Zie je nou wel ? Ik zei het je toch?

Jaren geleden besloten Joop en ik niet langer gebruik te maken van ons stemrecht (Ja beste mensen zo heet het nog steeds in plaats van stemplicht.)
Soms gebeurt het wel eens dat wij de opmerking om onze oren geslingerd krijgen ‘wie niet stemt moet zijn mond houden, die heeft geen recht van spreken’ als wij het -niet-gaan-stemmen- uitspreken.
Nu heb ik totaal geen moeite met het uitspreken van onze motivatie en ik leg het ook graag uit maar manlief vindt dat toch beduidend minder prettig, dus veelal benoem ik de hoofdreden niet en hou ik het op reden nr. 2, namelijk het feit dat wij er beiden van overtuigd zijn dat het toch geen moer uitmaakt omdat alles al van te voren besproken en vastgelegd is door diegenen met de vetste beurs cq bankrekening.
Vaak gebeurt dat wij dan aangekeken worden met vragende ogen en de opmerking: ‘jullie zijn gek, natuurlijk is dat niet zo..’ Soms doe ik het er zwijgend toe en soms zeg ik: ‘wacht maar af… ooit zal blijken dat ik gelijk heb…’

De afgelopen week mochten we weer, drommen mensen verspilde te kostbare tijd door te reizen naar plek van stemming, daar nog meer tijd te verspillen om vervolgens weer een 3e portie tijd te verspillen aan het huiswaarts keren. Oftewel een (halve) morgen, middag, of avond naar de filistijnen. Zo Zonde! Er is zoveel leukers te verzinnen voor de tijd die daarmee moedwillig naar de haaien is gestuurd. Maar goed….we leven in een vrij (wat heet) land en ieder mag doen wat hij verkiest, toch?

Oke….. dan nu even dit: het dorp Grootegast, Gronings grondgebied, mijn geboorteland….. Bij velen van jullie wellicht niet bekend. Het is ‘maar’ een dorp maar dat betekent natuurlijk niet dat het minder waard is dan welke andere willekeurig dorp of stad in ons land ook, want democratie is toch voor heel het land geldend???
Nou Burgemeester en Wethouders in Grootegast hebben anders bepaald…. wat zij, en jullie mogen zelf invullen onder welke omstandigheden, in al hun ‘wijsheid’ (lees ….geld en macht) hebben besloten is dat zij heel democratisch (?????) weigeren de partij die veel stemmen heeft gewonnen ook daadwerkelijk toe te laten …..

Via deze link kun je het volgende lezen:
VZ2000 was de grote winnaar bij de gemeenteraadsverkiezingen in Grootegast. De lokale partij behaalde vier zetels, net zoveel als CDA. VZ2000 dacht door de uitslag te kunnen sleutelen aan een nieuw college, maar kwam bedrogen uit.
Behalve de zetelwinst werd VZ2000 ook nog eens de grootste partij in Grootegast, maar daar hadden de andere partijen in de gemeenteraad geen boodschap aan. Zij willen de huidige coalitie intact houden en passeren VZ2000, dat nu genoegen moet nemen met een rol in de oppositie.

ik mag niks zeggen, ik stem niet, ik heb geen recht van spreken….. JAMMER dan dat ik lang geleden al heb besloten me niet meer het zwijgen op te laten leggen.

NIET DAT IK NU ZO BLIJ BEN DAT IK GELIJK KRIJG, LAAT DAT ALSJEBLIEFT DUIDELIJK ZIJN.
Ik ben wel heel benieuwd of Grootegast de enige plek in Nederland is én of dit zonder gevolgen zal blijken bij een volgende verkiezingsronde!

6 thoughts on “Zie je nou wel ? Ik zei het je toch?”

 1. rietepietz schreef:

  Ik blijf zeker wél stemmen en ik hoef er gelukkig nauwelijks tijd in te steken . Kan tijdens mijn boodschap[pen rondje op nog geen honderd meter van huis al terecht.Toch zou ik óók stemmen als ik er meer tijd in moest steken om tenminste voor me’zelf het gevoel te hebben een signaal af te geven. Wat anderen zeggen of denken maakt me inderdaad niet zoveel uit maar ruzie met mezelf vind ik minder.

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Zolang jij, of wie dan ook, doet wat hij denkt dat goed is, zal ik wel de laatste zijn die iemand dat recht wil ontnemen.

   Net zo goed als dat ik niemand wil verplichten niet te gaan stemmen vind ik dat anderen mij niet moeten verplichten wel te gaan stemmen.

 2. geesje schreef:

  Het is inderdaad te zot voor woorden, maar ook ik zal blijven gebruik maken van mijn stemrecht.

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Ja precies!

   Dat mag van mie ook, ik heb der ja goin last van ;-)

 3. Mirjam Kakelbont schreef:

  Helaas, ik kon niet stemmen, anders had ik dat zeker gedaan. En ook nog op een vrouw! Er is geen partij of er staat wel ergens een vrouw vermeldt. Sinds kort zelfs bij de SGP. Al eet ik nog liever mijn toetsenbord op dan op iemand van deze partij te stemmen.
  Maar het is bedroevend gesteld in de politie, dat blijkt maar weer uit jouw verhaal!
  liefs Kakel

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Nou als je honger krijgt geef je maar een gil, dan kom ik je wel halen voor iets lekkerders

   -x-♥

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: