Weekend op rolletjes

Zondag… eind van de ochtend… alleen thuis en in een niet al te best humeur…
De naweeën van ruim een week geleden denderen nog door mijn lijf en die weerslag verstouwen kost energie, meer dan ik heb. Geduld is een schone zaak, zo zegt men… jammer alleen dat ik er niet rijkelijk van ben voorzien toen het ooit uitgedeeld werd…

Rolden er gisteren wielen door AquaZoo Leeuwarden met mij erachter…
Rolden diezelfde wielen vandaag in Tierpark Nordhorn maar met dien verstande dat ik er niet achter liep maar er tussenin zat. Niet dat dat op mijn agenda stond maar er kwamen 2 mensen binnenvallen die natuurlijk getuige waren geweest van mijn tegenvaller op 22-9 en die ook wisten dat ik vandaag het grootste deel van de dag alleen zou zijn. Dat alleen zijn lijkt dan prettig maar is een illusie en dus is afleiding beter ook al vergt dat fysieke inspanning waarvoor geen energie is. Dus werd de rolstoel achter in de kofferbak geladen en eenmaal ter plaatse werd ik erin gezet en gerold.

Nou komen wij met regelmaat in Nordhorn maar zo druk als dat het er vandaag was hadden wij nog nooit meegemaakt. Het personeel in het restaurant in het park rende zich de voeten onder hun benen vandaan. Even vriendelijk en gastvrij als altijd namen ze wel de tijd voor hun gasten en in een gesprek met ons vertelden ze ook dat ze niet snapten waarom het zo ongelofelijk druk was, dat hadden ze zelf ook nog maar zelden mee gemaakt en al helemaal niet zonder een bekende aanleiding.

De dieren lieten zich gelukkig evengoed niet van de wijs brengen en lieten zich de vele aandacht, zoals altijd, gezellig aanleunen. Het is een genoegen toe te mogen te kijken hoe vele kinderen op en top genieten van ‘Streichelkeiten’ (geknuffel) met de vele dieren.
Eén, werkelijk te idioot voor woorden, voorval raakte me het meest en verre van positief. In één van de volières stond een man met zijn dochters, blij als een kind dat een grasparkietje op zijn handen was gaan zitten. (Je kunt namelijk bij de ingang voer kopen en ettelijke dieren in het park voeren).. Op zich tot zover oké…tot ik echter in de gaten kreeg dat dat walgelijk heerschap de vogels zijn pootjes tussen duim en wijsvinger geklemd hield, de vogel begon te fladderen om los te komen en toen dat niet lukte begon hij met zijn snavel de vinger van de man te bewerken, tot bloedens toe. Anita tikte hem aan en ik maakte een scherpe opmerking waarbij mijn ogen vuur spuugden. Hij grijnsde onnozel en liet los, het arme diertje wist niet hoe snel het zich uit de voeten (vleugels) moest maken (vliegen). En zo iemand moet kinderen opvoeden? Ik mag lijen dat die vinger zo’n ontsteking oploopt dat de hele hand geamputeerd moet worden, wat een ontzettende randdebiel!!!

Buiten de volière namen we pauze om weer tot bedaten te komen. In een opgefokte bui de volgende volière in is niet goed want dieren bespeuren zulke onrust meteen.

Aan het eind van de middag bezondigden we ons aan wafels met warme kersen, vanille-ijs en slagroom alvorens we met de auto weer huiswaarts tuften. Rond 18.30 was ik weer thuis en kon ik de foto’s bekijken. Heb helaas niet al te stabiele handen gehad vandaag maar enkele foto’s zijn best leuk geworden.  Een extra verrassing van vandaag waren de talrijke paddestoelen die her en der in het park te vinden waren. Ik wilde al hier in de buurt op pad op paddestoelenjacht maar daar is het nog niet van gekomen door allerlei omstandigheden.

Al met al dus een weekend op rolletjes met vele leuke foto’s als herinnering.

22 thoughts on “Weekend op rolletjes”

 1. Volgens mij keek je naar die vent met die parkiet zoals de lama kijkt, klaar, of in elk geval bereid, om te spuwen :-)

  1. Melody schreef:

   Haha nee hoor…

   Die lama, is een heel bijzonder exemplaar in Nordhorn, het is net alsof hij mij herkent want zodra hij mij ziet komt ie aanhollen, elke keer weer… gespuugd heeft ie nog nooit, althans niet in mijn bijzijn.

   Die man… bij zoiets idioot kan ik in een flits van een seconde des duivels worden. Ik ben al ‘gezegend’ met een ‘open-boek-gezicht’ dus geloof maar dat hij het vuur van verontwaardiging heus wel begrepen heeft …

   1. Ha! Ik zou dat vuur van verontwaardiging in je gezicht wel eens willen zien. Maar bij nader inzien – misschien beter van niet :-)

   2. Corry schreef:

    Ik dacht dat het een alpaca was. Kleiner broertje van de lama.

    1. Melody62 schreef:

     Is het ook hoor…. foutje … ik zal t nog wijzigen… morgen.. eerst slapen xxx

 2. Melody62 schreef:

  Zolang jij niet in mijn bijzijn iets met dieren doet wat niet hoort…. is die kans niet zo groot …

  Ik ben best lief hoor…. af en toe 😉😂

 3. Mirjam Kakelbont schreef:

  Je zou het liefst met een hamer op die man zijn tengels hebben willen slaan. Ik had geholpen, hoor! Wat een randdebiel. Daar zou ik ook vuur van hebben gespuugd. Ik las pas bij iemand: er zijn momenten waarin een muis binnen drie tellen verandert in een tijger.
  Jammer van de rolstoel maar je bent wel lekker wezen “luchten.”
  Houd je taai, liefie ♥

  1. Melody schreef:

   Nou ik weet een veel beter plekje om op te meppen, kost mij minder kracht maar komt des te harder bij hem aan…

   Haha ja klopt, ik kan ‘t nog sneller ;-)

   doe mijn best, knuffelllxxx♥♥♥

 4. fietszwerver schreef:

  ik begrijp nu de vermoeide zwaai je gaf
  helaas nam niemand een foto van jou boze gezicht
  maar de man kwam er nog goed mee weg , als je zijn handelingen op beeld heb , doe aangifte aub
  slaap wel groet

  1. Melody schreef:

   ;-)

   Haha die wil jij niet zien hoor !!

   Dat heb ik gedaan!

   Dank je wel, prima gelukt, sliep al voor 10-en

 5. Matroos Beek schreef:

  Gelukkig gaat het al wat beter. Hou je rustig… luisteren naar je lichaam.
  De foto’s zijn prachtig!
  Lieve groet X

  1. Melody schreef:

   Ja gelukkig wel… al ben ik er nog niet.
   Dat doe ik absoluut, vandaag ook die rolstoel gisteren ;-)

   knuffelgroet terug xxx

 6. Joanne schreef:

  Fijn dat jouw weekend op rolletjes liep, de mijne was een drama.
  Gisteren met oudste kleinzoon naar dierentuin Amersfoort geweest. Nat, nat en nog eens nat. Vreselijk. Alles was blubber, de dieren binnen en kleinzoon had het niet naar zijn zin. Echtgenoot ook niet. En het was ontzettend druk. Mijn favo restaurant was ook dicht. Alleen voor genodigden. Bahhhh….

  Liefs Joanne

  1. Melody schreef:

   Tussen de bedrijven door wel ja ;-)

   Hè bah dat spijt me nou zo voor jullie!!

   knuffelxxx

 7. Joanne schreef:

  Zo jammer van de log-hop!

  Liefs Joanne

  1. Melody schreef:

   Ja absoluut…. had het graag door laten gaan…

   xxx

 8. Edward McDunn schreef:

  Het is een hele fraaie serie foto’s Melody, vooral die van de panters.

  1. Melody schreef:

   Dank je wel Edward !!
   Die was inderdaad goed gelukt gelukkig

 9. Rietepietz schreef:

  Maar hoe dan ook , je was er lekker even uit. Die man mag van mij inderdaad ook een ontstoken vingen krijgen, wat een randdebiel.

  1. Melody schreef:

   Ja klopt hoor. Altijd heerlijk als ik dieren om me heen heb, daar geniet ik zo van!

   Ja nou en of grmvlll

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: