Vrijwilligers gevraagd…

alomgedenken251015b

Aanstaande zondag over 14 dagen is het weer “Alom Gedenken” op
begraafplaats De Boskamp in Assen.
Het thema van deze avond is: “Boven de regenboog”.

Tal van vrijwilligers zetten hun beste beentje voor om voor iedere aanwezige de avond heel speciaal te laten worden. Er zijn mensen die dansen, er zijn mensen die muziek maken, er zijn mensen die gedichten voordragen.

De hele begraafplaats wordt dan op heel mooie, integere en liefdevolle wijze “aangekleed”.
De samenkomst heeft maar één doel, het gedenken van hen van wie we afscheid moesten nemen. Of je dat nou in je eentje wil doen of met mensen om je heen die je kent, of juist niet kent, dat wat iedereen met elkaar gemeen heeft is het verlies van een dierbare!

De bezoekers mogen zelf, ook letterlijk, hun steentje bijdragen:
Gedenkzakjes:
Rondom de rotonde op de begraafplaats staan gedenkzakjes. Dit zijn papierenzakken, met daarin een kaars. Op de buitenkant wordt een foto of tekst afgedrukt. Als u ook een gedenkzakje neergezet wilt hebben, kunt u foto of tekst mailen naar info@alom-gedenken.nl. Na afloop kunt u het zakje meenemen naar huis of laten staan, wij ruimen het dan aan het einde van de avond op.
Gedenksteentjes:
Steenhouwerij Engberts stelt kleine steentjes beschikbaar, waarop u de naam van degene die u wilt gedenken kunt opschrijven. Het steentje kunt u neerleggen bij de gedenkplaats bij het columbarium. De steentjes mogen daar blijven liggen tot en met 1 januari.

Zoals de titel al aangeeft is de organisatie op zoek naar meer vrijwilligers…..
Op “Alom Gedenken”-Website staat uitgebreid beschreven wat men precies zoekt. Ook is daar het programma van die avond te bekijken.

Ik doe dus met liefde een pleidooi hier om jullie op te roepen die avond een helpende hand aan de organisatie uit te steken. Ondanks dat de oorzaak een verdrietige is… is dit een heel speciale avond! Ik koester dierbare en warme herinneringen aan de voorgaande jaren! Het is heel bijzonder die avond daar aanwezig te zijn. Je deelgenoot te voelen met veel mensen, ook al ken je ze niet, die een dierbare missen en koesteren. Volgens mij ben ik dus heus de enige niet die zo’n bijeenkomst als ‘prachtig’, ‘ontroerend’ en enorm troostrijk ervaart!

Wil je meer info… of (beter nog) wil je ook meehelpen?
Kijk op de “Alom Gedenken”-Website
Mail dan alsjeblieft naar: info@alom-gedenken.nl

Ontmoet ik jou daar ook?

9 thoughts on “Vrijwilligers gevraagd…”

 1. Minoesjka schreef:

  Nee, helaas zal je mij daar niet ontmoeten.
  Te ver weg……… maar een prachtig initiatief wat zeker aandacht mag hebben.

  1. Melody schreef:

   Jammer al begrijp ik het natuurlijk wel !

   Ja dat vind ik ook…..en dat gebeurt gelukkig ook in toenemende mate !!
   Die sfeer daar… niet te beschrijven, zo mooi en intens!

 2. rietepietz schreef:

  In ieder geval te ver weg voor mij, en een mooi initiatief voor hem die daar troost in kunnen vinden. Het gebeurt volgens mij op steeds meer plaatsen en er blijkt dus behoefte aan te zijn.

  1. Melody schreef:

   Ja dat is waar. Ja die indruk heb ik ook omdat ik het ook ‘vaker’ tegenkom… Ik ken het gebruik vanuit de kerk. Elke kerk heeft 1x per jaar een speciale kerkdienst om mensen het herinneren.. Een bijeenkomst als deze is veel toegankelijker omdat het niet per definitie op ‘het geloof’ gestoeld is…

 3. Meer dan mamma schreef:

  Nee, Assen is mij net te ver weg Melody. Wij hebben hier een gedenkbos, waar ik wel regelmatig kom. Even stilstaan bij al die boompjes die staan voor iemand die is overleden aan kanker.

  Ik wens je een fijn weekeinde!

  1. Melody schreef:

   Hè, wat jammer ja weer ….

   Die ‘stukken’ bos ontstaan ook (gelukkig) steeds meer! Alhoewel, ‘gelukkig’ misschien niet het juiste woord is in de context…

   Dank je wel, ik jou uiteraard ook!!

 4. corry schreef:

  Mooi initiatief. Ik brand een kaarsje voor Johan en andere familieleden die niet meer hier zijn.

  1. Melody schreef:

   Ja vind ik ook!

   Dat doe ik ook meis…. en Johan hoort ook in mijn rijtje thuis.

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: