Uitwaaien

In onze verkeringstijd waren we elke vrij zondag op pad. Toerden we de noordelijke provincies door met vrienden in meerdere auto’s terwijl we via een 27-mc bakkie op zoek waren naar contact met mede-hobbieisten. Soms waren we met (schoon)pa en (schoon)ma op weg en reden we een route, soms ook met opa. Toen er eenmaal kinderen waren deden we dat veel minder, zeker toen ook het 27 mc gebeuren tot het verleden begon te behoren.

Nou krijg ik Joop maar zelden bereid het huis uit te gaan voor een uitje maar vandaag had hij er zin in, dat liet ik me natuurlijk geen 2 keer zeggen. Bastiaan wilde zijn enige vrije dag in de week, hij werkt al weer weken 6 dagen in de week, voor zichzelf houden om aan zijn knutselproject verder te werken, prima, dus togen Joop en ik met DAPHNE op weg richting het noorden om eens even lekker uit te waaien. Hier in Assen waaide het al stevig dus dat beloofde wat.

Via een alternatieve route belandden we uiteindelijk in Delfzijl en daar op de dijk waren we even blij dat onze haren in ieder geval aan één kant vastzaten, anders waren we kaal thuis gekomen. Daarna zetten we de reis voort naar Termijnterzijl want ja, net als vroeger wilden we ons het lekkerste visje niet ontzeggen. We wonen niet dichtbij een kust dus verse vis is anders dan verse vis die je aan de kust koopt. In Termuntenzijl zijn we de haven doorgelopen en hebben we het gemaal van binnen mogen bekijken. De verantwoordelijke meneer was zelfs zo vriendelijk om de machinerie aan te zetten, iets dat Joop natuurlijk prachtig vond. Het geluid dat daardoor geproduceerd werd was mij te veel dus ik vluchtte zo snel als ik kon naar buiten en ging in de zon op een bankje zitten, weliswaar met muts op en kraag hoog want zo warm was het nou ook weer niet.

Weer even later zaten we op het terras, uit de wind, te smullen van heerlijke vis. Zelfs Joop at zijn portie helemaal op, en dat zegt wel iets over iemand die altijd roept geen vis en aanverwante producten te lusten. Daarna stapten we weer de auto in en kozen wederom een (zeer ruime) alternatieve route huiswaarts. We reden ook door het aardbevingsgebied, we zagen veel ‘te koop’-borden staan maar toch ook weer minder dan we eigenlijk verwacht hadden. Het is al jaren een grote droom van ons een grote boerderij te bewonen, die zagen we volop, en bij elke boerderij die we mooi vonden droomden we hardop. Met werk in Assen / Hoogezand voor ons en onze jeugd is verhuizen naar het noorden van de provincie Groningen natuurlijk nooit een optie maar dagdromen mag wel, toch?!

Rond het avonduur stapten we weer binnen waarna ik gelijk plat op de bank kroop want tja… het beklimmen van een dijk in Delfzijl via keien van golfbrekers was niet helemaal gegaan zoals ik gepland had. Hoe dan ook hebben we toch een heerlijke middag gehad waarvan we achteraf zeiden: ‘waarom doen we dit eigenlijk niet vaker?’ Waarop het antwoord achterbleef en Joop wat schaapachtig grijnsde omdat hij wel wist waar het antwoord te vinden was. Of zal dat na vanmiddag veranderen? Laten we dat nog maar even afwachten ;-)

12 thoughts on “Uitwaaien”

 1. Petr@ schreef:

  Wat leuk!
  Dat doen wij ook graag een beetje toeren en lekker ergens iets gaan eten.
  We hebben dezelfde droom, ooit willen wij verhuizen naar het noorden, maar of dat ooit gaat gebeuren???

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Ja enorm!
   Kan ik me goed voorstellen, ik geniet er extra van als het gebeurt omdat het zo weinig gebeurt dat ik manlief de deur uit kan krijgen…..

   Die droom zal pas gerealiseerd kunnen worden als we een vette prijs winnen want met werken verdienen noch erven zit er niet in ;-)

   Overigens in het noorden staan huizen zat te koop

 2. Truus schreef:

  Ha, dat zijn van die dagen met een gouden randje. :-)
  Maar die wind mag je houden. Daar kan ik erg slecht tegen. ;-(

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Ja hihi inderdaad ;-)

   Is goed hoor, al zou ik die willen weggeven dan zou de kust dat mij vast niet toestaan…. kust en wind horen onlosmakelijk daar bij elkaar.

 3. marjak schreef:

  Klinkt als een heerlijke dag! En een lekker visje, daar zijn wij allebei ook niet vies van. Jammer genoeg komt het er bij ons, door?????, ook te weinig van om zo iets te doen;-(

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Dat was het ook zonder meer!

   Tja, mijn man is niet zo gemakkelijk het huis uit te krijgen….. hij werkt en sport buitenshuis en aangezien hij in ploegendienst werkt is hij niet zo heel vaak ‘s weekends thuis…. en tja als hij dan wel thuis is wil hij niet weg vaak…. gisteren had ik dus dubbel mazzel, hij was en vrij en wilde weg ;-)

 4. ria schreef:

  Heerlijk zo’n dagje uitwaaien. Met een haarband of muts voel je niet veel van de wind. Alleen ga ik niet ,gelukkig heb ik de honden die graag meelopen,behalve als het regent. Vis lust ik niet. Fijn dat jullie zo genoten hebben.
  Liefs Ria

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Ja inderdaad!

   Ik had een haarband in en een muts op maar beiden waaiden af ;-)

   Alleen ga ik ook niet (meer), dat vind ik niet meer prettig.

   Dank je wel, het was inderdaad heerlijk.

   -x-♥

 5. rietepietz schreef:

  O ja héérlijk zo uitwaaien al hoeft zo’n toeristische route erbij van mij dan weer niet;-) gelukkig hoeft dat ook niet want ik al relatief dicht bij huis “uitwaaien”.
  Dromen mág natuurlijk en wie weet , het kán altijd nog hoor maar voorlopig dus gewoon maar wat vaker zo’n dagje vluchtgedrag;-)

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Die toeristische route is iets dat ik wel graag doe, het Groningse hogeland in zo anders dan het Drentse land. Ik hou enorm van die verschillen in Nederland.

   En uitwaaien….dat kost mij altijd ettelijke kilometers maar dat vind ik dan weer niet erg. Al rij ik niet meer zo vaak al vroeger mijn ‘rondje Nederland’ waarbij ik vaak (altijd in mijn eentje) naar HvH reed, daar uren op het strand vertoefde en weer naar huis reed (NIET IN DE ZOMER)

   Dromen mag, moet zelfs zou ik willen zeggen, en een dagje vluchtgedrag invullen is nooit verkeerd ;-)

 6. Plato schreef:

  Wat fijn, zo’n dagje samen uitwaaien. Dat moet je inderdaad meer doen. De kop waait er zo mooi schoon van.

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Ja klopt helemaal, ligt ook niet zo zeer aan mij, ik wil dat altijd wel maar ja mijn man is soms zo moeilijk van de bank af te krijgen….. zoveel leuks dat hij vanaf daar kan doen volgens hem….

   al snap ik t ook wel want hij werkt ook veel door de ploegendiensten op zondag, dus tja een vrije zondag wil hij dan niet altijd op sleeptouw genomen worden….

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: