Opgeruimd staat netjes!

April 2003 ontdekte ik het bloggen bij een niet nader te noemen provider. ‘Jan Rap en zijn maat’ zoals wij dat in het Gronings zeggen, kwam op mijn blog voorbij. Ook menig blogmigratie was in mijn archieven terug te vinden, evenals de puinhopen die daardoor ontstonden. Mei 2012 kreeg ik een eigen domein kado en even later had ik alles verhuisd dat ik in de loop der jaren had geschreven. Verhuisd met alle ellende incluis. Al maanden was ik met mezelf in discussie wat ik er nou mee moest doen. Had ik wel zin om energie (die ik toch al niet heb) te gaan steken in het herstellen van bijna 7000 logs… wie las mijn archieven, deed ik het eigenlijk zelf wel eens? Moest ik archieven in stand houden voor een toevallige bezoeker of iemand die doelgericht mijn archieven in zou duiken? Vanmiddag had ik een goed gesprek met een medeblogger en naarmate we het over dit onderwerp hadden viel in mijn hoofd het kwartje! Ik keek mijn logs even snel na en besloot een heeeeeeel klein aantal te behouden, heb van die logs de publicatiedatum gewijzigd en al het overige naar het ronde archief verplaatst. Na nog even naar dat ronde archief gekeken te hebben besloot ik voor een definitieve verwijdering en heb ik die prullenbak geleegd. Kortom…. mijn categorieënlijst had ik een week of 3 geleden al enorm ingekort door veel samen te voegen, vandaag is mijn archief er dus in een forse opschoningsactie achteraan gegaan en begint nu bij 1 januari 2013. Nu eens ff de mediamap onder handen nemen want daar kan ook veel van weg. Opgeruimd staat netjes!

34 thoughts on “Opgeruimd staat netjes!”

 1. Emmelinda schreef:

  Oeh, hard gewerkt dus. Ik zit nog steeds met hetzelfde probleem. Nou ja, ik weet dat ik de meeste logjes wil houden. Alleen van de eerste twee jaar zou er het een en ander weg kunnen maar hmmz. Nou moet ik er nog even voor gaan zitten om de “aangetaste” logjes aan te passen maar pfffff. Het is ook wat jij schrijft; wie leest dat nou nog? Maar gewoon het gevoel, het moet voor mij gewoon goed zijn. En als ik zie dat ze nog gelezen worden ook…..pffff ;-)

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   ;-) Ja best wel…. en kan niet anders zeggen (op dit moment dan, wie weet verander ik nog van mening) dat het prima voelt en ik er geen spijt van heb.
   Al kan ik me ook goed jouw motivatie voorstellen!

   1. Emmelinda schreef:

    Het is een soort dagboekje geworden en ik vond het zo jammer dat ik er niet aan kon komen toen jeweetwel lastig ging doen dat het voor mij duidelijk is dat ik ze wil houden. Maar ja, ik weet ook niet wat r in jouw logjes stond die je verwijderd hebt. Misschien is het van een tijdperk waar je klaar mee bent. Dan is dat helemaal prima. Streep er onder en klaar. Het ligt ook gewoon aan het soort logjes misschien. Maar ja weet je, ik bewaar sowieso veeeeeeel te veel. Niet alleen op loggebied hahaha.

    1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

     Kan het me allemaal goed voorstellen hoor daar niet van, maar inderdaad, ik ben klaar met het verleden (zei ze dapper!)
     Ik deelde natuurlijk ook veel foto’s en deed aan veel opdrachten mee…. allemaal water naar zee zullen we maar zeggen. Voor mij in ieder geval niet de moeite van het bewaren waard… ik kan heel goed ‘bewaren’ maar tegelijkertijd ook heel goed ‘opruimen!’.
     Ieder zo zijn eigen ;-)

     1. Emmelinda schreef:

      Dat vind ik alleen maar goed! En weet je, daar heb je natuurlijk geen archief voor nodig. Die dingen zitten in je hoofd. Het is op deze manier een streep die je kunt “zien” en dat is ook mooi ;-)

      1. Emmelinda schreef:

       P.S. Als ik op de linkjes klik die in de mail staan komt er een foutmelding ;-). Normaal kom ik meteen bij jouw laatste reactie uit, nu helemaal niet.

       1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

        Ik kijk er morgen even naar, nu ff geen energie meer voor sorry

        1. Emmelinda schreef:

         Hij doet het weer ;-). Ennuh, niks sorry hoor. Ik kon me zo voorstellen dat je het vervelend zou vinden. Ik kom er toch wel ;-)

         1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

          ohh gelukkig, dijn!

          1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:
      2. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

       Ja precies….. sommige strepen ‘zien’ scheelt de helft!

 2. Minoesjka schreef:

  He, wat goed zeg, die opruimactie!!

  Maar klopt het nu dat er vanmiddag een DiDi met de titel verhuizen stond?

  Ik wilde mijn bijdrage erbij plaatsen, maar ……. weg was tie hahaha

  Nou ja, ik zie wel of er hier nog een didi verschijnt, hier vind je mijn bijdrage in ieder geval:
  https://minoesjka2.wordpress.com/2013/02/05/didi-verhuizen/

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Ja toch?!

   Ja zeker, staat er nog steeds…..
   Ik zal je link erbij zetten…
   Al snap ik niet waarom jij hem dan niet ziet….

 3. Hartelijke Hot Hulk schreef:

  Ik snap het wel.
  Denk dat je het goed gedaan heb.
  Enne………waarom denk je dat ik een boek heb geschreven?
  Die blijven wel bestaan

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Preciessssssssssssss

   En ja jij snapt dat als geen ander

  2. Ikanmas schreef:

   goede stap HHH goed boek ook nog eens

   1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

    zo is het helemaal

 4. Ikanmas schreef:

  tja opruim woede heb ik ook wel eens maar er is toch iets van 40 stuks of misschien wel meer die ik graag wil houden dus opruimen nog even niet dus

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   alles op zijn tijd meid…

 5. Trees schreef:

  Wat een moed… hoop dat je het echt zeker weet want ik kan me herinneren dat je door omstandigheden ook als eens een heleboel hebt gewist en daar later toch wel spijt van had. Maar als het goed voelt, voelt het goed!
  Bij mij staan er ook nog een heleboel logjes niet goed, maar ik doe wel af en toe wat. Maakt niet uit, ik wil ze toch bewaren ;-).

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Ja dat klopt… daar heb jij ook gelijk in…maar dat gevoel is al weg sinds mijn blogplezier compleet vergald werd.
   Dat is nu wel weer terug voor een deel maar het gemis van dat oudste archief niet.

   Geeft ook niks, iedereen doet wat hij voor zichzelf het beste vindt.

 6. V☺nnieb schreef:

  Goed zo! XXX

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   ja vind ik ook! xxx

 7. Emmelinda schreef:

  Zeker weten ;-)

 8. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:
 9. friesenfruitig48 schreef:

  Grote voorjaarsschoonmaak!…..
  Wat dapper van je lieverd, ik hoop dat je hier geen spijt van krijgt……..
  Gelukkig heb je je boek ook nog toch? ik heb je boek in ieder geval nog wel ;-)
  voor jou een nieuwe start een nieuw begin???……

  Liefssss, xxx
  Hanny

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Haha ja inderdaad!

   Dat hoop ik ook, maar inmiddels ‘al’ 24 uur verder, voelt het nog steeds prima!

   Ja die heb ik nog hoor, die bewaar ik wel ;-)

   Ja zo voelt het ook, moet wel, heb geen keus immers?!

   -x-♥

 10. rietepietz schreef:

  Ik denk dat je er goed genoeg over nagedacht hebt dus het kán alleen maar goed zijn! Het is ook wel héél veel 7000 logjes ;-)
  Ik ben ondertussen zo goed als klaar met aanvullen en wat er nog moet kan ik ook terugvinden zonder de “niet met name te noemen toestand” want ik wil ze niét kwijt.
  Net als Emmelinda is het een soort dagboek voor me waar ik zo af en toe nog wat in blader . Ik was gelukkig al begonnen vóór er een drukdatum op kwam te staan;-) maar ik had gelukkig een rustige januarimaand en daar heb ik goed gebruik van gemaakt!

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Of ik er ‘goed’ over nagedacht heb zou ik niet durven stellen… heb er in ieder geval wel lang over nagedacht.. (en dat is eigenlijk weer heel oneigen maar oke)

   Dat jij, een ander, logs niet kwijt wil om welke reden ook kan ik begrijpen. Zeker als ze als een soort van dagboek fungeren. In mijn geval was dat niet het geval meer. Ik ben al geruime tijd bezig met ‘alleen’ maar foto’s en schrijfopdrachten. De dagboekfunctie is bij mij al geruime tijd verdwenen omdat ik merkte dat het teruglezen mij geen goed deed. Dat ik mijn blogwijze aanpaste, en zo houd als dat het nu is, heeft diezelfde reden.
   Ik schrijf nog wel heel veel dat niet hier geplaatst worden, dat ten doel heeft ‘iets’ van mij af te schrijven…. dat helpt perfect, zeker als ik het daarna letterlijk in vlam steek en laat verbranden.

   Goed van jou zeg! Ben blij voor je dat dat goed gegaan is!

 11. platoonline schreef:

  Dat moet een goed gesprek zijn geweest met die medeblogger. Opruimen is zo goed voor je rust. Ik heb bij de overgang naar WordPress zo’n 240 blogjes gewist. Geen spijt van.
  Over een paar jaar zien we verder. Dingen verschuiven en als je veel weg kunt gooien ben je in zeker opzicht gegroeid.

  Ik ken bloggers (jij niet hoor) waarvan ik hoop dat ze ooit alles weggooien. Dat ze ooit merken…. enfin… iedereen moet het voor zichzelf beoordelen.

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   ;-)

   Ja soms is een rigoreuze opruimactie heel goed, wellicht zelfs noodzakelijk.

   ach ja…ieder zo zijn eigen ding he?

 12. Truus schreef:

  Ik heb voor mijn verhuizing het nodige weggegooid. Maar ja, ik had ook niet zoveel logjes als jij. ;-)
  Het verbeteren doe ik ook nog wel een keer. Ooit. :-)

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Dat was/is ook een optie, gelukkig is iedereen daar vrij in ;-)

   Ooit….. time will tell ;-)

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: