Totaal anders.

Marja

De waanzin rondom het oudste en meest originele volks-lees: KINDER-feest neemt, het is dus tóch mogelijk, steeds absurdere vormen aan. Ons land, multiculti tot ver in het overdrevene… onze eigen cultuur, voor zover die al ooit echt waarde had…. wordt met het sop weggespoeld als was het iets dat totaal geen waarde had.

Negerzoenen mogen niet…. Jodenkoeken wel…
Zwarte Pieten mogen niet…..een eeuwenoud volksfeest opheffen mag wel….
Nu moeten alle Sinterklaas-liedje herschreven worden, kan het nog belachelijker?
Gaat ons volkslied ook herschreven worden? “van Duitschen bloed… ” en meer van die teksten…

Degenen die het voor het zeggen hebben zijn echt het padje kwijt!

Het is nog maar september maar ik kan me nog niet verheugen op het grootste kinderfeest van het jaar, ook al ben ik dan bijna 52 en heb ik geen kleine kinderen om me heen met wie ik het kan vieren. Ik ‘vier’ het mee met de kinderen die ik tegenkom in mijn dagelijks bestaan en geniet van hun genieten.

En mijn jaarlijks Blog-Sinterklaas-spel dan?
Ik weet op dit moment nog niet wat ik ermee moet. Als ik het spel wel weer organiseer in blogland dan zoals vanouds, dan zullen er zeker geen aanpassingen in de teksten zijn!!!

Is er nou werkelijk niemand die deze nonsens een halt kan toeroepen???

20 thoughts on “Totaal anders.”

 1. cornma schreef:

  Waarom moeten wij al die vreemde binnenkomende culturen omarmen en verwelkomen om door diezelfde vreemde culturen van onze eigen volksgebruiken te worden ontdaan? Nederland heeft totaal geen eigenwaarde meer.

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Die vraag kan ik niet beantwoorden….. het enige dat ik tot mijn spijt moet toegeven is dat ik merk dat mijn ‘gastvrijheid’ en de wil in mij om iedereen als ‘gelijkwaardig’ te willen zien en behandelen…..steeds kleiner wordt.

   Ik wil niet discrimineren maar dat wordt wel steeds moeilijker.

 2. Elisabeth schreef:

  Ik vraag me wel eens af waar dit eindigen moet ,zal er maar geen uitspraken over doen !
  Fijn weekend,liefs Elisabeth

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Ik ook……

   Dank je wel, jij ook, liefs terug.

 3. Rietepietz schreef:

  Hélémáál waar wat je daar allemaal zegt….. Ik erger me er óók groen en geel aan.
  Zag dat de firma bolletje z’n pepernoot verpakkingen al aangepast heeft, alleen maar knusse huisjes op de verpakking en geen Sint en Piet meer te bekennen.
  Ik ga er foto’s van maken en de fabriek aanschrijven, ze kunnen mij als klant helemaal vergeten!
  Ik heb mijn Piet in de zak nu op you tube uit z’n verborgen stand gehaald en openbaar gezet.
  Je hebt ook gelijk dat het iets doet met onze tolerantie, wie mijn cultuur in mijn landf niet respecteert heeft ook niets van mij te verwachten.
  http://youtu.be/lcnqjL9j9Zs

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Je filmpje is GEWELDIG!!!! Ik heb hem in hier erbij gezet.

   Precies!!!

   1. Elisabeth schreef:

    Je filmpje is echt geweldig .Ik wil zeker respect hebben voor ieders gebruiken en overtuiging , maar laten ze het ook voor onze gebruiken hebben .Zo zouden we heel vreedzaam en goed met elkaar kunnen leven .
    Elisabeth

    1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

     Klopt hoor…. maar het wordt wel van ons verwacht maar geven is er niet bij….

 4. Bibje schreef:

  Het is alleen wel zo dat mijn kleinkindjes(als ik die al ga krijgen) de liedjes dus gewoon anders leren dan ik en mijn kinderen dat hebben gedaan. En zij zullen niet beter weten.
  Zo leerde mijn broertje al heel andere liedjes en aangepaste liedjes. En mijn kinderen ook weer nieuwe liedjes en nog meer aangepast.

  Is het dan geen betere reden om het maar helemaal af te schaffen, omdat de kinderen steeds weer de stuipen op het lijf gejaagd worden? Dat de ex-kinderen gaan procederen, omdat letsel hebben opgelopen en nu schadevergoeding eisen. En een verbod op het feest. ;)

  ik heb wel even ouderwets genoten van de liedjes.
  Fijn weekend
  gr Bibje

 5. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

  Op zich klinkt dat logisch …..
  Wat mij zo boos maakt is het feit dat een handjevol idioten zijn zin krijgt …..en iedereen de mond vol heeft van respect naar andere culturen etc…. En wij Nederlanders passen ons altijd 100% aan een ander aan maar niemand in onze flutregering staat op ter bescherming van de Nederlandse cultuur en diens erfgoed!

  1. bibje schreef:

   het was ook cynisch bedoeld hoor. Dit hele gedoe lijkt zo op het etalge-gedoe in Engeland in de jaren 90(?) toen ze besloten om uit respect voor de niet vierende allochtone bevolking, de kerst-etalages af te schaffen. Zo kon men ook niet meer gevoelig reageren op het feit dat kerst een nationale feestdag was en alle andere exotische religies hun dagen niet nationaal vrij hadden…pffff
   dat is weer snel teruggedraaid het jaar erop na massaal protest.
   Hier is men te politiek correct. Zelfs de rechter geeft deze gekwetste zichzelf slachtoffer voelende medemensen gelijk.

   Vraag me alleen wel af waarom diezelfde mensen vol adoratie de gouden koets voorbij zien rijden. Dat ding staat vol schilderingen van ons koloniale slavenhouderij verleden.

   1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

    Ja precies!

    En gaan de musea ook sluiten? Er hangen veel kunstwerken in diverse musea die verkregen zijn dankzij slavernij…. dan wel beelden ervan.
    Hoeveel Nederlanders zijn niet rijk geworden door in het verre Afrika bijvoorbeeld slaven te houden om plantages te runnen… met grof geweld land ingepikt etc… zo schoon is ons volk toen al niet geweest

 6. Frederique schreef:

  Ik erger mij echt groen en geel aan deze ‘discussie’!! Bahhhh…. wat en leuk kinderfeesrt is, wordt nu echt helemaal de grond in geboord. Na vele jarten geen Sinterklaas te hebbn gevierd (GROTE KINDEREN) zijn wij nu weer aan het feesten geslagen. Kleinzoonvindt het geweldig en volgend jaar nog een kleintje …

  Ik erger mij echt groen en geel hier aan. Bahhhhh… laat het gewoon blijven wat het is, een kinderfeest. En leuk kinderfeest, wat door volwassenen onderuit wordt gehaald. Ik heb er eigenlijk geen woorden voor!

  Liefs Frederique

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Ja meis…. ik vind het ook te absurd voor woorden.
   Of je het nu viert of niet…. het is bespottelijk dat een stelletje idioten de kans krijgt het te verpesten.

   Liefs terug

 7. We zijn pas weer terug in Nederland als die oude man met zijn (zwarte) Pieten al weer terug is in Spanje. Het zal wel niet zo’n vaart lopen.

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Dat duurt nog wel ff dus …..

   Ik hoop echt dat jullie gelijk krijgen!!

 8. Mirjam Kakelbont schreef:

  Ik roep wel Halt! Maar niemand luistert naar me.
  Het is gewoon van de idiote dat zo’n klein groepje het weer
  voor de rest verpest. Zoveel pietluttigheid over een
  kinderfeest. Laat mensen die zich ergens druk over willen
  maken een andere doelgroep kiezen! En als je niet tegen
  Sinterklaas en Zwarte Piet kan, duik onder, of ga gewoon
  blijvend in een ander land wonen. Waar alles vast veel beter
  geregeld is. Grrrr. Ik zou me zo kwaad kunnen maken als ik zou
  willen. Onze eigen cultuur wordt om zeep geholpen. Hier
  wordt alles getolereerd, behalve onze eigen cultuur…
  Diep treurig. Ik weiger me aan te passen aan de liedjes.
  Het is dat ik mijn medeboodschappendoeners niet wil
  chockeren, anders zou ik luidkeels in winkels de oude tekst
  mee”zingen”. Kortom: wij zijn het eens :-D
  Kusje!

 9. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

  Ja!
  Het nederlanderschap kan wel geschrapt worden uit onze woordenboeken, en ieder ander woord waarop ‘typisch nederlands’ van toepassing is ook want het is fictief… een fantasie, het bestaat immers niet, sterker nog het heeft totaal geen waarde.

 10. Dwarsbongel schreef:

  Tja, wat zal ik er van zeggen? Als je een klas met 20 kinderen hebt, en ééntje wordt er altijd gepest, moet je er dan maar niets aan doen, omdat de meerderheid het een leuk spel vindt?
  Maar volgens mij wordt de discussie helemaal verkeerd gevoerd: Sint en Piet zijn een symbolisering van goed en kwaad in “onze christelijke traditie”: Sinterklaas staat voor het goede, immers de afbeelding van de kerkelijke hoogwaardigheidsbekleder, en Zwarte Piet staat voor de duivel die je pakt als je niet doet wat de kerk je opdraagt… Je kunt Zwarte Piet dus pas ontslaan als Sinterklaas met pensioen gaat, om het zo maar te zeggen.
  In mijn jeugd heb ik nog horen beweren dat gekleurde mensen donker zijn als gevolg van de straf van God voor het gedrag van Cham, de zoon van Noach, die zijn vader bespotte toen die stomdronken was. Dat Zwarte Piet zwart is, komt dus niet door de schoorsteen, maar door zwartekousen-Bijbelinterpretatie, want volgens mij staat het er nergens letterlijk in…

 11. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

  De bijbel staat bol van …..het gebrek aan vele feiten waar veel mensen zich al eeuwenlang aan vasthouden.

  Het verleden….de geschiedenis…..is zoals het is, daarvan niemand iets aan veranderen, hoe groot ook de wens…. Het Sinterklaasfeest ….is niets meer en niets minder dan een feest voor de kinderen.

  Op zich zou ik niet zoveel moeite hebben met enkele wijzigingen mits het maar niet met geweld afgedwongen wordt zoals nu wel gebeurt.
  Ik zou wel eens dat groepje willen horen protesteren zodra wij Nederlanders iets uit hun cultuur zouden gaan aanvechten om het verboden te krijgen.

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: