Rondleiding, maar net ff anders…

Al geruime tijd terug had ik Anita en mij opgegeven voor een rondleiding bij Stg. AAP in Lelystad. En zo vertrokken wij vanochtend vroeg, rekening houdend met de drukte in en om de stad ivm de TT, om niet te laat in Lelystad aan te komen. Helaas lukte dat alsnog niet. Het half uur dat ik ingecalculeerd had bleek niet toereikend, ik ben geen ‘oud vrouwtje’ achter het stuur maar onverantwoord hard rijden om tijdwinst te boeken doe ik ook niet. Het zou om 11 uur beginnen en ons was verzocht om een kwartier van te voren aanwezig te zijn, dat lukte in die zin wel dat we 5 minuten ‘te laat’ de auto uitstapten. Maar toen liepen we vast…. Waar we ook keken, wie we ook vroegen, niemand kon ons de weg naar het verzamelpunt wijzen. We zagen ook nergens mensen zich verzamelen en na wat oeverloos heen en weer lopen, her en der mensen vragen, gaven we het op en besloten we de dag op onze eigen manier te vullen. Het terrein van stichting AAP is behoorlijk omvangrijk en zeer de moeite waard om te bekijken. We hebben ons dus prima vermaakt al misten we wel de info en de bezoekjes aan de dieren achter de schermen natuurlijk, ach we gaan volgend jaar gewoon in de herkansing ;-)

Terwijl we aan de lunch zaten bedacht ik me wel heel dicht bij Fréderique te zijn, en bij haar stond nog een paarse kinderstoel die ik een tijd terug via Marktplaats had gekocht. Fréderique en haar Hubbie waren zo lief geweest die voor mij op te halen en te bewaren tot we elkaar weer zouden ontmoeten. Een telefoontje, zo handig die mobiele dingen tegenwoordig *grinnik*, was snel gepleegd en even later namen wij in de tuin, in de schaduw, plaats en genoten van heerlijke koffie met wat lekkers. Na daar een poosje gezellig gekeuveld te hebben stapten Anita en ik weer de auto in en togen we huiswaarts, de exodus uit Assen tegemoet rijdend. Met elke kilometer die we dichterbij onze hometown kwamen prezen we ons gelukkig de stad IN te rijden in plaats van UIT. Ik heb ze niet geteld maar ik weet zeker dat ik meer dan 1000 motorrijders voorbij heb zien komen tussen Zwolle en Assen. Om nog maar te zwijgen van de megagrote aantallen bermtoeristen die de motorrijders uitzwaaiden, zowel in de berm als op de viaducten over de A28 heen. Kortom, het was een heerlijke dag met veel plezier op een zeer ontspannen wijze. Ohja, foto’s maakte ik natuurlijk wel, die kunnen jullie HIER bekijken.

10 thoughts on “Rondleiding, maar net ff anders…”

 1. ria schreef:

  Mooie foto’s. Dat eekhoorntje zo schattig. De andere foto’s heb ik ook bekeken. Grappig die liftende jonge schildpad.

  Liefs, Ria

  1. Melody schreef:

   Dank je wel Ria.
   Dat eekhoorntje….zat met een grote groep in een kooi en net toen wij er stonden kwam er een verzorger om ze te voeren…. het was een drukte van jewelste, het was echt een ‘lucky shot’ dat ik een mooie foto kon maken.

   Ja die schildpadden hadden het goed bekeken, op elkaar, dus dichter bij de warmtelamp die erboven hing

   Liefs terug

 2. Frederique schreef:

  Mooie foto’s, Melody! Het was gezellig vanmiddag. Leuk dat jullie langskwamen.

  Liefs Frederiquie

  1. Melody schreef:

   Dank je wel lieverd, ja absoluut, vonden wij ook!
   -x-♥

 3. rietepietz schreef:

  Ook de foto’s geven toch een heel ander beeld dan je verwacht als “stichting AAP leest en apen verwacht…..foutje in de bovenkamer;-)

  1. Melody schreef:

   hihi, ik had de apen wel kunnen fotograferen hoor, maar daar heb ik op dat moment even niet aan gedacht omdat ik met iets anders bezig was.
   Als je eens in de buurt bent kan ik je aanraden er doorheen te wandelen, het is heus de moeite waard.

 4. Kakel schreef:

  Jammer dat je niet achter de schermen kon kijken. Heb je volgend jaar iets om naar uit te kijken!
  Liefs xxx

  1. Melody schreef:

   Ja best wel maar evengoed hebben we ons prima vermaakt…. volgend jaar maar weer (ik was vorig jaar ook)

   -x-♥

 5. depetvantruus schreef:

  Stichting AAP zit in Almere, Melody. Op het terrein van De Kemphaan. Je foto’s herken ik niet dus ik denk dat je in het nieuwe gedeelte was. Daar rijden wij altijd langs met de paarden, tenminste als we 2 uur gaan rijden. :-)

  1. Melody schreef:

   Klopt hoorr meis, daar waren we ook, heerlijk bij De Kemphaan op het terras aan het water gezeten met koffie ;-)

   Prachtig stuk natuur daar!

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.