Zo fijn!!

emmen051015aa

Het was al weer even geleden dat Daphne en ik in de gelegenheid waren om mijn ‘maandagmeneer’ mee op stap te nemen. Lag hij eerst ruim een half jaar in een verpleegtehuis na een val die er toe leidde dat hij een nieuwe heup moest krijgen… om niet al te lang daarna weer te vallen wat hem een gebroken bovenbeen opleverde waardoor hij weer ruim 8 maanden in het verpleegtehuis belandde… was hij ondertussen weer dusdanig opgeknapt om vorige week zaterdag een feest te vieren nadat hij een paar dagen eerder 90 was geworden en nu dus met ons tweetjes weer de auto in kon op weg naar de dierentuin in Emmen. Hij was daar in vele jaren al niet meer geweest en omdat het park eerdaags gaat sluiten wilde hij het nog wel graag een keertje bekijken. Gelukkig hadden we een mooie dag in onze agenda’s vast gezet. Even voor 10-en haalden Daphne en ik hem op en ruim een half uur later stonden we vlakbij, zo dichtbij mogelijk, de ingang en stapten hij en ik uit waarna Daphne (zo fijn dat zij haar rijbewijs nu ook heeft) de auto wegbracht en zich later weer bij ons voegde toen wij op een terras in de dierentuin in het zonnetje zaten te genieten van onze cappuccino’s.

emmen051015b

Als eerste daarna liepen we via de Siamangs, langs de flamingo’s en olifanten naar het leeuwenverblijf. We hopen iedere keer weer dat Zulu ‘de ruimte’ tot zijn beschikking heeft. Sinds de dames Tia en Brandy unaniem hebben besloten hem alle hoeken van het verblijf te laten zien omdat ze zijn aanwezigheid niet meer dulden zit hij veelvuldig apart en hem dan fotograferen is niet of nauwelijks te doen. Vandaag hadden we dus geluk. Zulu en zijn dochters, Aïsha, Dalila en Lula bevonden zich in het grote buitenverblijf terwijl Tia en Brandy zich, zichtbaar zeer tot hun ongenoegen, in het kleinere en afgescheiden verblijf bevonden.

emmen051015a

Verder lopend via de otters liepen we door langs Elroi, de Siberische tijger en Rica, de luipaard om bij het bavianenverblijf weer naar buiten te komen. De bavianen hadden veel plezier maar nog mooier was dat de kangoeroe’s het ook naar hun zin hadden, één ervan had zelfs een “Joey” in haar buidel, schitterend natuurlijk. Verder langs de nandoe’s, die je niet zo gauw voor de lens krijgt omdat ze erg schichtig zijn, deze keer had ik wederom mazzel en bleek 1 van 2 wel erg in mij geïnteresseerd. Verder langs de ringstaartmaki’s naar de pelikanen en colobusaapjes, toen via de maraboe’s naar Mowgli, de zwarte panter, die zich helaas ook maar zeer weinig liet zien, we hadden evengoed wel geluk en konden hem op de gevoelige plaat vastleggen. Daarna kwamen we aan bij de savanne en daar zijn we op een bankje gaan zitten in de zon…. kijkend naar alle dieren op de savanne, waaronder natuurlijk giraffe-baby Ayana en haar moeder Hidaya, maar ook de vele jonge gazelles en impala’s, die sprongen alsof het lente was, prachtig, een heerlijk gezicht!
Op een gegeven moment leek er even onrust te ontstaan waardoor de 3 wildebeesten besloten Nellie, het penseelzwijntje, op te gaan jagen. Die krijste als een mager speenvarken en dat alarmeerde haar grote vriendin, neushoorndame Zarah, die zich acuut tussen beide partijen begaf waardoor de rust al snel terugkeerde. Overduidelijk hadden de 3 wildebeesten veel ontzag voor Zarah. Langs de stokstaartjes en de stekelvarkens naar de ijsberen-dames Lale en Noordje, die heel plezier hadden. Noordje was op een gegeven zo uitbundig met iets aan het spelen dat het speelobject tegen 1 van de glasdelen aanknalde die zich prompt met diverse scheuren vulde, wat een tentoonstelling van de kracht van zo’n dier….

Inmiddels was het al na de middag en begonnen de maagjes zich te roeren en zo zaten we even later op het terras in de zon wederom, te genieten van koffie en overheerlijke broodjes die er uiteraard prima invielen. Na een pitsstop wandelden we verder, langs de kinderboerderij en de kamelen, de pinguins en zeeleeuwen en de bocht om langs de prairiehondjes en nijlpaarden op weg naar de uitgang.

emmen051015c

Ik kocht nog 2 emmers olifantenpoep want manlief had gisteren gezegd dat hij deze week wilde beginnen de tuin te fatsoeneren, werd ook wel tijd want daar is al maanden niets aan gedaan ivm zijn knie-operatie. Mijn maandagmeneer en ik namen buiten het park plaats op een bankje in de zon terwijl Daphne de auto ging halen. Via een omweg reden we daarna terug naar Assen, nog steeds genietend van het mooie weer, binnendoor via allerlei weggetjes door ons mooi Drenthe, je realiseert je dan toch telkens weer hoe mooi Drenthe is en dat het een cadeautje is daar te mogen wonen. Tegen 3-en leverden we mijn maandagmeneer bij hem thuis af en weer even later konden Daphne en ik ons huis binnenvallen waar we opgewacht werden met koffie na een onstuimige begroeting door 2 4-voeters alsof we ‘eeuwen’ weg waren geweest. Uiteraard als eerste alle foto’s bekeken en geselecteerd waarna het restant verplaatst werd naar mijn Picasa, kijk maar eens HIER.

Ik kijk terug op een heerlijke maandag en het is een prachtig cadeautje iemand van 90 zo te zien genieten!!

12 thoughts on “Zo fijn!!”

 1. Minoesjka schreef:

  Geweldig hé, zo man een geweldige dag bezorgen!! Jou maandagochtendmeneer boft maar met jou :-)
  En daarbij hebben jij en Daphne zo te lezen ook een geweldige dag gehad.

  1. Melody schreef:

   Ja enorm, dat is dan dubbel genieten. Nee hoor, ik eerder met hem ;-)

   Ja dat ook, altijd trouwens.

 2. Frederique schreef:

  Geweldig! Dat je je maandagmeneer zo’n fijne dag hebt bezorgd. Zo lief van jullie. Dat is genieten voor jullie allemaal.

  Liefs Frederique

  1. Melody schreef:

   Dat was zeker genieten…. en voor mij dubbel als ik zie hoe hij geniet.

   -x-♥

 3. cornma schreef:

  Je hebt je maandagmeneer een heerlijke dag bezorgd en daarmee ook jezelf en Daphne. Ik kon jullie wandeling door de dierentuin helemaal volgen, maar hoop wel dat er voor je meneer een rolstoel beschikbaar was, want het is echt een behoorlijk end wat jullie afgelegd hebben.

  1. Melody schreef:

   Klopt !

   Jawel hè, dacht ik al wel.
   Nee…dat niet…want dat wil hij pertinent niet… en tja ik ga niemand dwingen natuurlijk.
   We hebben de grote kas (die met trappen), de aquaria en de vlindertuin overgeslagen… het weer was te mooi en de afstand die hij aflegde was al groot genoeg.

 4. rietepietz schreef:

  Tjonge, dat de man het na al die maanden “in de kreukels” allemaal weer kon bolwerken, hij zal best behoorlijk moe geweest zijn , maar dát gaat wel over natuurlijk. Fantastisch hoor als je dat nog trekt op je negentigste!

  1. Melody schreef:

   Nou precies !!

   En ja in een rolstoel wil hij onder geen enkele voorwaarde zolang het niet hoeft.
   Gezien zijn energievoorraad hebben we de ‘onderdak-delen’ overgeslagen.
   Daarna via een omweg door dorpjes terug naar huis, daar geniet hij ook altijd zo van.

   Zeker weten.

 5. Plato schreef:

  Daar doe je goed aan. Het is heerlijk om iemand te laten genieten en jij doet het.
  Ik doe het ook. Ik heb een alle dagen buuvje. Ze wordt volgend jaar 93 en een paar keer per week wenkt ze met een krom vingertje van: koffie!!! Snel… anders kom ik je halen.
  Ik doe haar tuintje en laat haar uitpraten, veel uitpraten. Dat doet haar goed.

  Mag ik trouwens even opmerken dat je er verrassend hip en leuk uitziet in die rode jas. Moest ik zomaar even kwijt.

  1. Melody schreef:

   ;-) Dat zijn de cadeautjes hè?
   Heerlijk toch? Wie kan daartegen nou nee zeggen?

   Ja hoor, jij mag dat, dank je wel !!

 6. Liesbeth schreef:

  Ben ik nou echt de enige die het lef heeft..? Oke ik heb me lang genoeg ingehouden.
  Neem je wat voor je vent mee zijn het emmers shit. *grijns*

  1. Melody schreef:

   Kennelijk wel….. Dappere Dodo!

   Hij weet dat hij een gegeven paard niet in de mond mag kijken ;-)

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: