Toch maar….. Gelukkig!

Wat te doen als je iets te vieren hebt, twee dingen zelfs, maar alle zin aan feestjes en alles dat daarbij hoort met de regen lijkt te zijn weggespoeld? Volg je dan je eigen wil of laat je het plezier van mensen die je dierbaar zijn voor gaan? Best wel moeilijke beslissing, vind ik zelf, het egoïsme in mij speelde op maar was niet groot genoeg en dus ging het feestje alsnog door, zij het dan in een kleinere setting dan oorspronkelijk gepland was. De afgelopen weken is er veel gebeurd om me heen, en nog steeds gaande, dat mijn grondvesten behoorlijk heeft doen schudden en dat heeft mentaal nogal een impact. Zo fijn (not!) voor iemand die 24 uur per dag, 7 dagen in de week, strijdt om rechtop te blijven staan om niet door manische buien, die ook fysiek hun macht laten gelden, onderuit geschoffeld te worden.
Joop werd 4 juni 57 en gisteren 8 juni waren wij 35 jaar een stel. Ondanks dat ik vind dat je niet in het verleden moet blijven hangen is het toch wel bijzonder dat wij nog samen zijn gezien de stormen die we over ons heen hebben gekregen en dat je dan toch nog steeds samen bent is wel een feestje waard toch? En zo kregen we een paar mensen op bezoek gisterenmiddag, ik zag er als een berg tegenop. Hou er niet van een masker op te zetten en mij anders voor te doen dan dat ik ben en me voel, maar om nou gasten te belasten met de zooi tussen mijn oren is ook weer een stap te ver. Gelukkig had ik de ‘juiste’ gasten uitgenodigd en de sfeer was vanaf de 1e seconde helemaal goed. Er kwam van alles op tafel, leuke dingen en minder leuke dingen, zo fijn dat men zich in de groep dusdanig vertrouwd voelde dat dat kon en gebeurde.
Ook andere, onuitgenodigd weliswaar, gasten kwamen bij ons binnenvallen. Enkele hommels, enkele wespen, een grote groep mussen, een aantal meesjes, een Turkse tortel en een prachtige ‘dame’ die zich minutenlang liet bekijken, kwamen ons gezelschap vergroten. Nadat iedereen weer was vertrokken, de boel opgeruimd, de jeugd weer boven in hun eigen domein, en Joop en ik samen op de bank zaten was ik toch wel erg blij dat ik niet mijn eigen zin doorgedreven had om de hele boel volledig af te blazen. Hoe moe ik ook was, het was erg fijn geweest, dus… ‘Toch maar…. Gelukkig!’

18 thoughts on “Toch maar….. Gelukkig!”

 1. Frederique schreef:

  Zo fijn om de juiste mensen om je hen te hebben. Heel belangrijk, kan ik je wel zeggen. Die je feilloos aanvoelen en waar je ook je verdriet kunt tonen.

  Nogmaals van harte met je Hubbie en natuurlijk je jubileum! 35 jaar een stel.!
  Zeker een feestje waard. Hulde dat je toch een feestje hebt gevierd.

  Liefs Frederique

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   ja dat is ook zeker waar, al ben ik wel iemand die zich liever afsluit/verstopt in dat soort buien.

   Dank je wel, wij volgen jou en jouw hubbie op de voet ;-)
   -x-♥

 2. MarjaK schreef:

  Gefeliciteerd met Hubbie en jullie jubileum!
  Fijn voor je, dat je ondanks de tegenzin, het feest door hebt laten gaan én dat het goed was. Ik kan het me wel voorstellen, hoor, ik heb ook eerder de neiging om me te verstoppen. Ik heb wel een verjaardag laten schieten, omdat ik helemaal niet in m’n hummetje was en het ook niet zag zitten. Daar kwamen allemaal héle lieve leuke en aardige mensen, maar niet zoals bij jou, waar ik me genoeg thuis voel om eerlijk te zijn.

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Dank je wel Marja!

   Ik laat best vaak iets schieten omdat ik mezelf niet iets wil aandoen waar ik dagenlang last van heb maar meer nog omdat ik anderen niet mijn bui wil aandoen.
   Je weet het natuurlijk nooit op voorhand maar de redenen voor beide feestjes wogen zwaar genoeg om het risico te nemen en gelukkig is het, achteraf bezien, goed geweest.

 3. Rietepietz schreef:

  Wat een práchtige taart, het is wel duidelijk wat Joop z’n Hobby is.
  Alsnog gefeliciteerd met alle heuglijke feiten en gelukkig dat het tóch nog een ëcht” feestje werd !
  lastig als je niet feesterig bent aangelegd maar je hebt gelijk dat je daar niet altijd “je eigen gang”in kunt gaan !

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Ja mooi he?! Dank je wel hoor! Ja dat vind ik dus ook, zeker ook omdat mijn thuisfront al te vaak moet ‘lijden’ onder mijn ‘buien’.

 4. minoesjka2 schreef:

  Mooi dat je die stap toch gezet hebt om het toch te vieren. En nu hopelijk je verdiende rust.

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Dank je wel! Eh ja….vanochtend weer druk geweest met zorg rondom zieke… maar sinds even na twaalf tijd voor mijzelf, alhoewel ik net wat ‘schoolwerk’ heb gedaan, ik help een studerende vriendin met het schrijven van haar verslagen.

 5. CorryR schreef:

  Ken je toch nog niet goed genoeg, want merkte niks van je neerslachtige bui. Integendeel: ‘t was beregezellig.

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Fijn te lezen dat je het zo ervaren hebt, doet me erg goed!
   Het is me gelukkig gelukt jullie er geen last van te laten ondervinden.

 6. Mirjam Kakelbont schreef:

  Je bent en blijft een kanjer! Ik ben heel blij dat alles goed gegaan is, en je het naar je
  zin hebt gehad. En je echtgenoot natuurlijk. De taart zal best gesmaakt hebben, in ieder
  geval heel origineel <3
  Liefs en tot gauw,
  Kakel

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   ;-) Dank je wel.
   Ja die was erg lekker inderdaad, en echtgenoot heeft zich ook prima vermaakt.

   -x-♥

 7. cornma schreef:

  Weet je wat ik denk, Mel? Jij geeft mensen niet het gevoel dat ze gast zijn, maar dat ze erbij horen en dat is best speciaal, vind ik.
  Jullie zijn ook al 35 jaar samen? Dat had ik even gemist, maar alsnog van harte gefeliciteerd.

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Daar heb je helemaal gelijk in, want zo wil ik dat dus ook! Overigens ik nodig niemand te gast uit, alleen maar hen die er ook bij horen ;-)

   Haha ja….. in mei kenden we elkaar 37 jaar maar 8 juni waren we 35 jaar een stel. Dank je wel hoor!

 8. Plato schreef:

  Van harte gefeliciteerd met dit alles. Nee, je bent niet egoïstisch als je iets niet wilt vieren.
  Je zal er je reden voor hebben. Trouwens, verplicht vieren dat is pas erg zeg. Ik ben binnenkort jarig en het is vaderdag. Maar ik vier geen van beiden. Wie doe ik daar in hemelsnaam verdriet mee? Wie komen wil is welkom maar ik plak er geen etiketjes meer op. Dat voelt een stuk rustiger.

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Dank je wel. Op zich niet he? Maar…. ik stond er niet alleen, Joop was jarig en dat mag niet genegeerd worden. Verplichtingen, tja daar doe ik niet aan als ik het immers voorkomen kan ;-) Niemand lijkt mij, en zo wel dan moet je je afvragen (denk ik) in hoeverre diegene dan respect voor jouw wensen kan opbrengen.
   Ja zeker daar kan ik volmondig ja op zeggen ;-)

 9. Trees schreef:

  Het blijft moeilijk. Manlief was 9 juni jarig, hij werd 65 en wilde het perse niet vieren. Dus we zijn ‘m lekker gesmeerd met dochterlief. Heeft niks met egoisme te maken vind ik hoor. Lekker doen wat je zelf wilt. Maar ik ben blij voor je dat jullie feestje toch geslaagd was! En alsnog gefeliciteerd!

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Klopt!

   Als het mijn verjaardag zou zijn geweest had ik de hele boel afgeblazen inderdaad maar het was
   Joops verjaardag en hij heeft al genoeg met mij te stellen dus daar waar ik kan zal ik het hem
   Niet nog moeilijker maken.

   Dank je wel, ik ook :-) dank je wel.

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: