Windows-10

Enige tijd terug zag ik op mijn laptop, rechtsonder in de taakbalk, een onbekend icoontje tevoorschijn komen. Dat bleek een melding van Windows te zijn, ik kon Windows-10 reserveren. De uitrol zou gefaseerd lopen meldde men. Als ik reserveerde zou ik dan, als ik aan de beurt was, een melding krijgen dat ik het kon downloaden en opslaan, gelijk ook installeren indien ik dat zou willen.

Enkele dagen geleden meldde Daphne dat haar laptop bezig was met het binnenhalen ervan. Ik had ook bij Rietepietz gelezen dat zij ook al aan de beurt was geweest. Ondanks dat het een lange tijd duurde bleek het bij Daphne goed te lopen, in tegenstelling tot bij Rietepietz. Gisterenmorgen zag ik in mijn rss-reader dat Harrij het inmiddels ook binnengehaald had en dat het bij hem ook probleemloos was verlopen. Ik meldde bij hem nog dat ik nog zat te wachten. Amper enkele minuten later kreeg ik de melding dat ik het binnen kon halen en dat deed ik dan maar gelijk, verwachtende dat het vele uren zou vergen zoals bij Daphne. Nou is mijn laptop nog maar enkele maanden oud en die van haar meerdere jaren en dat dat al verschil uitmaakt bleek al snel. Binnen anderhalf uur was mijn laptop volledig klaar en kon ik bekijken wat er nou werkelijk anders was dan voorheen.

Het inlogscherm is voor mij wel de, visueel althans, grootste wijziging. Ik vind de nieuwe eleganter. De iconen overal zien er iets anders uit, met mijn Windows-8 had ik rechts een verticale balk met diverse mogelijkheden als ik mijn muis in de rechterbovenhoek zette. Dat deel gebruikte ik hoogstzelden overigens. Is nu dus weg, ipv daarvan heb ik onder in mijn taakbalk links een icoontje die ongeveer hetzelfde toont. Bij mij is de installatie dus GodZijDank probleemloos verlopen. Eigenlijk zie ik, op het visuele deel na dan, weinig verschil tussen 10 en 8. Hoogstwaarschijnlijk beïnvloed door wat ik wel/niet met de laptop doe.

Wat wel nieuw is, is natuurlijk de browser die in Windows-10 zit. “Microsoft Edge”. Het bijbehorende icoon lijkt heel veel op de blauwe e van Internet Explorer. Ik heb me niet echt verdiept in de theorie omtrent deze nieuwe browser want ik vind dat je altijd moet ‘ervaren’ voordat je kunt zeggen dat iets je bevalt of niet. Ik heb nu sinds gisteren mijn blog open staan in die nieuwe browser en vooralsnog werkt het prima, het oogt ook prima, heb nog geen problemen ervaren, maar ja dat kan natuurlijk nog want ik ben nog geen 24 uur verder immers. Tot dusver ben ik in ieder geval wel tevreden met dit nieuwe ‘spul’. Ben vanaf het begin ‘fan’ geweest van Chrome al heb ik ook nog steeds Mozilla Firefox in gebruik. Internet Explorer is mij nooit bevallen.

Ondanks dat ik, althans nu nog niet, geen plannen heb om me al te veel in dit nieuwe gebeuren te verdiepen ben ik toch wel benieuwd naar wat jullie zoal ervaren en zullen ontdekken. Mocht ik zaken ontdekken waarvan ik denk dat die handig zijn voor bloggers, zal ik dat uiteraard melden….

Fijn weekend iedereen!

10 thoughts on “Windows-10”

 1. Peter schreef:

  Ik heb 10 nog niet geïnstalleerd. Ik wil graag weten wat je met 10 wel kunt wat niet met 8.1 kan. Suggesties?
  Ik wens je veel gebruiksgemak!
  Groetjes
  Peter

  1. Melody schreef:

   Oef….. ik denk dat ik niet de aangewezen persoon ben aan wie je zoiets moet vragen … daarvoor is mijn kennis lang niet groot genoeg… ik heb me nooit in versies verdiept, ben er ‘gewoon’ mee gaan werken…

   Of het nou suggestief is of niet…. wat mij wel opvalt is dat mijn laptop sneller lijkt te zijn geworden…
   En tja verder…. het oogt allemaal net ietsjes anders dan het deed in 8.1 Visueel zijn er dus verschillen.

   Dat wat ik doe met een pc… bloggen en surfen (meestal zoekend naar blog-gerelateerde zaken zoals scripts en plugins… en daarmee dus vele uren zoet zijn vanwege het sleutelen eraan) staat volgens mij los van welke windowsversie ik gebruik ;-)

   Voor objectieve, en uitgebreidere toepasselijke, info kun je, denk ik, beter ff op het internet zo her en der het eea lezen…

   Dank je wel. Vooralsnog werkt alles prima en heb ik nog geen ‘tegenslag’ ontmoet, hopelijk blijft dat zo ;-)

   Fijn weekend en groeten terug.

 2. Kakel schreef:

  Joris en Roos werken probleemloos met WIndows 10. Bij mijn Lief leverde het binnenhalen nog wat problemen op, maar die kon Roos verhelpen. Nu ik nog…haha!

  1. Melody schreef:

   ach joh, pies of keek, dat kun jij ook!
   En mocht het onverhoopt ergens niet lukken heb je 3-voudige backups bij de hand….

 3. staartje schreef:

  Ik sla zoiets voorlopig over. Ben nog erg blij met mijn win 8 met win 7 uiterlijk

  1. Melody schreef:

   En gelukkig mag dat ook, daar is iedereen vrij in, vooralsnog wel tenminste ;-)

 4. minoesjka2 schreef:

  Ik zou windows 10 kunnen instaleren, heb ondertussen al een melding gehad, maar twijfel nog erg.
  Mijn pc is ondertussen 4 jaar oud en ik ben een behoorlijke digibeet, dus als er iets mis gaat, kan ik alleen met mijn handen in het haar gaan zitten hahahaha.
  Ik twijfel gewoon nog even verder, wel fijn dat het bij jullie goed is gegaan.

  1. Melody schreef:

   In jouw geval kan ik me je twijfel enorm goed voorstellen….. als ik Niels niet dichtbij had gehad had ik die twijfel ook gehad hoor… mijn laptop is nog maar een paar maanden. Die van Daphne is ongeveer net zo oud als die van jou, had er iets meer problemen mee dan de mijne maar geen onoverkomelijke zaken.

   Er zijn trouwens op het internet diverse pagina’s met veel info hoor… en je hebt een foon, dus je kan de hulptroepen inschakelen als dat nodig is

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: