50-50-Emalcer

PLATO heeft iets nieuws verzonnen:

1) Schrijf een stukje (50 woorden) waarin je een mening of zienswijze weergeeft en benoem dit a.
2) Schrijf daaronder een stukje (50 woorden) waarin je het tegenovergestelde beweert en noem dit b.
3) De titel is één woord.
A)
Ik HAAT die allerafschuwelijkste, compleet misleidende en waanzinnig irritante reclames. Die duiken op de gekste momenten op, onderbreken een spannend programma om de zoveel minuten en in één programma duren de reclames bij elkaar opgeteld langer dan het programma zelf. Het had nooit uitgevonden mogen worden. Terug met kijk- & luistergeld en weg met die walgelijke reclamezooi!

B)
Wie heeft reclames uitgevonden? Leeft die persoon nog? Waar kan ik hem of haar aanmelden voor de Nobelprijs van meesterlijke staaltjes van verkooppraatjes die telkens weer vernieuwend, verfrissend en zo fraai zijn dat ze onmogelijk te evenaren lijken. Mijn leven zou zonder deze extreem wetenswaardige zaken zó leeg, zóóó zinloos zijn!

30 thoughts on “50-50-Emalcer”

 1. Minoesjka schreef:

  Hahaha ……….. nou, die persoon was commercieel inderdaad heel erg slim, maar ik blijf tijdens de reclame die heerlijke zinloosheid voelen, door een boek te pakken en niet te kijken
  :-)

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Daarom heb ik tijdens het tv kijken ook altijd mijn ipad op schoot en speel ik Feud en Sudoko… en ook (weer) breiwerk

 2. Mrs. T. schreef:

  Hahahaha, dat heb je prima aangepakt!

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Dank je wel!

 3. Ikanmas schreef:

  zijn dit jou 50/50 woorden knap hoor

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Dank je wel meis
   xx

 4. platoonline schreef:

  Leuk om het idee in een stukje van jou terug te lezen. Inderdaad, super ongeloofwaardig. Kon ook niet anders natuurlijk. Hoe voelde het om het te schrijven?

  Nu moet ik zelf ook nog. Hmmmm…

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Dank u.

   Ja he, moest toch ook?

   Ja was wel grappig, ik wist gelijk al welk onderwerp ik zou nemen.

   Komt vast goed, jou kennende

 5. rietepietz schreef:

  Ik zou b. geloofwaardiger ingevuld kunnen hebben, maar ja, ik doe nooit mee aan schrijfopdrachten;-)
  De reclames komen me n.l. altijd goed van pas als ik een sanitaire stop moet maken , een telefoontje moet plegen , een kop koffie of een glaasje van het één of ander in wil schenken, dán heb ik er dus plezier van de reclames;-)

  1. Melody schreef:

   ja misschien wel maar dat zullen we niet ontdekken tenzij jij van mening verandert

   Ja als dat aan de orde is, is reclame wel eens handig he?

  2. rietepietz schreef:

   Whahaha, gewoon blijven hopen :rainbow: Hoewel dit bést een leuke opdracht is hoor , maar ik heb altijd méér redenen om niét mee te doen dan om wél mee te doen!

   1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

    Maar natuurlijk want hoop doet immers leven en leven maakt hopen

    Deze opdracht (althans denk ik) is voor jou met jouw humor en schrijfwijze, peace of cake

 6. rietepietz schreef:

  O zeker , ik zou er goed mee uit de voeten kunnen, dat is ook niet wat me tegen houd. Ik schrijf makkelijk genoeg om ieder onderwerp een eigen invulling te kunnen geven.
  Maar meedoen aan een schrijfopdracht levert vrijwel altijd in 1 klap een aantal nieuwe lezers op (omdat je uiteraard bij elkaar gaat lezen) en ik ben altijd bang dan tevéél lezers te krijgen en het niet meer kan behappen
  Bovendien kén ik m’n lezers graag een beetje beter voor ik ze link . .
  Natuurlijk krijg ik dan ook véél “mede schrijvers” die allemaal ,weliswaar ieder op zijn/haar manier, over hetzelfde onderwerp schrijven en dat vind ik minder leuk. Juist de variatie die ik nu in ruime mate heb is zo leuk !
  Het beperkt ook het reageren een beetje zie ik bij bloggers die wél meedoen , doordat het reageren dus vaker gaat over de invulling van de opdracht maar niet over de inhoud !
  Maar natuurlijk is het voor iedereen die er plezier aan heeft een leuke uitdaging en zal het voor anderen iets toevoegen aan het loggen .

 7. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

  je motivatie kende ik al en begrijp ik ook wel en respecteer ik uiteraard ook…

  Ach ik dacht, ik waag eens een pijltje….. misschien raak ik toch de roos, niet geschoten is immers altijd mis

  1. rietepietz schreef:

   is toch lief dat je het probeert hoor ! Ik ben gewoon een eigenwijsje ;-)

   1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

    Ach ja joh, soms, heel soms, komen mijn momenten en ik samen op het zelfde tijdstip op hetzelfde punt uit, had jij ff mazzel dat je dat trof

    Ja gelukkig wel, ik ook, houden zo maar vind je ook niet?

 8. geesje schreef:

  Leuk Melody, ik ben geen tv kijker dus die reclame blokjes zie ik bijna niet. Maar die ene meneer, je weet wel die van Appie die vind ik toch zo leuk!!

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Van Harry Piekema zijn er veel te weinig reclames helaas

 9. Anna schreef:

  Leuk gedaan!

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Dank u wel Anna, ook voor uw bezoek en reactie!

 10. gewoonanneke schreef:

  Nou heb ook niet zoveel met reclames tussendoor, nu kom ik meestal niet verder van Ned 1,2 en 3 en dan heb je er tijdens programma’s niet zo’n last van. Bij nummer twee is de ironie er van af te lezen haha, leuk gevonden zo. En soms is het wel handig om even een plaspauze of thee moment te hebben, heb gemerkt dat met sommige reclames tussen twee programma’s ik tussendoor zelfs de afwas kan doen;)

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Ja soms kan het inderdaad wel handig zijn… maar ik vind het vaker vervelend dan handig ;-)

 11. jokezelf schreef:

  Geweldig gedaan. En dat zo snel. U is een schrijfwonder!
  Ik vind reclames soms irritant, want af en toe zit er op de commerciële zenders net aan tien minuten tussen. Dat stoort vreselijk bij het kijken. Maar soms is het ook wel handig, voor een sanitaire stop, of voor het zetten van een kopje thee. Zo zie je maar; aan alles zitten twee kanten.

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Dank u zeer mevrouw, een schrijfwonder, wat een compliment!

   Je hebt wat de reclames betreft volkomen gelijk!

 12. Truus schreef:

  B is duidelijk ironisch bedoeld. ;-)
  De meeste reclames vind ik nogal irritant en stompzinnig. Al ben ik ook fan van de AH man. Die heet dus Harry Piekema. Weet ik dat ook weer. :-)

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Dat zie je helemaal goed

   Ja zo zie je maar, nooit te oud om te leren toch

 13. Gelukspoppetje schreef:

  Reclame, tja, leuk is het niet, als ik een film bekijk met reclame er tussen door, en de reclame is afgelopen de film gaat weer verder, dan ben ik er helemaal uit en denk bij mezelf; Hé???? waar ging het ook weer over.

  Dat kan toch niet de bedoeling zijn?, maar gelukkig kunnen we DVD’s bekijken, bepalen we het lekker zelf.

  groetjes !

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Ja inderdaad dat kan ook nog….

   Ja en een recorder, zodat ik favo-programmaas kan opnemen en dan met versneld doorgespoelde reclame kan kijken.

   Dank, groeten terug.

 14. hanscke schreef:

  Dit is wel een hele grote tegenstelling. De meeste reclames vind ik niets, maar om sommige moet ik wel lachen als ik die voor het eerst zie

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   :-)
   Ja oke, maar dat komt maar zelden voor….

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: