Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder

Bij Liesbeth zag ik dit stokje…. en nee schrik maar niet, ik geef ‘m niet door, aan niemand. Al zou ik het natuurlijk wel heel erg leuk vinden dat jij het mij laten weten als je hem oppakt en ook invult…

Zing
Elke dag, geen een uitgezonderd, ongeacht hoe miserabel ik me ook voel. Wat ik zing hangt af van de bui waarin ik me bevind en aangezien die buien in extreem rap tempo kunnen wisselen is mijn liedkeuze dat dus ook. Gelukkig heb ik een megavoorraad muziek in mijn hoofd, een lied eenmaal geleerd gaat het er nooit meer uit. Als je dus bedenkt dat ik 40 jaar lid van een koos was en al sinds 97 Jeans volg… en al heel jong met een pickupje, singeltjes, lp’s, cassettes en later cd’s en dvd’s tot mijn beschikking had en nog heb… snap je dus wel dat mijn geheugen genoeg op voorraad heeft.

Vecht
Letterlijk: nooit! Ik herinner me mijn oma die altijd zei: (toen ze bij ons in mijn kindertijd inwoonde en mijn moeder weer eens theatraal met de handen in de lucht stond omdat ik volgens haar een pak rammel verdiende) “sloagst de duuvel der wel in mor der noit oet”… oftewel, je slaat de duivel er wel in maar niet uit… slaan, geweld gebruiken in welke vorm ook, verafschuw  ik, altijd al. Ik zie het 100% als een kwestie van onmacht. Een regelrechte “don’t” dus !!
Figuurlijk: (alhoewel dit wel degelijk verrekte letterlijk voelt…) elke dag gezien mijn fysieke en mentale ‘zegeningen’ onder het mom van: “opgeven is nooit een optie”.  Toegegeven, soms ben ik echt zo ontzettend beu dat opgeven heel aantrekkelijk is maar GodZijDank heb ik “engelen” om me heen in diverse vormen, soorten en maten die mij dan op zo’n moment weer naar de goede kant van die drempel sleuren.

Huil
Zelden. Ondanks dat menig psych mij heeft proberen te overtuigen van het feit dat huilen geen teken van zwakte is, waarmee ik opgroeide, maar juist een teken van kracht… is geen van hen daarin geslaagd en doe ik het nog steeds erg weinig want wat ik ook ben, ik weiger toe te geven aan zwakte, ongeacht op welk vlak ook als het om mijzelf gaat.

Bid
Vanuit een op zijn zachtst gezegd anti-kerkelijk huis kreeg ik er niets van mee. Behalve dan doordat ik met een lagere school vriendinnetje wel eens meegenomen werd op zondagmiddag. Dat gezin ging elke zondag 3x. Later kwam ik met het instituut in aanraking en vielen enkele kwartjes op hun plek. Ik heb mezelf laten dopen toen ik 34 was, heb toen ook belijdenis gedaan en heb enkele theologische opleidingen gedaan. Weliswaar de laatste, de studie theologie, omdat ik toen de ambitie had predikante te worden, niet zo zeer in een kerk van een mij beroepen gemeente, maar wel als Geestelijk Verzorger in een zorginstelling, niet afgerond vanwege contradicties die de heren professoren mij niet konden verklaren.
Met vallen en opstaan is mijn geloof over hoge bergen en door diepe dalen gegaan, soms dacht ik het helemaal kwijt te zijn, maar telkens vond ik het terug, of het mij. De laatste 2 jaar sta ik weer heel sterk en stevig in die schoenen en zie ik het in moeilijke moment echt als een reddingsboei. Dit met dank aan mijn ‘prive-dominee’ Petra overigens. Zij is een échte engel en mijn voorbeeld als het gaat om hoe ik in het geloof wil staan zonder me eraan op te hangen. Op een gedeelde 2e plaats staan Sjoukje , Jan en Joke waarvan de laatste nu ‘boven’ is en die ik nog elke dag enorm mis sinds zij stierf 28 december.

Lach
Dat doet een mens nooit teveel! Ik probeer het elke dag te doen en dankzij die 4-voeters van ons lukt dat ook prima, met name Noah is met zijn clowneske gedrag de grootste lach-tranen-trekker hier in huis. Hoezo ‘oud beessie’ met zijn inmiddels 12 jaar? Met regelmaat is daar helemaal niets van te merken, met regelmaat bedoel ik dus dagelijks.  Joke kon ook als geen ander aan mij een schaterlach onttrekken. In de 50 jaar dat wij elkaar kenden is er nooit ook maar 1 ontmoeting of gesprek met haar geweest waarin we niet met de handen op onze buiken dubbel lagen van het lachen en wel zo erg dat er tranen bij stroomden. Gelukkig wordt hier thuis best veel gelachen, de jeugd kan zo ‘krom’ uit de hoek komen bij tijd en wijle dat ik totaal dubbel lig, manliefs humor is van een vreemde soort maar ook hij kan mij aan het lachen maken. Nou heb ik zelf niet veel humor meegekregen en kan vaak van veel dingen ook niet de humor in zien (helaas?) maar gelukkig ben ik zo schathemeltjerijk dat ik mensen om me heen heb die wel weten hoe ze mij aan het lachen kunnen maken.

Werk
Werkend in de zorg, geniet ik enorm van het vrijwilligerswerk en diens diversiteit. Soort van mantelzorger voor iemand van 90+ die een ongekend mooi humor en karakter heeft, maar ook ‘hulp’ verstrekken aan tal van anderen die dat wat ik doe geweldig vinden. Dat geeft zo’n ongekend goed gevoel!  Dat is niet te beschrijven, alleen de mensen die het ook doen weten wat ik bedoel.
In een grijs verleden heb ik tal van betaalde jobs gehad, de meesten maar kortdurend omdat ik me niet kon vinden in de wijze waarop ik geacht werd mijn taken te vervullen. Mijn geweten laat zich niet vermurwen door geld. Heb een zwaarwegend gevoel voor rechtvaardigheid, eerlijkheid en respect. Mijn 24 jaar en 6 maanden op de kop af bij een grote bank waren geweldig. Ondanks de ellende die de aanleiding vormde tot mijn ontslag en alle shit daaromheen kijk ik daar nog steeds met heel veel plezier op terug. Met één collega heb ik nog steeds contact en dat is heel erg leuk, een fijne vriendschap die ik koester, hij ook overigens!

Bewonder
Ohjee, hebbie ff?
1) Allereerst natuurlijk bovenal mijn man, kinderen en vrienden.
Zij houden het nog steeds met mij vol en geloof me, dat is absoluut geen kleinigheid! Manlief kreeg in onze verkeringstijd gelijk al te horen wat mijn voorland was maar in plaats van hard weg te hollen, nam hij mij juist nog steviger in zijn armen, letterlijk en figuurlijk. De vuren die wij ondertussen doorstaan hebben waren niet mals maar we zijn er nog steeds en nog steeds samen!
2) Ik bewonder mensen, wereldwijd, die zich inzetten voor een betere wereld, met name voor elk dier, en de natuur, op onze planeet. Ondanks de talrijke schrijnende beelden kan ik enorm genieten van tv-programma’s waarin getoond wordt wie wat waar doet.
In dit rijtje passen dus ook de medewerkers van de diverse dierentuinen. Voor mij met name natuurlijk hen in Dierenpark Emmen. Ik kan zo ontzettend genieten van de gesprekken die ik reeds met hen voerde over hun passie die zij in een baan mochten/mogen omzetten. Ik leef nu enorm met hen mee want de klus die zij de klaren kregen is nog lang niet af en bevat heel veel valkuilen die veel mensen zich niet eens realiseren. Heb daarom ook best veel moeite met mensen die ongenuanceerd roepen dat dierentuinen uit den boze zijn en gesloten zouden moeten worden.
3) Ook heb ik enorme bewondering voor sommige bloggers, wiens leven echt niet gemakkelijk is, die altijd weer ergens de zon in zien schijnen en daar anderen deelgenoot van maken met hun prachtige blogs. Aan hen trek ik me vaak op, al hebben ze dat zelf waarschijnlijk niet eens door.
4) Bewonder… ja uiteraard… iedereen binnen de Jeans-deuren…. het product dat zij al jaren met elkaar en in wisselende samenstelling op de planken brengen is voor mij van wezenlijk belang, al ontelbare malen heeft die club mijn levensmoed verfrist en versterkt.
5) Mijn 2 all-time-favorite-Jeansjes benoemen. Edwin, die al sinds 1998 tegen kanker vecht en Brigitte, die ook haar portie (helaas) ruimschoots heeft gehad op onder meer een vlak waar ik zelf ook heel veel ervaringen mee heb moeten opdoen. Deze 2 toppers, die ik ook privé mag kennen, tonen telkens weer dat je iets kunt als je hét maar wilt. Ook voor hen neem ik dus mijn petje af. Een voorstelling waarin hij of zij, of beiden, optreden is voor mij de kers op de taart van een avondje uit in een theater! Een persoonlijk gesprek en/of ontmoeting is het toefje slagroom op die kers *glimlach*

Deze tag bewijst toch maar ff weer dat het leven best heel leuk is en vervult mij met een groot gevoel van dankbaarheid want hoe naar ik me soms ook voel… dat ik de Liefde ken, die mag geven en ontvangen, ongeacht in welke vorm ook…. dat is toch wel het grootste geluk dat je als mens in de schoot geworpen kunt krijgen.

8 thoughts on “Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder”

 1. Dat lange verhaal typeert de mooie mens in je
  En daarom vind ik jou zo lief!

  1. Melody schreef:

   Dank je wel schat, dat is geheel wederzijds, zoals je wel weet !!

 2. ria schreef:

  Om een lang verhaal kort te maken. Geweldig

  Liefs, Ria

  1. Melody schreef:

   ;-) dank je wel, liefs terug

 3. Rietepietz schreef:

  leuk om op de kernwoorden van dit prachtige lied “te taggen” want het zijn woorden waar soms veel over te vertellen valt blijkt ook al hier bij jou.
  Maar ik zou het óók heel kort in kunnen vullen.
  Zing…. nooit
  vecht… niet meer
  huil…. vrijwel nooit
  bid….nooit
  lach ….graag
  werk…. graag zolang het niet in de HH is.
  bewonder…. mensen die zichzelf zijn.

  1. Melody schreef:

   meestal antwoord ik inderdaad erg kort op stokjes-vragen maar deze leende zich bij uitstek voor uitgebreidere antwoorden… bovendien deed mijn voorgangster dat ook dus wilde ik met name haar niet teleurstellen door het steekwoord-achtig zonder uitleg te doen.

   Van jouw antwoorden verbaast me er geen ;-) Mooi mens!

 4. Liesbeth schreef:

  Onbegrijpelijk dat ik nooit op deze blogpost gereageerd heb het is één van mijn favorieten ondanks dat er niet zoveel nieuws voor me instaat. Ik zing zachtjes het nummer want je antwoorden zijn net zo mooi als het nummer zelf.

  1. Melody schreef:

   Geeft toch niks…. bovendien, je doet het nu, dus beter laat dan nooit ;-)

   Dank je wel lieffie. xx

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: