Op de kop

Zomaar een dinsdagochtend…. met de hond naast de fiets het bos in…. de stilte, de rust, het mooie weer, de natuur die zich meer en meer ontpopt, beelden van hoe de gemeente het Asser bos en diens groei en gezondheid in de gaten houdt en bijstuurt waar nodig…. niets aan het handje toch?

Dan wordt je oog getrokken door een beeld dat niet klopt….. Vervolgens verzand je in gedachten over de zaken die je hart raken en ook voor geen millimeter kloppen…. Het beeld dat je enkele seconden eerder plotsklaps zag bevestigt dat besef ten voeten uit.

omgekeerd1

Je gedachten dwalen nog verder af, je herinnert je zeer recente dingen uit het nieuws. Een constante stroom aan bewijzen dat de wereld op zijn kop staat. De gemiddelde krant is gevuld vanaf de eerste letter tot en met de laatste met zaken die niet kloppen, zaken die we gaandeweg allemaal accepteren als ‘zo gaat dat nou eenmaal tegenwoordig’. We willen er wel iets aan doen omdat we allemaal vinden dat het zó niet zou moeten maar tegelijkertijd doen we niets omdat we beseffen machteloos te zijn. Oké… de leus: ‘maak je niet dik dun is de mode’ is nog steeds actueel en ook al kan ik relatief gemakkelijk iets beschouwen als ‘ver van mijn bed show’ zodra ik besef dat ik niet bij machte ben er iets aan te veranderen, maak ik me toch ook af en toe best wel eens druk om iets dat mij opvalt waarvan ik vind dat het niet ‘normaal’ is. Terug naar waar mijn oog vanochtend in het Asser bos dus op viel….

6 thoughts on “Op de kop”

 1. Ferrara schreef:

  Ik zie een grote grijns bij een rijtje slechte tanden. :0))

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   juistttt dat zag ik ook ;-)

 2. rietepietz schreef:

  Wanneer je alleen het onderste deel van de tweede foto ziet lijkt het een laarsje onder een uitwaaierende rok;-)

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Je hebt helemaal gelijk :-))

   Ik vroeg me al af wie dat zou gaan melden :-)

 3. Mirjam Kakelbont schreef:

  Ik zie een brede grijns en twee konijnentandjes ;-)

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   ;-) ik d8 al wel dat iemand zoiets zou zeggen en ik had mijn ‘alles’ in een wedje op jou gezet, niet tevergeefs dus ;-)

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: