Van…via…naar…

Van…via…naar…

Van rommel, via 3 gebroken nagels en pijnlijke knieën, afdingen en langs lijst naar 57 boeken, en meer naar zoekende auto…

Eens in de zoveel tijd is er een vlooienmarkt in de TT-hallen, lekker dichtbij dus. Vandaag was het weer zover. Niels haalde me op en onder het mom van onze vaste uitspraak: “onze kracht is dat we niets nodig hebben….” gingen we op weg.  Enigszins ‘arm’ gekleed want we weten ondertussen dat als je op (te) netjes gaat, dat de prijzen opdrijft.  Net als gisteren onder begeleiding van een stralende zon maar wel beduidend minder koud, reden we naar de zuid-westelijke buitenkant van de stad.  Op het terrein aangekomen zagen we dat het enorm druk was…. tegelijkertijd was er namelijk ook de hobby-doe-beurs… Een paar zwanen schenen zich er niets van aan te trekken en wij gingen ook in alle rust met een grote boog om hen heen.

280216a

Op ons gemakje schuifelden we via de ingang de enige zaal die ingeruimd was voor de vlooienmarkt binnen.  Niet zo heel veel kramen als dat we gewend zijn dus we verwachtten redelijk snel weer buiten te staan, ons nog wel een ietsiepietsie storend aan het feit dat we wel de volle pond voor de entree moesten betalen. Wetende wat nog op Niels’ verlanglijstje staat, evenals dat hij weet wat op de mijne staat, maar ook verlanglijstjes van andere mensen kennende, struinden onze ogen zoekend en wel alle uitgestalde waren bij langs. Onze verlanglijstjes werden niet korter maar die van anderen wel want op zeker moment zagen we rijen dozen vol met Donald Duck pockets staan en tja we weten dat Janine, de dochter van Anita, die spaart en de series nog niet compleet heeft. Hoe ideaal Whats-App dan is bleek wel toen zij in een reactie op een vraag van ons, welke mis je nog, appte: “ik ga je spammen…” en vervolgens stroomden appjes met nummers binnen.

Terwijl die appjes binnen kwamen namen we ff plaats aan een tafeltje in de hoek van de zaal om een kopje koffie te nuttigen, en dat smaakte prima. Even op adem komen, met mijn tanden haken van 3 gebroken nagels weg te trekken,  stramme knieën masserend, en de gewrichten weer op hun plaats zettend glimlach … ‘je wordt ouder mama, geef t maar toe, je wilt er alles aan doen maar weet niet hoe’….  alvorens we terug gingen naar boeken-moeder en zoon. Moeder en zoon achter de kraam vonden het geweldig natuurlijk hoe we in samenwerking de nrs opnoemden, zochten en uit de dozen gristen.  “Het duurt ff  maar dan heb je ook wat…”  We kwamen op een mooie prijs uit en moeder en zoon waren zo lief om de doos voor ons te bewaren tot we het pand zouden verlaten zodat we er niet heel de tijd mee hoefden te slepen. Dit gebeuren herhaalde zich een paar keer bij andere kraampjes, waar overigens de voorraad echt veel, veel kleiner was maar waar we toch nog een paar konden scoren. Uiteindelijk scoorden we zo toch nog 57 van de 92 nummers die Janine ge-appt had. Een Haags-meisje gaat heel blij worden! Voorpret maakt zoiets extra leuk!

Ik had kortgeleden een prachtig schilderwerk van Geesje gekregen dat nog steeds een lijst behoefde, die had ik tot dusver nog steeds niet gevonden. Niet zomaar een lijst natuurlijk, het moest wel een mooie zijn want dat verdient het werk gewoon! Manlief zou er eentje voor me maken maar bij gebrek aan materiaal, tijd en vooral conditie, was dat er nog niet van gekomen. Dat hoeft nu dus ook niet meer want ik vond een prachtige lijst met mooie passepartout erin, die me wel te groot leek, met als inhoud een vreselijk kitscherig werk, die ik toch maar scoorde na wat afgedongen te hebben uiteraard. We brachten de lijst bij de boeken-moeder en zoon en zij wilden er wel even op passen. We struinden de laatste rij nog door, haalden vervolgens onze spullen en gingen naar buiten.

280216b

Terwijl ik een sigaretje rookte zakte Niels door zijn knieën en zette de boeken op nummervolgorde in de doos. Daarna op weg naar de parkeerplaats, naar de auto… die we niet vinden konden! Stel je voor…. het waaide inmiddels behoorlijk dus ik was met mijn grote lijst een behoorlijke windvanger, Niels droeg een zware doos boeken… maar we konden de auto niet vinden….   op zeker moment spotte ik hem dan toch, gelukkig! De spullen ingeladen, vervolgens Anita op gehaald en toen naar mijn huis voor welverdiende koffie. Nadat zij weer vertrokken waren gingen manlief en ik aan de slag met de lijst en het schilderij van Geesje.  Het was inderdaad te groot, veel te groot, he bah. Kortom, ik moet nog op pad voor een passende passepartout dus nog even geen foto, die volgt tzt dan wel.

12 gedachten over “Van…via…naar…

 1. Zo hé, dat is een heel ander behangetje. Waar zijn je kiekjes, bloemen en planten?
  Tof dat jullie zoveel pockets hebben gescoord. Die dochter gaat helemaal uit haar dak.

  1. ;-) ben bezig met een nieuwe layout…. jij kwam hier binnen enkele seconden nadat ik het geactiveerd had, moet het dus nog helemaal aanpassen ;-) Komt wel goed !

   Ja zeker weten, dank je wel.

 2. Oke das een doos vol. Je hebt het leuk gehad ondanks das te lezen. Ik moet bijna altijd werken als er een rommelmarkt is. Zo jammer! Wil nog steeds eens naar Den Bosch. Liefs

  1. Ja klopt wel ;-) Ze hoeft er ‘nog’ maar ….32

   Gelukkig zijn er hier elk weekend rommelmarkten in de regio…zowel op zaterdag als op zondag, als ik zou willen zou ik het dus elk weekend kunnen doen, maar zo gek ben ik natuurlijk nou ook weer niet…
   Den Bosch zegt me niets in die zin…. hou ook niet zo van die megalomane markten, heb liever die kleine knusse (en ja soms ook muffe maar dat nemen we dan op de koop toe ;-) )

   xxx

 3. Flink ingeslagen met die Donald Ducks! En je hebt een mooie lijst, dus niet voor niets geknakte knieën en nagels (-: Je zou eigenlijk je auto moeten kunnen oproepen net zoals David Hasselhof in die ene serie deed. Dát zou nog eens een uitvinding zijn waar ik warm voor loop!
  Dikke knuffel

  1. Zeg dat wel…. Janine helemaal happy ..dus wij ook…

   haha ja dat zou wat zijn he? Dan lopen we vast niet als enigen warm…. denk je wel ?

   =x=♥

  1. Nou inderdaad, dat vonden wij ook.

   Ze heeft er al heel veel…… er zijn er namelijk ontzettend veel van…. maar met deze 57 erbij is ze aardig op weg om haar collectie compleet te krijgen….. nu nog 32 …

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: