Relativeren in Rhenen

Hè hè, eindelijk was het dan 24 augustus, de dag waar ik al een tijdje enorm naar uitkeek. En ja, ik weet dat ik vaak in dierentuinen vertoef en dat het nog niet zo lang geleden was voor ik er eentje bezocht, toch was ik aan een uitje uit. Al wekenlang kruipt pech en tegenslag ons huis binnen ook al hou ik alle deuren en ramen gesloten en plak ik de boel af *glimlach*. Een dagje uit met hartsvriendinnen inclusief ‘mijn’ meisje; schoondochter-in-spé is zo heerlijk, vooral als je hoofd vol zit met muizenissen en dáár kan ik dan helemaal naar toe leven als ook énorm van genieten. Enkele dagen geleden zei één van de vriendinnen noodgedwongen af dus ‘moest’ ik op zoek naar een 4e persoon om de vrijkaartjes die ik had optimaal te kunnen benutten. Grode Kloine Zus Anita had de oplossing, haar zus. Die ik ook vrij goed dus heb ik haar gebeld en ja hoor zij wilde graag mee. We spraken af elkaar vanochtend ruim halverwege op onze route te ontmoeten bij de Mac in Nijkerk, daar woont zij in de buurt, scheelde mij een behoorlijke omweg heen en terug en normaal vind ik dat geen probleem maar met mijn rug zoals die nu is voelt dat ff anders. Ouwehand Rhenen opent om 10 uur de poorten en ik wilde er ook om die tijd zijn zodat we a) niet gelijk geconfronteerd werden met drukte en b) ‘op tijd’ de terugreis zouden kunnen aanvaarden, enerzijds om tijd te hebben weer fysieke rust op te bouwen en anderzijds vanwege de weersvoorspellingen, code geel vanaf 16.00 uur.

Voordat we in het park gingen lopen begonnen we uiteraard met koffie, daarna een groepsfoto en toen op pad. Daphne en ik klikten er lustig op los. Ik heb zojuist alle foto’s bekeken en samengevoegd tot 1 album op mijn Picasa, dat HIER te bekijken is. Ongeveer de helft van de foto’s zijn van mij en de andere helft van Daphne. Rond 14.00 uur kwamen we terug bij de ingang waar we op het terras nog een poosje zaten te kletsen met koffie voordat we weer in de auto stapten om terug naar Nijkerk te rijden. Een heerlijke dag met prachtig weer, slechts af en toe een paar druppels. En een kleine regenbui op het moment dat we onder grote parasols op een terras zaten. (Het slechte weer dat voorspeld was kwam pas toen we al ruim thuis waren, enkele minuten hagelstenen zo groot als een klein ei, eventjes maar. Joop is naar mijn auto gelopen en die heeft die hagelbui gelukkig goed doorstaan.) Via een toeristische route door onder meer Voorthuizen kwamen we uiteindelijk bij de Mac aan. Daar namen we een broodje, ijsje en milkshake. We namen afscheid van Gretha die in haar eigen toettoet stapte en huiswaarts reed en wij reden door naar Assen, na Anita thuis afgezet te hebben werden wij even later met koffie verwelkomd en zaten we rond 17.30 thuis en kon het bekijken en selecteren van de foto’s beginnen om ze daarna op Picasa te zetten zodat jullie ze kunnen bekijken en ik jullie daarbij veel plezier kan wensen.

En zo rij je dan weer huiswaarts…. zie je een blogster langs de weg staan:

Nu rustig aan doen vanavond, morgenochtend hoop ik ‘normaal’ te kunnen werken, en de andere dagen van de week ook natuurlijk. En tussendoor 2x op en neer naar het ziekenhuis want mijn maandagmeneer krijgt zijn 2e staar-operatie, spannend!

14 thoughts on “Relativeren in Rhenen”

 1. Edward McDunn schreef:

  Fijn dat je zo genoten hebt hoor, daar was je ook wel aan toe hè? Je hebt een serie mooie foto’s gemaakt, die van de vissen in de aquariums, heb je heel knap gedaan, dat valt echt nog niet mee. Sterkte voor de maandagmeneer met de 2e staar-operatie.

  1. Melody schreef:

   Dank je wel Edward, ja nou en of ;-)

   Aquaria en inhoud fotograferen…. ik zet mijn camera op sportstand en that’s it ;-)
   Probeer het maar eens!

   Dank je wel, ik zal het hem overbrengen.

 2. Frederique schreef:

  Mooi verslag van een prachtige dag. Zo fijn dat het wat beter gaat! Heerlijk genoten, jij van je dagje uit, ik van de foto’s.
  Tja….. en dan kom je Kakeltje ook nog tegen onderweg!

  Liefs Frederique

  1. Melody schreef:

   Dank je wel lieverd. Ja GodZijDank wel, iedere dag een klein beetje beter ;-)

   Lekker hè, dat genieten, gaan wij gauw ook eens letterlijk samen doen hoor!!

   ;-) ja inderdaad ;-)

   -x-♥

 3. rietepietz schreef:

  Helemaal top dat het kón! Van nu af aan zal het vast steeds beter gaan!
  Grappig hé, hoe je onderweg vaak aan andere bloggers moet denken, het overkomt mij ook regelmatig;-)

  1. Melody schreef:

   Ja nou zeg dat wel, dat hoop ik ook !!

   Ja inderdaad, gebeurt mij vaker hoor dat ik iets zie of hoor en dan aan een blogger moet denken. Vind dat leuk want daarmee vertelt je gevoel je dat je compassie hebt met iemand.

 4. ria schreef:

  Leuk verslag van een leuke dag. En maandagmeneer zal na de staaroperatie, over enkele weken, vast weer beter kunnen zien.

  Liefs, Ria

  1. Melody schreef:

   Dank je wel lieve Ria, het was inderdaad heerlijk er weer even helemaal uit te zijn en dat is goed gezelschap is dan dubbelfijn.

   Ja dat zeker, zijn rechteroog was begin juli gedaan, vandaag dus het linkeroog. Keurig op tijd en nog tijd om te herstellen voordat hij eind deze maand zijn 90e verjaardag gaat vieren ;-)

   Liefs.

 5. Kakel schreef:

  “Zie je een blogster langs de weg staan.” Ik kijken, en nog eens kijken…toen zag ik het :-)
  Wat een geweldige foto van de ijsbeer, Mel! Echt super.
  Het maakt niet uit of je vaak naar de dierentuin gaat. Het gaat erom dat je het naar je zin hebt. En als jij gelukkig van dieren in een tuin wordt, ga je daar net zo vaak naar toe als mogelijk is.
  Liefs en een knuffel

  1. Melody schreef:

   dat het kwartje wat later valt zij je vergeven hoor, is immers al lang geen geldig betaalmiddel meer ;-)

   Die 2 kleintjes waren een genot voor het oog, zo leuk !!! En ja, ik word gelukkig tussen dieren, het liefste elke dag maar ja zoete lieve broodjes bakt mijn over niet

   { knuffel } -x-♥

 6. Minoesjka schreef:

  Mooi dat je een goede dag gehad hebt :-) Ben een tijdje terug ook in Ouwehand geweest. Zal eens kijken want volgens mij heb ik daar nog geen blogje aan gewijd. Trouwens, heb daar toen veel jonge dieren gefotografeerd, schitterend om te zien.

  1. Melody schreef:

   Ja inderdaad, nu weer niet dus die dag herinneren is wel erg prettig.

   Dat jonge grut is altijd extra mooi hè?!

 7. Plato schreef:

  Zou de echte Kakel ook in zo’n huis wonen? Of zou ze in een echte ren verblijven? Je weet het niet he :-)
  Mooi verslag van een mooie dag. Die ijsbeer… weet zo’n dier nou dat ie op uitsterven staat?

  Allemaal vragen….ach ja…

  1. Melody schreef:

   hihi ik weet het wel, ze woont in een prachtige eengezinswoning met tuin voor en achter waarin ze kan redden als ze dat zou willen ;-)

   Dank je wel. Ik ga er vanuit dat het dier dat niet weet en hoop ook dat dat zo blijft.

   Het leven bestaat uit niets anders….. alleen wij mensen moeten leren accepteren dat ze er zijn en ook onbeantwoord mogen blijven.

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: