Verhuizing….

Na lange tijd onrust in de olifantengroep in Noorder Dierenpark te Emmen werd in eerste instantie besloten de groep op te splitsen en ze dan in twee delen overdag naar buiten te laten tot er een betere oplossing zou komen. Een Duitse dierentuin wilde de kleinste van de twee groepen wel hebben en alles werd in het werk gezet om dat te regelen. Hier kwam een kink in de kabel toen uiteindelijk bij een routinecheck bleek dat de olifanten antistoffen tegen tbc in hun lichamen hadden.

Naarstig werd er gezocht naar een andere oplossing en die werd gelukkig gevonden. Het overlijden van Bull Radza kwam er op 2 oktober ook nog tussendoor en nadat de olifanten dit ook verwerkt hadden werd er opnieuw begonnen met het trainen. De kleinste olifantengroep werd voorbereid op een verhuizing naar Dierenrijk in het Brabantse Mierlo.

Vandaag was het dan eindelijk zover….zonder enig probleem liepen Mama Htoo Yin Aye met baby-zoon Thuya een kist in terwijl dochter Ma Palai en zoon Mong Tine de 2e kist inliepen waarna de reis kon beginnen. In Noorder Dierenpark Emmen wordt daarmee de bestaande groep terug gebracht naar ‘slechts’ 7 (binnen niet al te lange tijd hopelijk 9 omdat men vermoedt dat Mingalar OO en Shwe Zin nog drachtig zijn van Radza) olifanten, waarvan 3 dames en 4 mannen:
Dames:
Mingalar Oo (1-3-92 dochter van Htoo Kin Aye), Ma Yay Yee (2-5-99 dochter van Htoo Kin Aye) & Shwe Zin (8-8-07 dochter van Htoo Kin Aye)
Mannen:
Yoe Ma (4-9-08 zoon van Ma Yay Yee), Ein She Min (23-5-09 zoon van Htoo Kin Aye), Einga Tha (9-3-10 zoon van Htoo Kin Aye), Shwe Myarr (8-8-11, zoon van Mingalar OO).

In Emmen wil men met deze groep de start maken om een nieuwe kudde op te bouwen. Hoe dit vorm gaat krijgen weet ik nog niet… ik vermoed zelf dat men ergens een bull vandaan haalt want het lijkt mij niet logisch dat de mannetjes die er nu lopen de aanwezige vrouwtjes bezwangeren gezien de familie-bloedbanden.

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: