Verhuizen

Beschreef ik zondagavond HIER het cadeautje van Liesbeth en ben ik op dit moment nog steeds onder de indruk van de 1e dat ik met eigen ogen aanschouwde hoe gieren zich over een karkas ontfermen… bevestigde Daphne mij vanmiddag wat ik zondag al van een meneer gehoord had die ik ontmoette en even sprak.

Burgers Zoo is een dierentuin die nog wel enkele stappen te zetten heeft, als ik dat mag zeggen, in het verbeteren van dierenverblijven, sommigen althans. Ook dit park timmert enorm aan de weg ter verbetering van de leefomstandigheden van hun veestapel. De vele vogelkooien waren kennelijk nog niet aan de beurt geweest… en daarmee zou men dan maandag beginnen, zo vertelde die meneer mij, om plaats te maken voor een nieuw ecodisplay: Burgers’ Mangrove.

De Vale Gieren zijn ondertussen verhuisd naar Gaia Zoo in Kerkrade.  Waar veel van de andere vogels naar toe gaan weet ik (nog) niet maar hoe dan ook, de Vale Gieren mogen hun vleugels gaan uitslaan op een voor hen hopelijk perfect stukje nieuw grondgebied. Grappig vind ik het dat ik ze afgelopen zondag dan voor het laatst in Arnhem zag, voor het eerst zag hoe ze eten en rangorde in stand houden en dus hoorde dat ze er bij een volgend bezoek niet meer zullen zijn.

4 thoughts on “Verhuizen”

 1. Edward McDunn schreef:

  Hopelijk hebben ze het in hun nieuwe onderkomen naar de zin Melody. Deze fraaie foto’s heb je in elk geval dan nog.

  1. Melody schreef:

   Dat hoop ik ook Edward!

   Dat is waar ;-)

 2. Kakel schreef:

  Meer ruimte is beter voor zowel mens als dier. Vanmiddag ga ik de schildpadden van mijn vriendin naar de opvang brengen, want de nieuwe bewoners willen de vijver in haar tuin dichtgooien. Elke verhuizing is aanpassen, maar dit wordt een heel goede verbetering. Ik hoop dat dat ook voor de dieren van Burgers Zoo geldt.
  Fijn dat je zo’n lieve vriendin als Liesbeth hebt!
  Lieve groet

  1. Melody schreef:

   Zeker weten…. ik hoop dat het de dieren daar beter zal gaan.
   Dat hoop ik met je mee.

   Ja zeker weten ;-)

   knuffel xxx

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: