Zo eenvoudig mogelijk

In een grijs blogverleden deed ik regelmatig mee aan “Schrijfveren” via Heldenreis. Dat is gestopt toen ik rigoureus de inhoud van mijn blog verwijderde en me een andere (inhoud-)stijl van mijn blog aanmat. Er zijn in blogland vele opdrachten waaraan ik graag meedoe maar een opmerking van een blogster eerder deze week zette me aan het denken en zij had gelijk. Ik heb altijd inspiratie zat maar om de één of andere, voor mij onduidelijke, reden bleef het altijd maar bij 4 schrijfopdrachten, de wekelijkse Haiku van Marion, de maandelijkse WE-300 van Plato en de 4-wekelijkse Invalshoek van Reismeermin en mijn eigen wekelijkse Zng-Zo natuurlijk.

Vandaag keek ik op de website van Heldenreis en zag dat het thema voor vandaag “Zo eenvoudig mogelijk” is. Gelijk schoot er van alles door mijn hoofd. ‘Met dit thema kan ik wel iets’…. dacht ik, ‘leuk om weer te beginnen. Eens zien of ik de komende tijd weer vaker een thema ga oppakken, eerst maar eens weer een begin maken en een nieuwe categorie openen’.

Geluk… zo eenvoudig mogelijk…. als je sociale media ziet, maar ook tijdschriften leest, of programma’s op tv over dit onderwerp volgt… dan kom je telkens weer tot de conclusie, althans ik wel, dat velen dat woord najagen alsof hun levens ervan af hangen. Vaak denk ik dan: ‘je kijkt met je ogen voorbij het puntje van je neus… ga eens kijken met de ogen van je ♥ en dan zie je dat het geluk aan je voeten ligt, het enige dat je hoeft te doen is het te zien, te voelen, te ervaren met elke vezel van je lijf en geest.’
Volmaakt gelukkig? Dat niemand dat werkelijk is, geloof ik gelijk, ben ik zelf ook niet. En dát is, denk ik althans, ook heel normaal. Ieder mens heeft in zijn hart wel wensen die, indien vervuld, het geluksgevoel enorm zouden vergroten, ook al beseffen we dat vervulling onmogelijk is, om wat voor reden dan ook maar, redenen die bij ieder mens weer anders zullen zijn.Zo eenvoudig mogelijk… het thema van de schrijfveer…. met betrekking tot ‘geluk’ betekent dat voor mij persoonlijk, dat ik heel bewust in mijn leven sta. Zo bewust als maar immers mogelijk is, probeer te genieten van dat wat ik wel heb en wat ik wel kan. Natuurlijk zijn er momenten dat ik baal, als mijn lijf of mijn geest me weer eens in de steek laat. Natuurlijk ken ik ook mijn verdrietige momenten waarop mijn verlangen naar de vervulling van wensen even groter is dan mijn besef dat ik tevreden moet zijn met wat ik heb en kan. Die momenten horen erbij, zij zorgen ervoor dat ik de momenten waarop ik me wel ‘oke’ voel des te meer kan waarderen. Mijn fysieke en mentale ‘zegeningen’ beperken me in wat ik kan doen, ook al wil ik nog zo graag, sommige dingen moet ik gewoonweg laten omdat ze niet goed voor me zijn. Leuk is anders maar feit is het wel. Accepteren dus, is al een strijd op zich maar toch noodzakelijk.Mijn geluksgevoel zit ‘m in zo eenvoudig mogelijk maar toch heel intens genieten van het moois dat gebeurt, het moois dat de ogen van mijn ♥ zien, het moois dat mijn gevoel ervaart, heel diep van binnen. Hier bijvoorbeeld zo op de bank zitten, door het raam naar buiten kijken en zien dat een pimpelmeesje een nestkastje invliegt met van alles en nog wat in zijn snaveltje. De uitjes met schoondochter in spe naar dierentuinen, met haar samen veel bezig zijn met fotografie. Met haar maar ook vrienden naar JEANS gaan, op rij 1 bij hen is toch voor mij wel 1 van de meest summum plekjes om te genieten. Kunnen zien en horen en voelen met elke vezel van mijn lijf en geest. Mijn vrijwilligerswerk in het ziekenwerk binnen de kerkdiensten aldaar. Mijn ‘dienstverlening’ aan mensen die zorg behoeven, waar ik zoveel plezier aan beleef en zoveel voldoening uit haal. Kunnen autorijden en onderweg genieten van wat ik zie. De vele crimi’s op tv kunnen opnemen en bekijken wanneer ik dat wil. Overal en telkens weer bewijzen ervaren dat mijn geloof een essentieel deel van mijn bestaan is, ook al beleef ik dat op mijn eigen manier en geef ik er ook op mijn eigen manier een invulling aan. Het ondanks mijn ‘zegeningen’ in de vorm van beperkingen, zowel fysiek als mentaal, me toch gezegend mogen voelen. Te voelen, diep in mij te ervaren, hoe het voelt geliefd te zijn en bemind te worden, liefde te mogen ontvangen en geven. Wat een rijkdom. Amper geld op de bank, wat maakt dat uit? Niets! Af en toe wat zorgen over hoe je het eind van de maand bereikt, heel vervelend, maar ook dat hoort erbij, en ook dat zorgt ervoor dat je extra geniet als er wel iets meer geld is om leuke dingen van te doen. Hoe goed het voelt voor iets te sparen en het dan uiteindelijk te kunnen betalen. Het met bloggers samen geld bij elkaar mogen sprokkelen om de dierentuin in Emmen te helpen. Onze dieren hier, altijd weer een bron van vermaak, zij zorgen voor een glimlach op de momenten dat het zo nodig is. Zoals gisteren en vandaag, ondanks zware pijnstillers creperend op de bank van de pijn, springen ze bij mij op de bank en kruipen ze heel voorzichtig tegen me aan. Een troostrijker iets bestaat er niet. Logeehonden die hier in en uit lopen, ook vandaag, heerlijke extra afleiding. En terwijl ik dit zo schrijf, hef ik even mijn hoofd omhoog omdat de deur opengaat…. manlief die binnenkomt met boodschappen. Nooit een wanklank over wat hij allemaal in huis moet doen als ik weer even niets kan, en dat al vanaf het begin, jaar na jaar na jaar. Maar ook berichtjes in mail, op mijn blog, facebook, in mijn gsm via sms of whatsapp van mensen die aan me denken, me foto’s sturen vanaf hun vakantie-adres, of gewoon simpelweg even hallo willen zeggen. Hoe eenvoudig kan het zijn, simpelweg gelukkig voelen. Het zit ‘m in de kleine dingen, die dingetjes die er zo toe doen!

Ondanks mijn wensen, vervulbaar of niet, zo eenvoudig mmogelijk… ik ben schathemeltjerijk met wat ik heb, ik ben gelukkig!

14 thoughts on “Zo eenvoudig mogelijk”

 1. Marion Driessen schreef:

  Dikke knuffel x

  1. Melody schreef:

   hmm lekker ja! Dank je wel ;-)
   Leuke avatar heb je trouwens!

   1. Marion Driessen schreef:

    Graag gedaan! En ik ben blij dat je pluizebollen zo lief voor je zijn.

    1. Melody schreef:

     ;-) ik ook ;-)

 2. kakel schreef:

  Als je al die kleine beetjes bij elkaar optelt, wordt het toch een groot zegen :-) En vogels die nestelen in je tuin is een compliment!
  Liefs en een dikke pakkerd

  1. Melody schreef:

   precies!

   Knuffel -x-♥

 3. rietepietz schreef:

  Ik kan niet anders dan je verhaal onderschrijven!

  1. Melody schreef:

   Dank je wel !

 4. cornma schreef:

  WOW! Als je het dan ook doet, doe je het meteen goed!
  Er zouden meer mensen moeten zijn, die het kleine waarderen en die niet altijd maar meer willen. Veel mensen kennen het woord “tevreden” niet meer en toch begint het daar mee.

  1. Melody schreef:

   ;-) Dank je wel.

   Ja dat ben ik met je eens, ik vind dat heel triest. En heb ook wel meelij met die mensen want ze missen zo ontzettend veel.

 5. Regenboogvlinder schreef:

  Mooi hoor, succes met je uitdaging om weer mee te doen!

  1. Melody schreef:

   Dank je wel. ik merk t vanzelf wel wat mijn brein me vertelt ;-) Dank je wel.

 6. marjak schreef:

  Je hebt helemaal gelijk!
  Als je kijkt naar en geniet van je wel hebt, is geluk grijpbaar.
  Mooi geschreven!

  1. Melody schreef:

   Dank je wel Marja….zo zie ik het zelf ook inderdaad.

   Dank je wel.

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: