Orchideeënhoeve

Goede Vrijdag, een week geleden, opende Orchideeënhoeve in Luttelgeest een nieuw deel. Een deel buiten, met Californische Flamingo’s, aantal Eendensoorten, Alpaca’s, Vari’s en Ringstaartmaki’s . Dat wilden Daphne, Anita en ik natuurlijk gaan bekijken. Mijn enthousiasme was aanstekelijk want Herman & Daniëlle, die het niet kenden omdat ze er nog nooit geweest waren, wilden ook graag mee.
Dus vertrokken Daphne en ik vanochtend, nadat ik thuis kwam van het werk, richting Emmen. Anita moest voor haar werk ‘s ochtends ergens zijn en zou ook rond de tijd dat Daphne en ik in Emmen aan zouden komen aankomen. Toen de groep compleet was haalde Herman de rolstoel uit elkaar, verdeelde die over beide auto’s, en eenmaal ingestapt kon de reis beginnen (of voortzetten, ‘t is maar hoe je het wilt bekijken *glimlach*).
Dik uur later sloten we aan de in rij bij het lunchbuffet en nadat we onze zeurende magen tot zwijgen hadden gebracht gingen we aan de wandel. Uiteraard klikten alle camera’s weer alsof onze levens ervan af hingen. Je weet daar echt niet waar je het eerst of het laatst moet kijken, zoveel kleur, en iedere keer weer ‘nieuwe’ orchideeën die men de ‘vorige keer’  niet had. Ook de dierencollectie is zich gestaag aan het uitbreiden. De vlindertuin is eveneens elke keer weer een groot feest!
Het was al laat toen we de terugreis aanvaardden, eenmaal terug in Emmen nam ik weer bezit van mijn eigen auto en stapte Daphne bij Anita in, zij keerden huiswaarts naar mijn (v)echtgenoot die ondertusssen met het eten bezig ging en ik tufte naar mijn 2e adres om daar iemand ‘nachtklaar’ te maken. Korte tijd later stapte ik dan ook mijn huis in en konden we eten, daarna de foto’s op de pc en controleren… We hadden kennelijk alledrie een goede fotografeerdag vandaag want met zijn drietjes hadden we 450 gemaakt… Daphne en ik met onze nikons en Anita met haar foon… en daar bleven maar liefst 425 van over. Slechts 25 waren bewogen, totaal verkeerd belicht dan wel gefocused.. en belandden dus in het ronde archief.
Nu is het inmiddels half negen en ik heb mijn lampje eigenlijk wel uit… al vanaf 6.30 op de voeten en daar waren mijn onderdanen het absoluut niet mee eens maar gelukkig is mijn wilskracht sterker (en nee ik ben niet eigenwijs… ikke? eggies nie! *grijnssss*). |
Kortom…te moe om nog veel foto’s te bewerken tot het perfecte formaat voor in blog… ik doe er maar eentje en de rest kunnen jullie HIER bekijken.

10 thoughts on “Orchideeënhoeve”

 1. Danielle schreef:

  Het was vandaag een geweldige dag, ik heb echt mijn ogen uitgekeken, dank je wel dat je ons dat hebt laten zien xx

  1. Melody schreef:

   ;-) helemaal mee eens hoor meis!!

   Dat is graag gedaan maar ja dat wist je al ;-)

   x♥x♥x♥

 2. fietszwerver schreef:

  al in al een prachtige dag
  ooit overwegen om een broodtrommeltje mee te nemen en de rijen bij de buffetten over te slaan
  slaap wel groet

  1. Melody schreef:

   Zeker weten!

   Hahaa ja wel hoor, maar dat weiger ik….zeker daar want ze hebben overheerlijke lunchgerechten en die zijn prima te betalen.

   niet gelukt, hopelijk jou wel, ik ga zo meteen een paar uurtjes pakken (hoop ik)

   1. fietszwerver schreef:

    nou ik was gister weer blij in de vrije natuur met m’n broodtrommetje :)

    1. Melody schreef:

     ook helemaal niks mis mee toch

      1. Melody schreef:

       **zzwwaaiiii**

 3. minoesjka2 schreef:

  Prachtige foto’s weer Melody, tjonge wat een kleuren.

  1. Melody schreef:

   Dank je wel Minoesjka… het is echt heeeeeel kleurrijk daar.

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: