WE-300 ‘Verwennen’

Plato

Het zaadje was geplant bij zijn geboorte. Gaandeweg zijn leven werd het op zo goed mogelijke wijze gevoed met de beste kunstmest die je kon vinden. Werd het nieuwe leven gekoesterd en kreeg het alle kansen die met geld te koop waren om zich zo perfect mogelijk te ontwikkelen. Een perfecte ontwikkeling, zo bleek na enige tijd, zat hem niet in het solistisch gedrag. Nee, integendeel. Hij werd al in een heel vroeg stadium samen gebracht met soortgenoten, net als hij uitgezocht op de allerbeste genetische kwaliteiten. Samen staan we sterk, sterker, sterkst en zullen wij de strijd, die al eeuwenlang duurt, in ons voordeel beslechten.

Dag na dag, week na week, maand na maand, jaar na jaar, stond alles, maar dan ook alles in het teken van leren. De kennis werd opgedaan op de beste leerschool die er bestond. Het zaadje groeide en groeide tot ongekende proporties. Zeker als het samen was met andere, identiek aan hem, opgeleide zaadjes. Ze spraken over hun groeiplannen, wat er wel of niet moest gebeuren om de bloei zo fantastisch mogelijk te maken. Jarenlang de hardste leerschool doorlopen werd het zaadje op een gegeven moment ‘geschikt’ bevonden om de volgende stap te zetten.

Die laatste nacht werd er niet geslapen maar keihard gewerkt om alle puntjes op de i’s te krijgen. Er kon niets fout gaan, dat behoorde gewoonweg niet tot de mogelijkheden. Hét mócht niet fout gaan, zij zouden de wereld tonen hoe wonderschoon hun bloei was nadat zij het eerst hadden ondergedompeld in het besef van het bestaan en de groeimogelijkheden.

Het zaadje plaatste zich op de voor hem bepaalde positie en voerde zijn opdracht nauwgezet uit, zoals alles dat hij in zijn leven gedaan had. Zijn bloeitijd was 11 september 2001 om 14.46 uur. Zijn bloeilocatie was New York.

28 gedachten over “WE-300 ‘Verwennen’

 1. Ja, indrukwekkend dit. Heel knap bedacht. Moest ‘m twee maal goed lezen om te beseffen dat dit ECHT was wat je bedoelde en toen dacht ik: ‘heftig.’ (P.s. moet het geen 11 september zijn?)

  • Dank je wel hoor!

   Fijn dat je de moeite nam om het nogmaals te lezen en ook bedankt voor het doorgeven van de fout, ik zal het gelijk aanpassen.

   Fijn weekend.

  • Nee…. de Amerikanen noemen datums altijd achterstevoren…. eerst de maand en dan de dag…. in tegenstelling tot ons Nederlanders
   nine eleven…. september is niet de elfde maand maar de negende

   dank je wel hoor -x-♥

 2. Originele, goedgeschreven en ook nog eens een lugubere invulling. Hoe kom je er zo op.
  Hopelijk komen deze dingen nooit meer voor. Ik zie het nog gebeuren. En zoon zit nu in NY.
  Prima WE dus.
  Zodra Thierry terug is laat ik hem eens naar Chrome kijken want ik moet nog steeds kunstgrepen uithalen om je blog te benaderen. Raarrrrrrrr.

 3. Wauw!!! Ik ben er stil van, inderdaad dit soort zaadjes moet men verwaarlozen en niet verwennen. Super goeie WE300 Melody!!!

 4. Originele invulling! Maar helaas worden haatzaadjes overal gekweekt!

  Overigens is op mijn scherm(en) het contrast tussen achtergrond en tekst aan de magere kant, waardoor ik me genoodzaakt zag om de tekst te selecteren, waardoor het leesbaarder werd…

  • Dank je wel, ja helaas wel he?

   Ben nog bezig, hoop zo meteen klaar te zijn en dat je dan geen problemen meer ervaart. Excuses voor het ongemak.

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.