Verjaagd door de regen

Verjaagd door de regen

rondleidingwildlands290315a

Dat het abonnee zijn van Dierenpark EmmenDaphne en ik hadden, omdat we dus abonnee zijn, de uitnodiging gekregen om een rondleiding te volgen op het bouwterrein van Wildlands Zoo, die op 25 maart 2016 de deuren voor het publiek zal openen. We besloten om vandaag te gaan, vroeg op te staan om de drukte voor te zijn ook nog, en bij mooi weer dan ook de ‘oude’ dierenpark in te gaan. Al ver voor middernacht lag ik in coma en vanochtend sliep ik zo diep dat ik de wekker niet eens hoorde. Ook Daphne ‘versliep’ zich omdat ze de wekker indrukte en weer indommelde. En zo vertrokken we dus niet om 9 uur zoals gepland maar pas om 10.15 uur. De lucht beloofde niet veel goeds en we bespraken onderweg al dat we de ‘oude’ park wellicht op een ander tijdstip zouden gaan bezoeken bij beter weer. In Emmen dus de auto geparkeerd en in half droog half motregen het bouwterrein op. Op diverse locaties stonden medewerkers enthousiast alles dat we zagen uit te leggen en we hebben in ons hoofd al vele beelden voorbij zien komen van hoe het eruit gaat zien. Het wordt echt schitterend, de gastheren en -vrouwen, spraken heel beeldend over hoe het eruit gaat zien. Met name bleek telkens weer hoe hoog de zorg voor elk individueel dier het hoogst in het vaandel staat, inclusief dus de educatieve functie omdat steeds meer dieren met uitsterven bedreigd raken.

rondleidingwildlands290315b

Het miezerde al de hele tijd en op een gegeven moment werd het echt bar en boos. De regen kletterde zo hard naar beneden dat ik binnen enkele minuten een pijnlijk gezicht had. Een paraplu hadden we niet, zou ook weinig geholpen hebben door de hevige windvlagen. We sopten met het water in onze schoenen terug naar de auto en ruim een uur later konden we in huis ons natte goed uittrekken, droog goed weer aan doen en kroop ik met een beker hete chocolademelk, rillend als een rietje, op de bank. Met in gedachten de beelden die de gastheren & gastvrouwen daar geplant hebben. Het plein bij binnenkomst bijvoorbeeld, van waaruit je kunt kiezen welk werelddeel je wilt gaan ervaren. Of wat te denken van het theater dat er ook komt, 1100 plaatsen maar liefst met vele extra mogelijkheden. Emmen is op de kaart gezet, wordt dat meer en meer naarmate de bouw van dit park Wildlands vorderen zal.
En dan maar wachten tot 25 maart 2016…. ik kijk er al naar uit! Overige foto’s : HIER

15 gedachten over “Verjaagd door de regen

 1. Het was echt een en al blubber op de bouwplaatsen,zie ik. Kan niet anders met dit hondenweer!
  Het leek wel herfst in plaats van lente. Een voordeel: alles kan er alleen maar mooier op worden.
  Liefs xxx

  1. Klopt en Emmen-bodem is leem….. kleverig en glibberig bovendien… Herfst ja zo leek het niet alleen, zo voelde het ook.

   Ja dat zeker! Je moet echt een keer komen hoor als het klaar is, dan slaap je hier maar een nachtje.

   -x-♥

 2. Een dierentuin die nog niet eens klaar is en nu al gastvrijheid – lees open huis – verleent aan een stelletje verzopen katten! Moedig hoor om dat pokkenweer te trotseren!

  1. Ja absoluut, we werden door alle ‘medewerkers’ ook zeer gastvrij onthaald.
   En ja, ik ben altijd al enthousiast over de dierentuin in Emmen en diens personeel en ook razendbenieuwd naar hoe het straks allemaal zal zijn als alles klaar is.
   En ondanks het natte pak was het zeker zeer de moeite waard, heb er totaal geen spijt van gegaan te zijn.

      1. ;-) Heel soms ben ik wel transparant hoor ;-)
       Als iets mijn ♥ eenmaal heeft dan is mijn enthousiasme niet meer te stuiten, mede gestuurd door mijn impulsiviteit uiteraard.

       Dank je wel.

 3. Wat vreselijk jammer dat het weer zo slecht was. Ja met deze storm begin je inderdaad helemaal niéts met een papraplu! Maar de werkzaamheden gaan dus gewoon door en dat is natuurlijk belangrijker voor het park;-)

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: