Süßes für eine Süße

10xnietdoen

Vrijdagavond laat knalde ik in een diepe put die zijn weerga niet kende. Heel lang geleden dat ik zo diep ging. Totaal overstuur wendde ik me tot mijn lichtpuntje in donkere dagen, Anita, die mij gelijk uitnodigde naar haar toe te komen voor een bakkie ‘troost’. Dat heb ik afgewezen uit veiligsheidsredenen omdat ik te diep zat en stijf van de angst stond en dus niet meer achter het stuur durfde te stappen. We spraken af dat zij mij vanmorgen op tijd zou komen ophalen en dat we dan weg gingen. Het waarheen doet er op zulke momenten niet toe, het enige dat ik dan wil is weg.

Nadat zij vanochtend binnenstapte dronken we eerst samen een bakkie en stapten vervolgens de auto in, reden de stad uit richting het Noord-Oosten zonder vooropgezet doel. We reden langs de bakker voor een zak krentenbollen en met nog weinig benzine in de tank reden we richten Duitsland. Over de grens zagen we het bordje met “Leer” erop en gingen van de autobahn af die stad in. Eerst maar op zoek naar een benzinepomp om te voorkomen dat de auto ons zou laten staan en bovendien moest ik ook nieuwe sigaretten hebben. Al snel zag ik een pomp langs de weg en even later liep ik naar binnen om af te rekenen. Heerlijk tanken daar overigens, 135.9 ipv 152.9 zoals het hier is. Achter de toonbank stond een man van mijn leeftijd, mooie kop ook en zeer charmant met heldere vrolijke ogen en een mooie bos haar. Nadat ik betaald had vroeg hij of ik het kassabonnetje wilde waarop ik uitlegde die niet te willen omdat de Nederlandse belastingdienst mij het geld toch niet teruggeeft. Hij keek mij even aan, draaide zich om, graaide uit een schaal een zakje met winegum-gummibeertjes en terwijl hij mij die overhandigde zei hij: “Etwas süßes für eine Süße”. Ik schoot in de lach en aanvaardde zijn geschenk en liep de shop weer uit et een glimlach op mijn gezicht. Sta je zo depressief als de pest, écht zó niet op je paasbest, op je 52e met een kop vol grijs haar, toch even met de mond vol tanden terwijl je het heel warm krijgt en zich een rode gloed uit je hals omhoog werkt naar je gezicht, door een spontaan compliment van een vreemde. Hoe goed zoiets dan toch kan doen!

Zoetsvooreenzoete

We zochten een parkeergarage op en liepen via een meubelwinkel het centrum in. Anita zag eetkamerstoelen waarbij ze moeite moest doen om niet te gaan staan ‘kwijlen’ terwijl ik datzelfde had bij een schitterende bank in een zowel hoekige als ronde vorm. Torenhoge prijzen op de prijskaartjes natuurlijk, ja wel als wij eens iets echt leuk vinden mag het ook wat kosten. We hadden een geanimeerd gesprek met de verkoper die ons alle geluk in een loterij wenste en aangaf dat hij hoopte ons dat terug te zien, wat wij hem natuurlijk prompt beloofden. We zochten een konditorei op en even later zaten we aan de cappuccino met een stuk kersen-room-taart. Daarna zijn we door het stadje gelopen en hadden we het ‘geluk’ dat het er erg druk was vanwege een activiteit met de naam “American Wheels” oftewel veel Amerikaanse auto’s uit de jaren 50 met hun eigenaren en eigenaressen erbij die gepast gekleed waren in kleding van de jaren 50. Veel petticoats en veel dames waren tot in de puntjes verzorgd gekleed. Ik maakte van enkele auto’s foto’s die ik naar Joop appte, die als antwoord gaf dat ik er maar eentje voor hem moest meenemen. Tja, dat ging niet natuurlijk, mijn kleine duivels kofferbak was nét te klein, waarop hij weer aangaf dat ik maar een aanhanger moest lenen of huren, tja… is een optie maar dan heb je wel een trekhaak nodig en die heeft mijn duiveltje dus evenmin. Jammer helaas pindakaas, geen Amerikaanse slee voor mijn hubbie.

Nou heb ik normaliter een bloedhekel aan winkels, ik kom er niet als ik dat voor elkaar kan krijgen en winkel dus altijd online, zeker voor kleding. Vandaag echter kon het me niks schelen en we liepen de ene na de andere winkel in en uit tot we op een gegeven een klein winkeltje inliepen waar het ene na het andere mooie kledingstuk hing, zowel voor Anita haar smaak als de mijne. Nu heeft Anita helaas last van allergieën bij bepaalde stoffen en dus is zij in Nederland vaak veel geld kwijt omdat zij duurdere kleding aan moet schaffen. Dit winkeltje had dus veel kleding van materialen die zij wel kan verdragen en de prijzen waren om van te watertanden, even later liepen we dus ook die winkel weer uit met beiden gevulde tasjes in de hand, dat konden we eenvoudigweg niet laten. Ik denk ook, dat we dat winkeltje vast nog wel een keer of 2, 3 , 4 … zullen gaan opzoeken!

potenplant

We zochten de auto weer op en reden terug naar Nederland. Bij het enige tuincentrum in het noorden, Winschoten dus, dat nog bloempotten verkoopt van een serie die ik spaar sinds een jaar of 3 ongeveer, parkeerden we de auto en haalde ik nog een pot met een plant voor op de salontafel. Ook kocht ik een zak met kaneelstokken voor mijn echtgenoot zoals ik altijd doe als ik een dag weg ga en hem ‘alleen’ laat. Daarna reden we terug richting Assen om de afslag Hoogezand te pakken. Na onze verhuizing in 2007, en die van Anita enkele jaren eerder, waren we nooit meer daar geweest, we waren wel benieuwd of het winkelcentrum erg veranderd was, terwijl we er doorheen liepen merkten we dus dat dat niet het geval was. Wederom in een kledingwinkel zag ik een stelletje hangen waar ik op slag verliefd op werd. Nou koop ik zelden kleding, draag het dus ook vele jaren voordat ik weggeef of weggooi als het niet meer te dragen is, wat zelden voorkomt, maar veel geld eraan besteden heb ik nog nooit gedaan. Dit setje was heel prijzig dus na veel wikken en wegen toch maar die winkel uit zonder het te kopen. De hele tijd heeft het me bezig gehouden en toen we terugliepen naar de auto heb ik nog even weer bij die winkel staan twijfelen om vervolgens te besluiten het niet te doen, het zou een te forse aanslag zijn op mijn spaargeld, dat na de afgelopen weken toch al behoorlijk geslonken was. Ook liepen we nog één andere winkel binnen toen ik zag dat een verkoper er nog steeds werkt. Die verkoper was mijn ‘vriendje’ op de lagere school. Hij was natuurlijk compleet verbaasd mij ineens voor zijn neus te zien staan al herkende hij me wel gelijk ;-) We liepen verder en na nog een cappuccino bij de Hollandse Eenheid Maatschappij liepen we terug naar de auto. Geruime tijd later besefte ik ineens dat ik de worst die ik in een zakje gedaan had, was vergeten af te rekenen…oepsssss We reden terug naar Assen waar we met koffie opgewacht werden, de kleding die ik gekocht had werd goed bevonden. Ook lag er een pakje op mij te wachten. Ik zag aan het handschrift gelijk dat één van de liefste blogsters die ik ken aan mij gedacht had, zo lief, dank je wel schat!!! Na de koffie keerde Anita huiswaarts, mij in een beduidend betere stemming achterlatend daar waarin ze me vanochtend had aangetroffen. In mijn hoofd raast nog van alles en nog wat dwars door elkaar en over elkaar heen maar GodZijDank voel ik me niet meer zo gruwelijk ongelukkig en doodsbang als dat ik me de afgelopen nacht voelde. Nou weet ik als geen ander hoe het in mijn hoofd onweren kan maar eraan gewend geraakt ben ik nog steeds niet helaas. Als er 1 wens van mij in vervulling mocht gaan is het wel dat ik daaraan wel gewend raak zodat ik er makkelijker mee om kan gaan.

Hoe dan ook, het was een fijne dag ondanks de zware zwarte wolken in mijn hoofd. Gisteren is geweest, vandaag is nu en morgen nog leeg, vooruitkijken maar!! Het is werkelijk onbetaalbaar iemand te hebben die jou begrijpt en weet hoe ze met jou en jouw buien om moet gaan. Iemand die jou nooit verwijten maakt en je nooit en te nimmer tot iets zal proberen te dwingen. GodZijDank heb ik wel zoveel ‘vrijheid’ in mijn hoofd dat ik heel goed besef hoe rijk ik ben met Anita !!!

12 thoughts on “Süßes für eine Süße”

 1. Marja schreef:

  Goud waard.

  1. Melody schreef:

   dubbel en dwars!

 2. Kakel schreef:

  Je hebt een heerlijke dag gehad. Dat had je onmogelijk kunnen bedenken… Anita heeft je er met veel liefde door gesleurd. Jullie zijn wel een heel bijzonder stel <3
  Liefs, sterkte en een goede nachtrust!
  Een knuffel en mijn complimenten aan Anita :-))

  1. Melody schreef:

   Ja inderdaad, heb zelfs gelachen ! En niet te vergeten die glimlach die op mijn gezicht kwam toen ik eenmaal thuis een pakje zag liggen met jouw handschrift er op ;-)

   Ja dat doet ze altijd, onvermoeibaar. Ja, veel ‘gestoorder’ dan ons kom je niet zo snel een ander duo tegen.

   {{{ knuffel }}} terug, -x-♥

 3. Edward McDunn schreef:

  Mensen als Anita zijn goud waard hoor, fijn als je zo iemand hebt waar je op kunt bouwen.

  1. Melody schreef:

   Klopt hoor Edward….. dat is niet in geld uit te drukken maar gelukkig hoeft dat ook niet.

 4. Regenboogvlinder schreef:

  Dan kan je weer ff door hè!
  Uiteindelijk toch een dag met een gouden randje :)
  XXX

  1. Melody schreef:

   Ja klopt, ik zit hier nu met een heel andere emotie als gisteren om deze tijd, toen zat ik er helemaal doorheen, totaal kapot en overstuur.

   Zeker weten !

   xxx

 5. rietepietz schreef:

  Inderdaad, we moeten niet teveel voor anderen willen denken, er zijn als het nodig is is meer dan genoeg.
  Zou het dan tóch waar zijn dat winkelen voor vrouwen “genezingskracht heeft”;-)

  1. Melody schreef:

   Ja klopt. Dat ‘er zijn’ doet zó goed.

   ;-) Dat zou ik (nog) niet durven stellen maar achteraf heeft het me wel goed gedaan. En verbaast het me ook want als ik ergens een hekel aan heb is het me wel in mensenmassa’s in winkelgebieden te begeven. Die hekel wordt dan met name gevoed door het feit dat ik er altijd heel erg onrustig van wordt en mijn vluchtdrang nog groter wordt en dat was gisteren niet het geval.

 6. cornma schreef:

  Zo wordt weer eens duidelijk dat goede vrienden goud waard zijn. Fijn, dat die dag voor jou toch een mooie draai gemaakt heeft.

  1. Melody schreef:

   Inderdaad, en ook al weten we dat wel, het af en toe bevestigd krijgen is erg fijn!
   Dank je wel, lieverd!

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: