Welkom – Tot ziens

Welkom – Tot ziens

Dubbel nieuws over Dierenpark Emmen
Goed nieuws maar ook iets minder goed.

Het 1 goede nieuws is natuurlijk dat de adoptie-actie nog steeds loopt en er inmiddels ruim 7 contracten gerealiseerd zijn en dus even zovele diersoorten zich weer over een jaar extra verwennen mogen verheugen dankzij 9 adoptanten. En mocht je nog niet mee doen maar dat wel willen, laat het me gerust weten. Datzelfde geldt natuurlijk ook als je maandag 25 mei mee wilt naar het dierenpark om het geld om te wisselen tegen de contracten. En als je dan mee gaat is het volgende nieuws voor jou ook extra leuk:

elroy ~ kushini

In Dierenpark Emmen is Siberische tijger Elroi aangekomen vanuit de dierentuin van Duisburg. Het tijgerverblijf in de Duitse dierentuin wordt verbouwd en voor de grote mannetjestijger werd een tijdelijke verblijfplaats gezocht. Die is gevonden in Emmen, waar Elroi komend jaar onderdak zal krijgen om vervolgens weer terug te verhuizen naar Duisburg. In Emmen heeft de tijger geruime tijd moeten wennen aan al de nieuwe omstandigheden. In het buitenverblijf liet hij zich nauwelijks zien, maar inmiddels ligt hij graag op een hoge uitkijkpost om mooi overzicht te hebben over zijn nieuwe onderkomen.

Minder goed nieuws voor ons als bezoekers maar wel goed nieuws voor Kusini! Mannetjesneushoorn Kusini is vandaag in een transportkist gelokt om daarna op weg te gaan naar de dierentuin van Valbrembo in Noord-Italië. Kusini moest verhuizen omdat het er niet op leek dat hij in Dierenpark Emmen voor nakomelingen zou gaan zorgen. Vorig jaar hebben de Emmense verzorgers een aantal malen geprobeerd Kusini en zijn vrouwelijke soortgenoot Zahra bij elkaar te brengen op de Afrika-savanne maar dat was geen succes. Zodra hij haar in de gaten kreeg denderde hij op haar af en bleef haar met veel geweld achtervolgen. Toenaderingspogingen zaten er dus helaas niet in. Uiteindelijk is besloten dat Kusini moest verhuizen. Er is in overleg met de coördinator van het fokprogramma een goede plek gevonden in de Italiaanse dierentuin. In WILDLANDS Adventure Zoo Emmen moet een nieuwe neushoorn-man op de savanne van Serenga een liefhebbende echtgenoot van Zahra gaan worden.

2 gedachten over “Welkom – Tot ziens

 1. Het blijft toch bijzonder: tijgers moeten ook wennen aan een nieuwe leefomgeving en sommige neushoorns zijn overrompelend. Net mensen…Voor de verzorgers zal het wel even een gemis zijn, maar als Kusini de liefde van zijn leven in Italie ontmoet, is het niet voor niets geweest.
  Prachtige foto van de tijger!
  Liefs xxx

  1. Ja zeker….. er gaat veel meer schuil in die wereld achter de taak ‘dierenverzorger’ dan men meestal denkt …

   Gelukkig word er wel heel goed gekeken naar de meest optimale omstandigheden voor men een dier van de ene dierentuin naar de andere verplaatst. Net als dat er maar niet losraak gespeeld wordt met de genen van de dieren om maar jong spul te krijgen..

   t zijn niet mijn foto’s …

   -x-♥

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: