlijk. Na nog een leuk gesprek met de hoteleigenaresse over onze, en blijkbaar ook de hare, passie voor fotografie namen we afscheid en zetten onze weg voort. De zon kwam erbij en in de auto stond de kachel nog net niet uit, zo warm was het, onze jassen lagen op de achterbank want die hadden we echt niet nodig…..dachten we. Hoe zeer we ons vergisten bleek even later toen we weer eens uitstapten en in een open landschap stonden waar de wind stevig en tegelijkertijd bijster koud om onze oren waaide. Gelukkig had ik mijn dikke sjaal mee en bezit mijn jas een muts én had ik de foto-muziek-wantjes aan die ik een tijdje terug van HANNAH kreeg; zie HIER…. dus iets beschut en toch warm konden we even wat foto’s maken. Niet al te lang want daar was het te koud voor.

Zo reden we telkens verder en stapten we regelmatig uit en schoten mooie plaatjes. Uiteindelijk kwamen we in Wolvega aan waar we een bord “Hotel Van der Valk” zagen staan. Geen discussie, daarvoor kennen we elkaar te goed (grijns)… en Niels reed de parkeerplaats op. We genoten in een gezellig eetzaal van heerlijke koffie en een lichte lunch die er zeer smakelijk inviel. Daarna, wederom via binnendoorweggetjes, de thuisreis aanvaard. Inmiddels was de lucht weer bedekt en somber, de zon compleet verdwenen en begon het te hagelen en te regenen. Alsof iets daarboven vond dat het wel mooi was geweest en het tijd werd om thuis te komen. Enige tijd later kwamen we bij het huis van Niels en Anita aan, Niels stapte uit en overhandigde mij mijn autosleutels waarna ik achter het stuur stapte en de laatste kilometers naar huis reed alwaar ik onstuimig door de beide heren (honden) en beide dames (poezen) begroet werd. Eerst de dames maar van eten voorzien en toen met de heren aan de wandel, me wederom realiserend hoe koud het was. Na binnenkomst de heren te eten gegeven en toen lekker koffie voor mezelf gemaakt en de pc aan gezet zodat ik dit logbericht kon schrijven maar ook mijn foto’s kon bekijken en een aantal ervan op mijn PICASA kon zetten zodat jullie ze kunnen bekijken.

Het was een zondag zoals er meer mogen zijn….. volkomen tot ontspanning komen, vooral het ‘niets moeten’ is zo prettig als je hoofd vol zit met allerlei onverkwikkelijke dingen die je het ‘zien van lichtpuntjes’ volledig proberen te beletten. Nu is het half vier… ik ben nog even alleen, ik verwacht de club zo rond zes uur thuis en dan is het met de rust weer gedaan. De enige geluiden die nu hier te horen zijn, zijn knorgeluidjes van slapende poezen, het geratel van mijn vingers op het toetsenbord, het op de achtergrond zachtjes zoemen van de pc en het tikken van de klok. Zo lekker die rust die hier nu heerst en ook van binnen voelt het rustig dus, (ik zeg tegen mezelf: ‘zie je wel dat er wel lichtpuntjes zijn? Je moet ze alleen willen zien!’) een tevreden mens eindigt dit logbericht met een hartelijke groet aan jullie allen!

38 thoughts on “Zondagsrijders”

 1. Mirjam Kakelbont schreef:

  Stelletje zondagsrijders ;-) Een heerlijk dagje en mooie foto’s. Daarna ook nog naar van der Valk. Zou ik helemaal geen moeite mee hebben

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   ;-) nog even doorbijten meis….dan zijn jij en ik (wellicht het meest unieke) stelletje ‘woensdagrijders’ ;-)

 2. Hanny schreef:

  Je had geluk dat jullie vroeg op pad gingen. Wij hadden vanmorgen visite en toen die weg waren en wij de boterham op hadden, lokte het weer absoluut niet om op stap te gaan. Ik ben daarom met jou meegelift en heb van de schitterende omgeving meegenoten. En de omgeving van het Drents-Friese Wold is prachtig!
  PS Jij houdt blijkbaar net als ik van stuwtjes! :-) Mijn volgende log ook eentje!

  1. Melody schreef:

   Ja dat bedachten wij onderweg ook…

   Ja dat klopt, water in het algemeen boeit me zo wie zo.

 3. Trui schreef:

  Ik vind de onderste foto zo mooi, mysterieus bijna. Eigenlijk een beetje jammer dat op Picasa uitgebreidere foto’s staan, nu is het geen mysterie meer.:-)

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Ja dat is ook zo….dat vonden wij vanmiddag al toen we er stonden…. die oranje kleur knalde eruit, daar hebben we ons enorm over verbaasd en toen we daar weg reden nog lange tijd over zitten fantaseren, hoe het nou zo oranje kon zijn…

   Haha … je had ook niet link niet kunnen aanklikken, dan was het een mysterie gebleven…

 4. friesenfruitig48 schreef:

  Lieve Ko, dit was een mooie zondag voor je/jullie…weet je dat ik hier van jouw prachtige foto’s plekjes herken?….ja wat wil je ook als je in een straal van ongeveer 50km van deze omgeving met enige regelmaat vertoeft in de zomerperiode!….
  Fijn dat je zo’n mooie zondag had meis…

  Liefsss, Hanny

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Heej lieverd…. ja inderdaad.
   Dat geloof ik graag ;-)
   Dank je wel, had het echt even nodig!

   -x-♥

 5. geesje schreef:

  Lieffie, mijn hartedieffie, ik ben een beetje melig. Sorry!

  Je hebt me inspiratie gegeven, je derde foto ik ga er binnenkort een schilderij van maken! En nee, ik geef hem niet weg,dusss. Eerst een poosje bij mij aan de muur en dan mag jij hem hebbe en houwe. Okay?

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Wees doe moar lekker melig moid…. en steek mie der moar mit aan ook!

   Is ja geern goud…. dat woist ja wel!

   -x-♥

 6. Ikanmas schreef:

  mooi dat watter valletje die kleuren

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Ja he? vond ik ook!

 7. Petr@ schreef:

  Mooie foto’s. Het Drents/Friese Wold is zo mooi, daar zijn wij ook regelmatig geweest!

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Dank je wel Petra…. ja inderdaad, we hebben genoten gisteren.

 8. hanneke schreef:

  je hebt mooie foto’s gemaakt!

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Dank u zeer mevrouw.

 9. Roland Theys schreef:

  Très jolie photos, effet de l’eau est magique!

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Merci Roland

   Oui, ce que j’ai trouvé aussi;-)

 10. Emmelinda schreef:

  Als je snel kijkt lijkt de bovenste foto wel genomen bij een ranch in Amerika. Maar het kan ook aan mijn fantasie liggen hahaha.

  Prachtig hoor, goed gedaan om zo even rond te crossen :D

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Had gekund maar nee het is veel dichter bij (mijn) huis ;-)

   Dank je wel…. ja doen we wel vaker, is zo lekker!

   1. Emmelinda schreef:

    Hihi, gelukkig maar. Dan ben je sneller weer daar ipv met het vliegtuig en blablabla ;-).

    Ja lekker, ik laat me ook graag rondrijden hihi. Fijn overal snuffelen :D

    1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

     ;-) Dat is waar! Dat had niet op 1 dag gekund.

     Ja zeker weten, vooral als je met iemand op pad bent die jij (wederzijds) door en door kent en met wie je een passie (fotografie in ons geval) deelt.

     1. Emmelinda schreef:

      Hihi nee niet echt he? ;-)

      Ja psies. Plus ook nog eens de vorm van het uitje. Foto’s maken kan in feite overal maar het is toch een verschil of je foto’s maakt van landschappen of van een binnenstad ofzo ;-).

      1. Emmelinda schreef:

       En eten is altijd lekker hahaha ;-)

       1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

        niemand kan toch zonder ;-)

      2. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

       Meestal gaan we de natuurhappen maar cultuurhappen doen we af en toe ook, maar net waar we zin in hebben, welke dag het is, en wat voor weer het is..

       eten hoort erbij ;-)

       1. Emmelinda schreef:

        Weet je he…ik vind rondrijden met een zakje drop of ander snoep op schoot al zo lekker. Dan zijn we de hoek van de straat nog niet om en zit ik al te smikkelen…laat maar komen, al die indrukken ;-)

        1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

         ja nou dat herken ik ook wel ;-)
         althans….dat die ander snoept… ik meegeniet (not) van de geluiden die daarbij vrij komen.

         1. Emmelinda schreef:

          OEH BAHHHHH. Daar ben ik allergisch voor hoor hihi. Hoe zacht een ander ook doet. Maar goed, daar hebben we dan de radio voor ;-)

          1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

           ;-)

           Ja, cd-speler dan liever ;-)

          2. Emmelinda schreef:

           Ah ja natuurlijk. We hebben niet eens een radio voor in de auto hahaha ;-).

          3. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:
 11. Hartelijke Hot Hulk schreef:

  Wat een fijn logje om te lezen.
  Ik zat helemaal mee te genieten!

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Kon ook bijna niet anders….staat bijna geen wanklank in
   Maar…geniet rustig mee hoor, dat mag JIJ altijd

 12. rietepietz schreef:

  Zowel het bruggetje als het “watervalletje” zijn héél fotogeniek ! Dat was geen verloren middag hoor !

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Ja vond ik ook…. nee absoluut niet ;-)

 13. Greet schreef:

  Lekker, hè, zo’n dag! Ik vind je foto’s mooi, vooral die van het watervalletje.

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Nou zeg dat wel, heerlijk!
   Dank je wel Greet!

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: