Zó véél voorkomend – Zó fout!

Onrechtvaardig:

* – Die instelling die als enige taak heeft de kleinsten en de zwaksten te beschermen en te behoeden voor meer kwaad, en toch zulke blunders maakt keer op keer dat zij geen slachtoffers helpen maar juist maken, of bij een slachtoffer het leed ontelbare malen vergroten.

* – Die man die op zekere dag willens en wetens besluit de levens van talrijke anderen te verwoesten door het leven van iemand te nemen. ‘Even, heel even maar’ achter slot en grendel gaat om dan vervolgens weer op vrije voeten te komen. Van de staat een nieuwe identiteit krijgt zodat hij veilig en wel ‘gewoon’ weer kan doen en laten wat hij maar wil.

* – Die oude man die zijn hele leven knetterhard alles heeft gegeven dat hij bezat om zijn gezin alles te kunnen bieden dat zij zich wensten. Op een hoge leeftijd slechts nog één wens heeft; dat Magere Hein hem snel komt halen. Er niemand is die hem die wens mag vervullen, ongeacht het feit dat hij 24 uur per dag het leven als een hel ervaart omwille van lichamelijk ongemak waarvan hij toch niet meer zal genezen.

* – Die jonge moeder met kleine kinderen die na jaren vechten de strijd tegen kanker verliest.

* – Die mens die al jong moet leren omgaan met fysieke / mentale beperkingen en door diens omgeving als een paria behandeld wordt.

* – Die mens die geluidsloos schreeuwt om gehoord en gezien te worden.

* – Die mens die er aan de buitenkant zo ‘fris en fruitig’ uitziet maar aan de binnenkant ‘te ziek om fatsoenlijk te lezen, niet ziek genoeg om te sterven’ is.. die 24 uur per dag, 7 dagen in de week, een strijd moet voeren tegen ‘windmolens’ in alle soorten en maten.

* – Die jonge vrouw van een halve eeuw oud en van de éne op de andere dag hoort dat er zich een ziekte in haar lichaam bevindt die haar van het leven zal beroven in zeer afzienbare tijd.

* – Die oudere vrouw die na jaren vechten en zelfs Magere Hein in aantocht zag… hem wegstuurde en weer zo goed als helemaal het leven volledig in eigen handen pakte en het ging beleven om vervolgens heel snel daarna te moeten constateren dat zij zonder haar man verder moet omdat hij zeer snel na slecht nieuws overlijdt.

* – Die vader, die moeder… die broer, die zus….. dus hun gezinslid verliezen doordat een ander besluit, al dan niet met een lijf vol alcohol, drugs of welke zooi dan ook…. achter het stuur van een auto te stappen en plankgas te gaan rijden, alle signalen en borden negerend.

* – Het TE jonge wezentje dat zichzelf niet kan verdedigen noch beschermen noch behoeden en ook niemand heeft die het wel voor hem/haar kan doen… tegen iemand die zijn seksuele lusten erop botviert.

* – Die persoon die in stilte lijdt omdat er geen woorden zijn die aan kunnen geven wat nou precies zo onbeschrijflijk zeer doet, wat diens wensen zijn die zo 100% onuitvoerbaar-onrealiseerbaar zijn.

* – Die mens die een ander zó liefheeft maar toch die ander niet in diens leven kan-mag-wil hebben uit pure zelfbescherming.

* – Een dier waarmee alles gedaan wordt, straffeloos… dat niet kan praten omdat de mensheid een andere taal spreekt….

* – Een rijk land dat zonder blikken of blozen de ogen sluit voor: groeiende armoede, groeiende rijen bij voedselbanken, groeiende aantallen mensen die sterven zonder dat dat ook maar 1 iemand opvalt, groeiende aantallen kinderen die geen onderwijs meer krijgen kunnen omdat vader en moeder dat niet meer kunnen betalen, mensen die 7-dagen luier moeten dragen omdat er in de gezondheidszorg zodanig bezuinigd moet worden en er geen geld is voor meer personeel en noodzakelijke lichamelijke (én geestelijke) zorg.

* – Dat vele mensen nacht na nacht wakker liggen omdat ze niet weten waarheen ze zich kunnen wensen in het diepst van hun nood, mensen die zich alleen voelen, mensen die eenzaam zijn en verstoken van alle contact met de wereld en alles erin, ‘simpelweg’ omdat ze als ‘niet normaal – anders’ beschouwd worden door mensen die niet eens de moeite nemen om die persoon in kwestie te leren kennen maar wel op voorhand hun mond vol hebben van vooroordelen die in de meeste gevallen ontstaan zijn door wat een derde persoon heeft gezegd. Of om niet uit de toon te durven vallen bij wat de ‘meesten’ van iets of iemand vinden.

* – Dat velen van ons bovenstaande onacceptabel vinden maar niemand de macht heeft er iets aan te veranderen.

Zó véél voorkomend – zó fout!

Ik lig er vaker wakker van dan mij lief is….ben ik de enige?

12 thoughts on “Zó véél voorkomend – Zó fout!”

 1. Petr@ schreef:

  Er is ontzettend veel onrecht in de wereld.
  Ik kan er soms ook wakker van liggen (nu lig ik zowieso vaak wakker)
  Je zou er iets aan willen doen, maar wat?
  Je kan ook niet het leed van de hele wereld op je schouders nemen!
  Maar onrechtvaardig is het zeer zeker!

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   ik neem dat (NIET) meer op mijn schouders….dat heb ik gelukkig afgeleerd want ben er langdurig gebukt onder gegaan..

   wakker liggen is inderdaad ook iets dat bij mij hoort…. ben daar al helemaal aan gewend inmiddels… alhoewel ik er ook soms heel stevig nog steeds van kan balen hoor.

   Ja…wisten we maar wat we konden doen om iets in gang te zetten he?

 2. Marja schreef:

  Ik ben ook een piekeraar en zou van deze zaken wakker liggen als ik mijn slaappilletje niet had.

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Hoe dubbel he…fijn dat ik niet de enige ben en tegelijkertijd natuurlijk totaal niet fijn dat iemand ergens van wakker ligt…

   slaapmedicatie neem ik niet, ben er een tijd afhankelijk van geweest en dat was (vond ik) heel beangstigend… dat wil ik dus niet weer.

 3. platoonline schreef:

  Je hebt in alles gelijk. Ik begrijp dat je er van wakker ligt. Maar wie wordt daar beter van? We moeten meer doen dan wakker liggen. Maar dat doet bijna niemand.

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Jij ook…..en ja ik doe wat ik kan, in vrijwilligerswerk etc maar ik weet niet wat ik kan doen om iets in werking te zetten dat ook effectief zal zijn… en het wakker liggen is geen keuze helaas.

 4. cornma schreef:

  Ai, moet je niet doen hoor, wakker liggen. Dat helpt namelijk niks, je hebt er alleen jezelf mee. Al die zaken zijn inderdaad te triest voor woorden, al heb jij er hierboven toch een hoop geplaatst. Het probleem is echter, dat de mensen die in zouden kunnen grijpen, gewoon met hun armen over elkaar blijven zitten. Daar zou als eerste iets aan gedaan moeten worden.

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   ik weet dat ik dat niet moet…. ‘t is ook niet omdat ik dat wil…. je hebt hierin geen keus he?

   Jah…. wist ik maar wie ik moest aanspreken en wat ik kon doen om ergens een effectieve start te maken…

 5. rietepietz schreef:

  Nou erover wakker liggen doe ik( zoals de meeste mensen) natuurlijk pas zodra het om mensen gaat die ik persoonlijk ken. in sommige gevallen kun je dán wel iets doen maar toch ook weer niet bij alles.
  áls wakker liggen zou helpen zou ik zéker regelmatig wakker liggen maar helaas, zo simpel is het niet!
  Toch moeten we ook niet vergeten dat er heel veel wél goed gaat en dat heel mensen zijn die erg hun best doen wél het verschil te maken maar álles oplossen zal nooit lukken.

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Je hebt natuurlijk ook wel gelijk maar toch….
   wakker liggen is ook niet iets waar ik voor kies natuurlijk.

   ‘dat wat goed gaat’ is er ongetwijfeld ook wel al kan ik nu even niet zo 123 een rijtje maken….dat zal dan weer met mijn negatief ingesteld brein te maken hebben…

 6. Trees schreef:

  Je hebt gelijk, de wereld is niet altijd rechtvaardig en de mensen die erop rondlopen ook niet… helaas!

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   …. jammer toch dat wij allen zo machteloos zijn er effectief iets aan te wijzigen…

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: