Verlanglijstje minus 2

bremerhaven070916d
Morgen, donderdag zou ik met Anita naar Utrecht naar een zekere voorstelling in de Stadsschouwburg. Gisteren zat ze bij me op de bank en gaf ze aan daar niet zoveel zin in te hebben, dat trof want ik dacht er net zo over. Of we in plaats van donderdag dan morgen, vandaag woensdag dus, iets leuks konden gaan doen samen? Natuurlijk kan dat, antwoordde ik na overleg met manlief, waar wil je heen dan? Wetende dat er nog een aantal dierentuinen op mijn verlanglijstje staat (zie mijn lijstje HIER, waarvan ik Berlijn al kon afstrepen maar nu Bremerhaven dus ook), noemde ze daar eentje van. Oftewel “Zoo am Meer” in Bremerhaven. Ik pakte mijn tablet erbij, zocht het adres op, bekeer op een routeplanner hoelang het rijden zou zijn, zocht de website op om te achterhalen wat de entreeprijs zou zijn en tja met een zucht noemde ik nog iets anders. Geen punt toch? We nemen mijn auto mee maar jij rijdt, oké? Nou, aangezien Niels en Anita het merk auto hebben waarvan ik heel hebberig word, was dat natuurlijk niet tegen dovemansoren gezegd.

En zo kwam ze vanochtend de bocht om waarna ik bij haar instapte. We reden naar een supermarkt hier in de stad waar ze heerlijke, en supervers gebakken, broodjes hebben. Nadat die ingeslagen waren nam ik het stuur over en kroop Anita naast me op de bijrijdersstoel, op naar het oosten en de grens over. Nou is Duitsland helaas niet zo goed voorzien van een sluitend wegennetwerk als Nederland en toen we op zeker moment in een dorp reden ontstond er file, wegwerkzaamheden worden aldaar ook anders gedaan dan hier dus verloren we daar wel veel tijd. Even voor twaalven kwamen we dan bij de dierentuin aan. Eenmaal binnen verbaasden en verwonderden we ons over het formaat en de opzet van de dierentuin.  Het is een heel kleine dierentuin maar door het uitbreiden in de hoogte in plaats van in de breedte is het toch een mooi geheel. De dierencollectie is niet groot, het aantal dieren ook zeker niet maar toch is het park wel een bezoekje waard. Wij wilden er naar toe om dat 1 van onze Emmense ijsberendames, Lale, daar geboren is. Haar moeder leeft daar nog met een zusje van Lale die Lili heet. Die kom je op de foto’s dus ook wel tegen.

bremerhaven070916c
Een kleine 2 uur later stonden we weer buiten en enkele tientallen meters recht tegenover ons zagen we mensen een boot op gaan. We dachten dat het een rondvaartboot zou zijn en na kort overleg gingen wij ook even later die boot in. In plaats van dat het schip de stad invoer, keerde het en voer het naar de sluizen, we begrepen toen dat we de zee op gingen. Een vaartocht door de haven van Bremerhaven dus, Dat was zonder meer zeer indrukwekkend. Ik heb me staan vergapen aan die mega grote kranen die ogenschijnlijk moeiteloos, en op een verbazend tempo ook nog eens, containers van een schip afplukten of erop zetten alsof het niets was. Nou ben ik in mijn kindertijd opgegroeid in het gebied waar veel roll-on roll-off coasters werden gebouwd en te water gelaten, dus ik weet wel wat zo’n heel klein bootje in zich heeft aan kracht om zo’n mega groot container schip in de gewenste positie te krijgen maar toen ik dat vanmiddag weer met eigen ogen mocht aanschouwen was ik wederom behoorlijk onder de indruk.

Weer ruim 2 later stapten we de boot weer af en gingen het centrum van stad op zoeken voor een terrasje en koffie met wat lekkers. Dat lukt altijd prima in Duitsland want gebak maken kunnen ze daar als de beste. We kwamen nog een prachtige kerk voorbij ook, waar we ons even stonden te vergapen voordat we verder liepen. Op onze terugweg naar de auto kwamen we weer langs die kerk en toen stonden de deuren open. Er zou even later een soort van dankdienst starten. Op mijn vraag of we even binnen mochten kijken werden we zeer hartelijk verwelkomd door een aantal mensen. Een oudere dame vertelde dat die kerk in de oorlog gebombardeerd was geweest en dat daarbij het binnendeel compleet verwoest was en dus opnieuw opgebouwd naderhand. Via de foto’s zie je dat dus ook terug, en het zal jou vast net zo verbazen als ons om te zien hoe veel verschil er zit tussen de buitenkant van die kerk en de binnenkant.

bremerhaven070916b
Eenmaal terug bij de auto nam ik wederom de sleutels en het stuur ter hand en reeds huiswaarts. Op zeker moment zag Anita zonnebloemen en een ‘Selber schneiden und kaufen’ -bord. Dus ging de auto weer aan de kant, beide portemonnees werden op de kop gehouden en het kleingeld dat eruit rolde geteld. We gooiden dat geld in een doosje, pakten een mes en liepen het veld in en sneden het aantal zonnebloemen af waarvoor we betaald hadden. Met een vette glimlach want bij het geldpotje stond een bordje waarop stond: Nur bezahlte Blumen blühen am schõnsten. Oftewel, alleen betaalde bloemen bloeien het mooist. Rond 9-en reed ik de auto mijn parkeerplaats op, en nadat ik de bloemen in ontvangst had genomen en mijn spullen bijeen gegraaid namen we afscheid van elkaar en keerde Anita ook huiswaarts.  Mij 5 zonnebloemen staan over 2 vazen verdeeld op de eettafel want de stelen zijn zo dik dat geen vaas groot genoeg is voor alle vijf bij elkaar glimlach

Heerlijk zulke uitjes! Alles mag en niets moet. Mooi weer, prima gezelschap, iets nieuws bezoeken en ontdekken, meerdere uren rijden in mijn lievelingsmerk-auto. Luchtballonnen zien opstijgen. Een schitterende zonsondergang zien. 2 dingen van mijn verlanglijstje kunnen schrappen, 1) die ene dierentuin en het fotograferen vanaf een varend schip. Dat mijn foto’s vandaag verre van tevredenstellend zijn, mijn lijf weigerde goede dienst en de pijnstillers werkten pas veel later, toen de dag al bijna om was, drukt mijn pret niet. Het is zoals het is, maak me daar absoluut niet (meer) druk om want er zijn ergere dingen niet dan ja toch?! (Ik denk hierbij even aan het gezin dat zich ook op die boot bevond en waarvan de moeder zo overduidelijk een pesthumeur had dat ik ernstig medelijden met haar kroost had die de ene na de andere sneer over zich heen kregen en met harde hand werden gecorrigeerd, totaal overbodig ook nog eens in onze visie maar oké.)

smile

 

9 thoughts on “Verlanglijstje minus 2”

 1. AnneMarie schreef:

  Schepen en dieren. Super. Toch mooie foto’s ondanks dat je lijf niet mee werkte.

  1. Melody schreef:

   Ja klopt, ik ben nog onder de indruk van al die ‘kracht’ die ik zag vandaag, zowel in de mens als in het dier….

   Dank je wel, lief compliment ;-)

 2. Rietepietz schreef:

  Mens waar haal je de energie vandaan om dit op één dag te doen!

  1. Melody schreef:

   Vanuit het plezier aan de ene kant, het gezelschap natuurlijk, en mijn wilskracht.
   “achter de geraniums zitten” kan ik nog lang genoeg en daar is het nog lang geen tijd voor. Wat mij betreft komt die tijd ook nooit. Voluit leven hè?!

 3. Kakel schreef:

  Ik heb het gevoel dat je er van jezelf steeds meer van zijn. Dat je blij bent met wie je bent. Dit bedoel ik niet negatief dat je voorheen niet te pruimen was (integendeel, ik vind je zó’n lieverd ♥)
  maar dat jij steeds meer van jezelf durft te houden.
  Dat is wat ik tussen de regels lees…
  Vertel me alsjeblieft dat het waar is.
  Kom hier, dan houd ik je even vast…

  1. Melody schreef:

   glimlach…. je hebt wel gelijk hoor. Dat is ook één van de dingen waarop in de cursus en de bijbehorende therapie op gehamerd wordt.

   #schurkt zich ff lekker tegen Mir aan, zuchtend van genoegen glimlach#

   1. Kakel schreef:

    Wat heb je in korte tijd veel geleerd! En de vooruitgang die je boekt, raak je nooit meer kwijt.
    Heerlijk om ff tegen je aan te schurken (-:

    1. Melody schreef:

     ja nou enorm…. Dat hoop ik toch zeker niet!

     haha ja lekker hè? Nog een reden om niet aan een dieet te beginnen

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: