Wir sind auf dem Weg

En zo is het dan eindelijk maandagmorgen, dé maandag 28 juli….een dag waar ik al heel lang naar uitkijk…rond de klok van 5.30 uur. De spullen liggen al in de auto en de tank heeft een beetje benzine, genoeg om de 1e pomp in Duitsland na Enschede te bereiken. Ook eens lekker profiteren van de goedkopere brandstof bij onze oosterburen.

Een paar dagen met schoondochter-in-spé op reis. We laten de 4-voeters in vertrouwde handen achter bij onze mannen en gaan het bruisende leven van Berlijn tegemoet dankzij een schitterende aanbieding van de Blokker. We hopen rond het middaguur aan te komen bij ons hotel en na wat opfrissen en eten gaan we uiteraard op pad. De dinsdag staat vast voor de dierentuin (uiteraard), naar verluidt de grootste dierentuin van Europa, dus we zijn enorm benieuwd. Woensdag gaan we dan weer de stad in, gebruikmakend van een aanbieding waarbij je zeer goedkoop van alle openbaar-vervoer gebruik kan maken. Ergens halverwege of eind van de middag gaan we dan de terugreis aanvaarden omdat we ‘s avonds niet bij nacht en ontij weer thuis willen komen. Qua route kozen we na goede bestudering van de kaart, voor een rondje. We beginnen de heenreis richting het zuid-oosten om na Enschede de grens over te steken om dan vervolgens Berlijn via de zuidwestkant binnen te rijden. De terugreis gaat dan dwars door Berlijn heen naar het zuidoostelijke deel om vanaf daar via de oostkant terug naar het noorden te reizen om dan uiteindelijk via Nieuweschans Nederland weer binnen te rijden. Een mooie route dus met vele bezienswaardige plekjes onderweg die ik jullie dan later deze week via foto’s hoop te kunnen laten zien.

Dit is dus ook het eerste bericht in een nieuwe categorie (Muzieklaatje); “Roiskes” wat het Groningse woord voor ‘reisjes’ is. Nadat ik mijn log compleet wiste en opnieuw begon op 1 januari 2013 ben ik niet meer op reis geweest en dit is dus de ideale gelegenheid om een nieuwe ‘Muziekla’ open te trekken en te beginnen met het vullen ervan, zeker ook omdat ik eind augustus ruim 4 dagen dagen naar Praag ga met Niels en Anita. We vliegen dan op maandagavond vanaf Schiphol en vliegen zaterdagochtend vroeg terug. Ik hoop dit laatje dus met veel moois te kunnen vullen, te beginnen ergens woensdagnacht als ik te hieper ben om te slapen of donderdag als ik weer wakker ben ;-)

Bis Donnerstag. Tjusss!!

10 thoughts on “Wir sind auf dem Weg”

 1. Trees schreef:

  Heb je je IPad mee of heb je een IPhone? Er is een nieuwe app… ik koop normaal gesproken geen apps maar deze lijkt me heel erg handig. MAPS.ME. 345 landen en geen internet nodig! Ik heb hem dus gekocht voor € 4,49!
  Veel plezier in Berlijn!

  1. melody schreef:

   Nee heb ik niet…
   Zit in mijn abonnement..
   Hoef me dus nergens druk om te maken.

   Dankjewel

 2. Ferrara schreef:

  Goede reis en veel plezier. Benieuwd naar je ervaring met de benzineprijzen. Wij vonden dat in de vakantie nogal tegenvallen.

  1. melody schreef:

   Dankjewellllllll. We vermaken ons prima.
   Vanochtend getankt voor 154.9 … en verschil van 15 cent. .. Heb al wel grotere verschillen meegemaakt maar ik mopper nu niet :-))

 3. Rietepietz schreef:

  Ik herinner me de zoo van Berlijk niet als bijzonder groot maar ….. ik had destijds twee jonge kinderen bij me dus mijn aandacht was meer bij hen dan bij de dierentuin. Er is genoeg moois te zien in Berlijn dus jullie gaan het vást naar je zin hebben, heel veel plezier en ik ben benieuwd of ik op de foto’s nog dingen herken!

  1. melody schreef:

   Ik ben er nog niet eerder geweest. ..We laten ons morgen verrassen…. dat zul je dan donderdag wel kunnen zien, ben ook benieuwd.

 4. Frederique schreef:

  Heel veel plezier en genieten, hè!!!

  Liefs Frederique

  1. melody schreef:

   Doen we!!!
   Xx

 5. Hanny schreef:

  Heel fijne dagen gewenst! Genieten maar!

  1. melody schreef:

   Dankuuu doen we!!

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: