Voorproefje?

Vertelde ik hier over de knie-kwestie van mijn wederhelft, gaat het verhaal nu even verder. Gisteren dus naar het ziekenhuis. De nieuwe orthopeed bleek een doortastende man te zijn en binnen enkele minuten stonden we weer buiten, toen wetende dat er zo snel mogelijk actie ondernomen zal gaan worden voor beide knieën. Ze gaan eerst proberen de rechterknie met een kijkoperatie weer te fiksen zodat hij een tijdje vooruit kan. Als dat dan weer achter de rug is gaan ze de linkerknie aanpakken en daar komt hoogstwaarschijnlijk een kunstgewricht in, dat is op dit moment nog niet helemaal zeker. En wanneer dat zal gaan gebeuren evenmin want dat hangt volledig af van het herstelproces van de linkerknie.

Zo meteen terug naar het ziekenhuis voor een pre-operatief gesprek met een anesthesist. Als die heer of dame de operatie dan goedkeurt kunnen we gelijk doorlopen naar afdeling planning om de 1e operatiedatum vast te leggen. Dit is nog wel even spannend want aangezien het hart van mijn wederhelft niet helemaal oké is kan dat roet in het eten gooien, zoals de vorige keer bij de toenmalige knie-operatie dat ook gebeurde. We hopen dat dat nu niet het geval zal zijn.

Vanmorgen moest hij zich melden bij de arbo-arts. Ook hij had niet echt vrolijke vooruitzichten, hij gaat er namelijk vanuit dat manlief dit jaar niet weer aan het werk komen zal. De revalidatie zal beide keren talrijke weken vergen, zo voorspelde hij. Mans chef was er helemaal niet blij mee. Het uitzendbureau kan namelijk niet aan gekwalificeerde heftruckchauffeurs komen, laat staan aan mensen die het werk kunnen doen wat manlief doet. Binnen de vaste groep personeel is er normaliter al amper vervanging te regelen dus tja. Nou is dat niet onze zorg maar ja vertel dat mijn man maar eens. Die moet nu niet alleen strijd met zichzelf voeren, want dag in dag uit thuis zitten en weinig tot niets kunnen is heus niet zijn ding maar de wetenschap dat het op het werk ook problemen zal opleveren zit hem toch ook wel erg dwars.

Hoe dan ook…. wat moet dat moet, we kunnen er moeilijk over doen of proberen er het beste van te maken. Ik gooi de grap er maar in dat dit een voorproefje zal zijn want over een jaartje of 10, give ore take a few, mag hij met pensioen. We kunnen ons dus nu alvast een beetje voorbereiden ;-)

Wordt dus wel vervolgd…..

Update: 16.00
Goed nieuws van de anesthesist én de operatie-planning:
De operatie mag plaatsvinden en dat gebeurt as. dinsdag.

20 thoughts on “Voorproefje?”

 1. kakel schreef:

  Je man is een kerel met hart voor zijn werk en collega’s. Hart voor zichzelf hebben is belangrijker, maar daarmee ben je niet van het gesodemieter af. Er staan jullie heftige tijden te wachten. Ik ben benieuwd wat de anesthesist heeft gezegd en of jullie een eerste datum hebben kunnen plannen… Sterkte met alles wat komt!
  Liefs en een knuffel

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Ja klopt helemaal.
   Dat ziet hij dan weer niet zo.
   We komen er wel doorheen hoor, hebben hetere vuren doorstaan.
   Ja dat moeten we nog eventjes afwachten, over een uurtje ofzo weten we meer.

   Dank je wel lieffie -x-♥

 2. Trees schreef:

  Moeilijk ja als je dat niet zo makkelijk los kunt laten.
  Maar als hij beter is kan hij er weer helemaal tegenaan!
  Sterkte met de komende operatie!

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Klopt wel ja….
   Dank je wel hoor….

   dinsdag gaat t gebeuren

 3. kakel schreef:

  Wat moet, moet. Maar leuk is het niet. En hij is er ook niet 1, 2, 3 weer vanaf… Mooie lay-out Mel. Verder zeg ik niets ;-)
  Liefs en heel veel sterkte voor de komende tijd.
  Een knuffel xxx

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Klopt inderdaad…

   Dank je wel lieverd ! -x-♥

 4. hanny schreef:

  Heel vervelend, maar niet aan te ontkomen.
  Eén goede raad van een ervaringsdeskundige: houd de knie soepel voor de operatie(s). Doe oefeningen voor de bovenbeenspieren, om die sterker te maken. Hoe beter de spieren zijn, hoe sneller het herstel.
  Heel veel sterkte gewenst voor je wederhelft, maar ook voor jou.

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Ja inderdaad, het kan alleen maar beter worden .
   Jjij schrijft hier precies wat de orthopeed ook al zei eergisteren ;-)

   Dank je wel hoor, liefs. .

 5. Frederique schreef:

  Pfffff….. heftig hoor. Maar wat fijn dat er zo snel gehandeld wordt. Wens je mannetje maar heel sterkte en beterschap. Succes dinsdag. Ook heel veel sterkte voor jou. Als je het te druk hebt, houd Tuffer ons wel op de hoogte. Fijn om af en toe een logje van hem te lezen. Geef hem ook maar een knuffel.
  Nogmaals veel sterkte.

  Liefs en een dikke knuff, Frederique

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Ja leuk is anders maar wat moet dat moet hè?

   Zal ik doen…. ze gniffelen beiden en zeggen dat ik jou moet bedanken, bij deze dus ;-)

   dank je wel lieverd knuffel terug -x-♥

 6. Harrij Smit schreef:

  Oei oei wat een vervelend vooruitzicht. Ik wens je wederhelft en jou een heleboel sterkte toe. En dat hij de ellende maar zo gauw mogelijk onder de knieën heeft.

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Jah leuk is anders…. maar …. het is bedoeld ter verbetering en daar hopen we dan maar op.

   Onder? Mag ik kiezen voor achter? En dan ver ook ;-)

   Fijn weekend.

   1. Harrij Smit schreef:

    Ja, nog beter plan: ver achter de knieën.
    Jullie ook een fijn weekend met nog veel meer zon. Wij hebben de hele middag al heerlijk in de tuin in de zon gezeten. Wat een weldaad!

    1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

     ;-) We worden het wel eens ;-)

     Dank je wel hoor, komt goed.
     Ik heb grotendeels plat gelegen, bij te komen van de afgelopen week en ‘energie’ sprokkelen voor de komende week, die morgen al weer van start gaat met vrijw.werk in het WZA … ook een weldaad overigens ;-)

 7. rietepietz schreef:

  Het siert hem dat hij zo bij z’n werk betrokken is maar inderdaad, dat is natuurlijk niét goed voor z’n gemoedsrust! Fijn dat er nu wél snel begonnen kan worden om hem weer helemaal “op de been”te krijgen.

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Ja klopt…. en het feit dat hij weet dat het bedrijf niet aan de ‘geschikte’ vervanging kan komen speelt een rol mee.

   Absoluut, hij (en ik) kan niet wachten dat alles weer achter de rug is en hij terug kan keren naar de werkvloer

 8. minoesjka2 schreef:

  O, wat fijn zeg, dat deze orthopeed gelijk actie neemt!! Minder leuk voor manlief, maar goed als het allemaal achter de rug is, zal hij er zeker extra blij mee zijn (hoop ik)

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Ja inderdaad. eindelijk eens een specialist die van doorpakken weet, een aangename afwisseling.
   En ja hoor, hij is wel blij dat het zo snel kan…. maar baalt tegelijkertijd dat hij niet naar het werk kan …

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: