Voorproefje

Inmiddels is de maand november begonnen en kun je in een winkel niet meer om de kerstartikelen heen. Wij vinden het leuk om dan bij een aantal tuincentra langs te gaan om even een kijkje te nemen. Ons te vergapen aan al die pracht en praal waarvan we het meeste natuurlijk nooit zouden willen aanschaffen terwijl dat weinige dat we dan wel zouden willen aanschaffen gewoonweg te duur is voor die paar dagen dat je het tentoonstelt. Kortom, gewoonweg even lekker ‘gluren bij de buren’ en daar van genieten zonder dat het een kapitaal kost.
Met zijn drieën, Joop, Daphne en ik, stapten we aan het begin van de middag de auto in en haalden eerst Anita op. Daarna reden we naar Groningen. Wat een kakofonie aan kleuren is dit jaar de mode zeg. Brrrrr om de rillingen van te krijgen, maar goed smaak is iets waarover niet valt te twisten zegt men. Van knalgroen naar knalblauw, veel koperkleur, goud- en zilver. Veel bling bling ook. Maar ook heel veel knallende fluoriserende kleuren. En om het nog erger te maken…. de combinatie van veel van die schreeuwende kleuren bij elkaar…ieksssss We hebben op ons gemakkie verder rondgestruind en onze ogen goed de kost gegeven. Wel proberend de prijskaartjes niet te bekijken om hartverzakkingen te voorkomen. Hoezo economische crisis? Ik heb er geen foto van maar op een gegeven moment zagen we bijvoorbeeld een (kunst)kerstboom staan van 305 cm. Wauw, wat een schitterende boom. Helaas ontging ons het prijskaartje ook niet…. €.599,00 euro maar liefs. ‘Wie koopt zo iets nou??” Vroegen wij ons af. Die vraag bleef uiteraard onbeantwoord.
Toen we in Groningen weer buiten stonden zagen we dat de oliebollenkraam open was. We kochten een bol naar keuze en zijn toen in de auto gaan zitten om die heerlijk op te peuzelen onder het mom van “het begin is er…. en hoeveel bollen zullen er nog richting onze magen verdwijnen…. ook die vraag bleef wederom uiteraard onbeantwoord.
Daarna reden we naar Winschoten. Na een kerstshow in de Tuinland wilden we nu wel even kijken of die van de Intratuin anders zou zijn. En dat was ook zo. Ook al zagen we daar dan wel dezelfde kleuren terug natuurlijk. Daar hebben we een kopje koffie gedronken voordat we huiswaarts keerden. Het was een gezellige middag en dat was natuurlijk het hoofddoel. Verder hebben we veel gezien en ook wat ideeën kunnen opdoen. In hoeverre ik die ga toepassen bij de inrichten van ons huis in kerstsferen weet ik op dit moment nog niet want daar ben ik nog niet mee bezig. Eerst maar eens het Sinterklaasgedruis zien te overleven en ik verheug me uiteraard enorm op het Sinterklaas-Spel dus de kerst en de bijbehorende versieringen zijn van latere zorg.

8 thoughts on “Voorproefje”

 1. Mirjam Kakelbont schreef:

  Ik zie ons samen al zitten in het wagentje achter het rendier. Lekker tegen de (lila!) kussentjes geleund. Alleen hopen dat er iemand voor ons iets te drinken haalt ;-)
  Over een paar weken is de Schoolstraat in het dorp net een hoerenbuurt. Alles flikkert, knippert, beweegt…Ik zou er bijna voor om fietsen. Zwaar tegen mijn geloof in heb ik al kerstkaarten gekocht. Meestal mag ik dat pas van mezelf als de Sint het land uit is, maar bij de Big Bazaar zag ik zulke leuke kaarten voor zo weinig….ik zou een dief van mijn eigen portemonnee zijn geweest om ze te laten liggen. Nou, je ziet het wel tegen die tijd!
  Liefs en geef dat rendier de sporen :-)

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Ohja heerlijk….samen onder een vachtje ….leuke mannen op de bok….door het knisperende sneeuw…….hmmmmmmm

   Groot gelijk hoor, ik heb nog van vorig jaar :-)
   Big bazaar kom ik helaas niet…die winkel durf ik niet in

 2. Hanny schreef:

  Om naar te kijken, vind ik al die kerstuitstallingen wel leuk, maar kopen doe ik niets. Ik prijs me gelukkig dat ik met de kerstdagen nooit in Nederland ben, maar in een klein appartement elders in Europa zit. Om van alles en nog wat mee te sjouwen vind ik overdreven. We krijgen wel altijd een klein kerstboompje van de huiseigenaren en verder heb ik een paar kleine versieringen.
  De overdadige versieringen tijdens de kerstdagen en het vele luxueuze voedsel en aanverwante zaken die hier in de winkels liggen, stuiten mij tegen de borst. Dat is niet mijn idee van kerst vieren. Gelukkig is het in het kleine dorpje waar we zijn veel ingetogener.
  Vorige week fietste ik hier in de buurt langs een huis waar de lichtjes in de kerstboom al brandden. Te gek voor woorden in oktober.

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Ik ben het helemaal met je eens.
   Met dien verstande dat wij dan wel thuis zijn.
   Ik heb ook al huizen met kerstversiering voor de ramen gezien, te zot voor woorden.

 3. Rietepietz schreef:

  Achterkleinzoon Levi is in alle státen als we bij Intra tuin naar de kerstversieringen gaan kijken.Hij gaat hélemaal uit zijn dak bij de nagebouwde dorpjes met treintjes en draaimolentjes en staat te dansen en te springen. Het blijft leuk om er een rondje te maken, kopen doe ik niets want we hebben spullen zát en al die schreeuwende kleuren horen helemaal niet bij de kerst!

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Dát zou ik graag eens zien :-)

 4. Minoesjka schreef:

  Aan kerst ga ik pas na sinterklaas denken. En …….. het voordeel van geen auto hebben? Je kunt niet naar de kerstshows bij de tuincentra gaan kijken, want de meeste hier liggen buiten de stad ;-)

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Daar heb je een punt ☺

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: