Wat zegt een naam?

Op Facebook kun je je, als je je verveelt, talrijke ‘testjes’ doen…. En ja, zeg nu niet dat dat allemaal onzin is want dat weet ik natuurlijk zelf ook wel, maar sommigen zijn gewoon te leuk om niet te doen. Wie en wat er achter die testjes zitten, waarvoor ze (stiekem of niet) allemaal dienen etc is iets dat mij totaal niet boeit, ik vind het gewoon leuk, niets meer en niets minder.

Zopas kwam er weer zo’n testje voorbij…  Wat betekent jouw naam in het Chinees?
En dus… ik heb natuurlijk wel 2 namen, ook al verfoei ik de 1e tot en met en heet ik voor talrijke mensen al vele, vele jaren anders… waarvan ook al 20 jaar ruim Melody mijn internetnaam is…  heb ik toch maar even gekeken wat mijn beide namen opleveren….

Voor Melody dus dit:
Melody

En voor Koba dus dit:
Koba

Als ik zo even mijn gedachten over beide beschrijvingen laat gaan herken ik mezelf voornamelijk in de 1e, mijn lievelingsnaam ook nog. In het 2e ook wel maar toch iets minder al ben ik me wel bewust van de laatste zin omdat dat iets is dat ik zelf in de hand heb.  Mijn empathisch vermogen is inderdaad heel erg groot, iets wat enkelen van jullie wel zullen kunnen beamen afgaande om het gedrag dat ik de afgelopen jaren naar hen toe heb vertoond. Empathie is eigenlijk een woord dat ik nooit gebruik. Van mijn hooggevoeligheid ben ik me al vele jaren enorm bewust en ik kan je verzekeren dat zo’n eigenschap niet per definitie een onverdeeld genoegen is. In het verleden liggen talloze momenten waarop ik het als een zegen heb ervaren en dat gebeurt nog wel eens, maar er zijn wellicht ook minstens zovele momenten geweest waarop ik het verafschuw(de).

Evengoed….met deze 2 naambeschrijvingen  heb ik het nog zo slecht niet getroffen, dat dan weer wel glimlach

4 thoughts on “Wat zegt een naam?”

 1. rietepietz schreef:

  Er zal inderdaad wel altijd iets uit zo’n testje komen dat min of meer van toepassing is, wij mensen zitten zó gecompliceerd in elkaar dat we héél veel eigenschappen hebben, maar het is leuk om te zien welke eruit springen!

  1. Melody schreef:

   Ja dat is ook zo…. ik trek me er niets van aan, vind het gewoon grappig.. ja precies, daarom doe ik ze ook af en toe

 2. Kakel schreef:

  Klopt als tien zwerende vingers. Ongelofelijk toch?
  Liefs Kakel ♥

  1. Melody schreef:

   Dat is het leuke aan dit soort grapjes ;-)

   -x-♥

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: